מארזי שי לחג בבית המשקאות של נפתלי. משלוחים לכל הארץ ולחו"ל
מארזי שי לחג בבית המשקאות של נפתלי. משלוחים לכל הארץ ולחו"ל
הודעה לעיתונות

בפסח לא פסחו על אף הטבה בבית המשקאות של נפתלי

אחת המצוות החביבות עלינו בליל הסדר הוא שתיית 4 כוסות (או קצת יותר... למי שלא נוהג), מה שהופך את ליל הסדר בחיק המשפחה לחוויה הרבה יותר נעימה. לקראת פסח הקרב ובא התארגנו ברשת "בית המשקאות של נפתלי" להעניק ללקוחות את כל ההטבות שיסדרו להם את החג, ויצרו את האווירה הטובה ביותר בליל הסדר.

בחנויות הרשת ובחנות המקוונת מוצע מגוון מארזי שי בטווחי מחירים המתאימים לכל כיס. המארזים כוללים: יינות, ליקרים ומשקאות חריפים, מעדנים, שוקולדים ואבזרים ליינות. את חבילות השי ניתן לשלוח לכל מקום בארץ וגם לקרובים בחו"ל.

עשרות יינות מוצעים במחירים מיוחדים לחג, ואת מרביתם ניתן גם לטעום לפני הקנייה, כך שניתן יהיה לבחור את היינות האהובים עלינו ביותר. טעימות יין מתקיימות בכל סניפי הרשת, בעיקר בסופי שבוע ובימים שלפני החג, אך גם בימים שבשגרה. בנוסף ליינות הישראלים שבמבצע לחג, ממשיך גם החודש פסטיבל ספרד-צרפת עם מבחר עצום של מיטב היינות והמשקאות (ברנדי, קוניאק ואחרים) ששתי המדינות הללו מתמחות בהם.

המצטרפים למועדון החברים של נפתלי יזכו החודש גם להטבה – 5% הנחה לקניית מאכלים מוכנים לחג במעדניית חוות צוק, והמצטרפים כאוהדים בדף הפייסבוק של בית המשקאות של נפתלי אף יזכו לדיל יומי משתלם.

למי שמעדיף להכין את התבשילים לליל הסדר בעצמו מוצעים שני מתכונים נפלאים. המתכונים באדיבות יקב טוליפ.

ביף בורגיניון ביין שיראז
המצרכים:
1 ק"ג בשר בקר המתאים לבישול ארוך (כגון צלעות- מס' 2), חתוך לקוביות גדולות
שמן זית
1 שורש פטרוזילה גדול
1 שורש סלרי גדול
4-5 גזרים
8 בצלצלי שאלוט (או 2 בצלים גדולים)
1 כרישה (אופציונלי)
5-6 שיני שום קלופות
2-3 עלי דפנה
ענף רוזמרין
כמה ענפי טימין
כמה גרגרי פלפל אנגלי
2-3 כפות גדושות קמח (בפסח ניתן לההחליף בקמח מצה)
בקבוק יין אדום משובח, רצוי מזן שיראז/סירה כגון Mostly שיראז 2008
מלח ופלפל טחון טרי

