מפרסם: רכבת ישראל
תאריך: 29/07/2010 16:38
נושא:
גשר 6
גשר 6
מפלג רכבתי משולב במחלף ענבה
מפלג רכבתי משולב במחלף ענבה
פיר תחנת האומה
פיר תחנת האומה
הודעה לעיתונות

זוכה במכרז התשתית האחרון בקו המהיר לירושלים

'מנרב הנדסה ובניין בע"מ' בשיתוף 'OJSC Mosmetrostroy' זכו במכרז רכבת ישראל להקמת קטע ב' של קו הרכבת המהירה בין ת"א לירושלים

עלות העבודות כ-558 מלש"ח (ללא מע"מ) והן צפויות להימשך כ-40 חודשים

הקמת קו הרכבת המהיר בין ת"א לירושלים, הינו הפרויקט המורכב, המסובך והחשוב ביותר שמדינת ישראל מקדמת כיום, פרויקט אשר יחבר את הבירה לתל אביב בנסיעה של 30 דק'. במסגרת הפרויקט מתוכננות מנהרות תת קרקעיות לאורך של 22 ק"מ והקמת גשרים באורך 3.5 ק"מ. במסגרת הפרויקט תיכרה המנהרה הארוכה ביותר בארץ (11.6 ק"מ) באמצעות מכשור מתקדם, והוקם הגשר הארוך ביותר בארץ (גשר 6 - 1.25 ק"מ) בשיטת בנייה חדישה שיושמה לראשונה בארץ. העבודות בחפירת הפיר לרציפי התחנה החדשה מול התחנה המרכזית, החלו כבר. הרציפים יוקמו בעומק של 80 מטר מתחת לפני הקרקע וימשכו לאורך 300 מטר.

ועדת המכרזים העליונה של רכבת ישראל הכריזה על זכייתם של חברת מנרב הנדסה ובניין בע"מ והחברה הרוסית:Open Joint Stock Company "Moscow Metrostroy" (OJSC Mosmetrostroy), בהקמת קטע ב' בקו הרכבת המהיר לירושלים, בסכום של 557,953,914 ₪ (לא כולל מע"מ).

הפרויקט כולל בין היתר: צמד מנהרות חד-מסילתיות מקבילות באורך של כ- 3.5 ק"מ, כל אחת, מאזור מחלף לטרון (פארק קנדה) בסמוך לכביש מס' 3 ועד לאזור שמצפון למחלף שער הגיא (להלן: "מנהרה מס' 1"). מדובר במנהרות שממשיכות את קו הרכבת מאזור גשר 6 הסמוך למודיעין; גשר- מעבר תת-קרקעי ממזרח למנהרה מס' 1, המהווה מכלול של שתי קופסאות בטון בחתך פנימי של כ-5.0 × 7.20 מטר כל אחת, כאשר אורך הקופסא הדרומית כ- 13 מטר, והצפונית כ- 8 מטר (גשר מס' 7);
מבנה אנרגיה ושו"ב (שליטה ובקרה) לצד קירות הפורטל המזרחי של מנהרה מס' 1, בצידו הצפוני.

בהתאם לאמור במסמכי המכרז תקופת הביצוע של הפרויקט הינה 40 חודשים מהמועד שייקבע בצו התחלת עבודה. לדברי מנכ"ל רכבת ישראל, יצחק (חקי) הראל: "הקו המהיר לירושלים הינו הפרויקט הגדול והמורכב ביותר הקיים בישראל. לאחר שניתנו כל האישורים הממשלתיים להסדרת הקמת הקו המהיר לירושלים, פועלת רכבת ישראל במלוא הכוח על מנת לקדם את עבודות התשתית ומטרתנו כעת היא להוציא אל הפועל את כל המכרזים ולהיכנס לעבודה בכל חלקי הקו".

לפרטים נוספים ניתן לפנות ל- רכבת ישראל.