מפרסם: ענני תקשורת
תאריך: 15/06/2010 17:25
נושא: טלוויזיה, מזון
הודעה לעיתונות

יוני 2010 בערוץ האוכל

המטבח היווני שלי – My Greek Kitchen סדרה חדשה!
ימי חמישי, החל מה-3 ביוני בשעה 22:00
סדרה חדשה הלוקחת אתכם למסע עתיר טעמים ברחבי יוון וקפריסין ומציעה שילוב ייחודי בין בישול מקורי, אקלים ים תיכוני וקמצוץ של היסטוריה ותרבות מקומית. במהלך כל פרק נפקוד אתר שטוף שמש אחר, החל בכפרים יפהפיים על קו החוף וכלה בערים תוססות. המנחה, טוניה באקסטון מסיירת בשווקים מקומיים, פונדקי דרך ובתים פרטיים בחיפוש אחר סודותיה של הגסטרונומיה היוונית.כשבאמתתה מתכון מסקרן ושלל רכיבים טריים תתקין טוניה סעודת מלכים לרגל אירוע מיוחד, כגון חתונה או יום הולדת. בעונה זו של הסדרה לוקחת עמה טוניה את בעלה פול ואת ילדיה סופיה, אנטיגונה והתינוק זף אל כור מחצבתה, קפריסין, על מנת לבקר חברים ישנים וקרובי משפחה. אנו נתלווה אליה בשעה שתבשל עוף ביין המופק ביקב מקומי, תערוך פיקניק מרענן בהרי טרודוס שבקפריסין, תתקין מאפה תרד מקומי בשם ספנאקופיטה ותיקח חלק בקציר הזיתים.
בריטניה 2009, 15 פרקים

לבשל עם מיגל Tropical Kitchen סדרה חדשה!
ימי ראשון, החל מה-20 ביוני בשעה 22:00
השף מיגל מאסטרה, אחד מכוכביה של התכנית גבר מי מבשל (המשודרת גם היא בערוץ האוכל), מזמין אתכם לחופשה טרופית על רקע נופיה האקוזטיים של צפון קווינסלד שבאוסטרליה. במסגרת הסדרה החדשה ידגים בפנינו מאסטרה מתכונים גדושים בטעם, צבע ואנרגיה, העושים שימוש בפירות הים הטריים של המחוז, במבחר פירות אקזוטיים, בקינוחי קיץ מרעננים ובקוקטיילים טרופיים. כמו כן יפקוד מאסטרה שלל חופים מרהיבים, יערות גשם, מטעי פירות וקפה, לגונות ומפלי מים עוצרי נשימה. בין המנות שתופענה בסדרה: פאפייה מקורמלת, פונדו שוקולד עם תותים בסגנון פלאמבה, קפה בעל שלושה מרקמים, פונץ' טרופי, מוס יוגורט ופסיפלורה, סורבט מנגו, גלידת ליצי' מטוגן, שיפודי עוף עם למון גראס, סלט מנגו טרופי עם אגוזי קשיו, רביולי סרטנים ועוד.
אוסטרליה 2009, 13 פרקים

פותחים מסעדה הפקת מקור חדשה! – מומלץ החודש!
ימי רביעי, החל מה-30 ביוני בשעה 22:00
סדרת דוקו-ריאליטי ראשונה מסוגה בארץ העוקבת אחר הקמתה של מסעדת (UNO). הפקת המקור עקבה במהלך 4 חודשים אחר כל אספקט של הקמת המסעדה, שנפתחה זה מכבר בבית אמות ההשקעה בתל-אביב, החל משלבי עיצוב ושיפוץ המסעדה, תכנון התפריט, בחירת חומרי הגלם, עבור בגיבוש התקציב הנדרש ועד לערב הפתיחה של המסעדה. במרכז הסדרה תככבנה דמויותיהם של השף ניצן רז והמשקיע גורן טסה. רז, שאישיותו הצבעונית והיצרית ניצבת במוקד העניינים ומניעה את פרקי התכנית, מכהן בשנים האחרונות כשף של מסעדת סושיסמבה ברמת החי"ל. הוא החל את הקריירה הקולינארית שלו במסעדת צ'ימיצ'אנגה ז"ל ומשם המשיך ללימודים בניו-יורק, באחד מהמוסדות הקולינריים המובילים בעולם, ה-French Culinary Institute. את הקריירה הניו-יורקית שלו המשיך רז כסו-שף במסעדת נובו הנחשבת, ניהל את מסעדת ז'אן ז'ורז' היוקרתית וניצח על הסניף הניו-יורקי של סושיסמבה.
הסדרה תספק מבט חסר תקדים אל הקשיים והמהמורות שבדרך אל הקמתה של מסעדה מתפקדת.

ומיד לאחר מכן:

השף האורבני – The urban chef סדרה חדשה!
ימי רביעי, החל מה-30 ביוני בשעה 22:30
השף הצעיר אוליבר רואו הציב לעצמו אתגר מיוחד: להקים ולנהל בליבה של לונדון מסעדה יוקרתית הרוכשת את חומרי הגלם שלה ממקורות השוכנים בגבולותיה של העיר. עוד בטרם חנך את את המסעדה החדשה ברחוב קינג קרוס (שעלותה הראשונית עומדת על 300,000 פאונד) נאלץ רואו לחפש אחר מלאי איכותי של ירקות טריים בקרב קהילת החקלאיים האורבניים, כאשר המכשול הראשון בדרכו הוא החוק המונע מבעלי אדמות בתוך העיר מלסחור בתוצרתם עבור כסף. בפרק השני יפקוד רואו את חוות ספיטאלפילד בצפונה של לונדון, ירכוש בה חלב וביצים טריים, וילמד על קיומן של כוורות נסתרות הממוקמות בגגות העיר. בהמשך יופיע רואו בתכנית רדיו של הBBC ויזכה לתגובות מצד מאזינים המעוניינים לסייע לו במשימתו. בעקבות שידור התכנית יבקר בטחנת קמח המוכנה לשמש כספקית עבור המסעדה ויאתר חוות חזירים ההולמת את צרכיו. במהלך הסדרה ישובצו מתכונים העושים שימוש בחומרי הגלם האורבניים שמוצא רואו במהלך שיטוטיו האורבניים וביניהם: טלה עם סלרי, טראט טאטן עם תפוחים טריים, פנה קוטה עם דבש, מאפים עם גבינת עזים, דג טורטה עם שום ועשבי תיבול ועוד.
בריטניה 2009, 10 פרקים

דביר בר - יחסי ציבור 'ענני תקשורת'
נייד: 054-5964737, טל': 03-7675545, מייל: Dvir@ananey.com

לפרטים נוספים ניתן לפנות ל- ענני תקשורת.