אופן ההכנה:
חותכים את הירקות לקוביות גדולות. שוטפים את העלים של הפטרוזיליה והסלרי (אם יש). בקערה או בסיר שבו עומדים לבשל, מניחים את הבשר, ירקות השורש והתבלינים ושופכים מעל את בקבוק היין לידי כיסוי. משרים למשך 12-24 שעות. *ניתן גם לדלג על שלב ההשריה, ועדיין מובטח תבשיל טעים מאוד.
מסננים את הבשר והירקות, ושומרים את היין בקערה. מפרידים בין הבשר לירקות ומייבשים קלות את הבשר בעזרת נייר מגבת.
בסיר גדול מחממים מעט שמן זית. ממליחים ומפלפלים היטב את קוביות הבשר. כאשר הסיר חם מוסיפים את קוביות הבשר ומשחימים מכל הצדדים. מוסיפים את הירקות לסיר ומערבבים היטב כך שגם הירקות יקבלו השחמה קלה במשך מספר דקות. מפזרים קמח ומערבבים למשך כמה דקות. הקמח נועד לעבות את התבשיל.
מוסיפים עוד מלח ופלפל גרוס, את עשבי התיבול והפלפל האנגלי ומוסיפים את היין לתבשיל. מערבבים בעדינות. במידה והיין לא מכסה את תבשיל, ניתן להוסיף מעט מים, מרק, או כמובן שהכי טוב- עוד יין.
מביאים את התבשיל לרתיחה, וטועמים אם יש מספיק מלח (אבל לוקחים בחשבון שהנוזלים מצטמצמים והטעמים מתרכזים). מניחים למעלה צרור של עלי סלרי ועלי פטרוזילה שנותרו לנו מהשורשים.
מעבירים את הסיר מהכוסה לתנור, וממשיכים את הבישול בתנור בחום של כ- 150מעלות, תלוי בתנור. התבשיל צריך להתבשל בבעבוע עדין.
לאחר 2-3 שעות טועמים חתיכת בשר ובודקים שהבשר רך וטעים. אם יש יותר מדי נוזלים, ניתן לפתוח מעט את המכסה ולבשל זמן נוסף בחום גבוה יותר- זהירות, לא לייבש. ניתן בשלב זה להוסיף קוביות ארטישוק ירושלמי או תפ"א ולהמשיך בישול (מכוסה) לכחצי שעה עד לריכוך.

סביצ'ה
מנת סביצ'ה פשוטה ומרשימה ברמה של מסעדה
(כ- 6 מנות ראשונות)
המצרכים:
2 פילטים (כ- 400 גרם) מדג ים לבן כגון דניס, מוסר, לברק וכו'. העיקר הוא לבקש דג טרי ככל האפשר.
2 פלפלים בצבעים שונים חתוכים לקוביות קטנות
1 עגבניה "סחוטה" מהנוזלים וחתוכה לקוביות קטנות
1 בצל סגול חתוך לקוביות קטנות
2-3 ענפי סלרי חתוכים דק (אפוציונלי)
2 שיני שום כתושות
1 פלפל צ'ילי חתוך לקוביות- לא קצוץ דק
פטרוזיליה קצוצה
כוסברה קצוצה
מיץ מ 2-3 לימונים
שמן זית
מלח פלפל

אופן ההכנה:
מנקים את הדג משומנים ומסירים את העור בעזרת סכין חדה. חותכים לקוביות בגודל 1 ס"מ (לא קטנות במיוחד). מניחים בקערה מכוסה במקרר עד הארוחה.
מכינים "סלט" מהירקות, ומתבלים בהרבה לימון טרי ושמן זית. ניתן להוסיף/לגרוע כיד הדמיון הטוב (אבוקדו, פירות טרופיים כגון אננס ומנגו, עשבי תיבול כגון בזיל או נענע, תבלינים כגון גרגרי כוסברה וכו').
טועמים את הסלט, ומתכנים מליחות וחריפות.
כ 15-30 דקות לפני ההגשה (אבל לא יותר!), מערבבים את קוביות הדג עם "הסלט" ומניחים לדג "להתבשל" מעט עד ההגשה.
מגישים על צלחות אישיות בעזרת "רינג" (ניתן לאלתר בעזרת רצועה של שקף סגור עם מהדק סיכות), או בכוסות מרטיני.
מעטרים עם קצת עשבי תיבול (כגון עירית) ומגישים מיד בליווי קצת לחם או טוסטונים. בפסח אפשר להגיש עם מצות.
מומלץ להגיש סביצ'ה בליווי יין לבן ארומטי כגון ווייט טוליפ.

רשימת המבצעים לחג ומבחר חבילות השי באתר www.goodwines.co.il. לצפייה בדיל היומי בדף בפייסבוק: http://www.facebook.com/wines.spirits. המבצעים בתוקף בחנויות הרשת ובקניות באתר עד סוף חודש אפריל או עד גמר המלאי. טעימות בחנויות הרשת.

בית המשקאות של נפתלי
סניף גבעתיים - אלוף שדה 15, טל´ 03-7316022
סניף תל-אביב - אבן גבירול 184, טל' 03-5445914
סניף יפו - שלבים 5, טל´ 03-6831819

לפרטים נוספים ניתן לפנות ל- מילת מפתח תקשורת שיווקית.