מונה מפרק זמני לעמותת המוסד החינוכי שדה חמד בראשון לציון
עובדי המוסד החרדי של אגודת ישראל מראשון לציון חשפו אי סדרים בניהול העמותה ופנו בצעד חסר תקדים לבית המשפט, אשר נענה לבקשתם ומינה מפרק זמני. עובדי המוסד מנעו היום הוצאת מחשבים ומסמכים מתחומי המוסד
הישג חשוב לוועד עובדי כפר הנוער החרדי של אגודת ישראל, שדה חמד שבראשון לציון, בית המשפט המחוזי בפ"ת קיבל היום את בקשת העובדים ומינה מפרק זמני לעמותה שניהלה את המקום וזאת לאחר שהתגלו אי סדרים חמורים בפעילות העמותה.
כמפרק זמני מונה עורך הדין אמיר פלמר, שנכנס כבר היום לתפקידו. מיד לאחר היוודע החלטת בית המשפט, ניסו נציגים של הנהלת העמותה להוציא מכפר הנוער בראשון לציון מסמכים ומחשבים, אך עובדי המקום עצרו אותם ומנעו בגופם את הוצאת החומרים שאמורים לסייע למפרק הזמני להפעיל ולהבריא את העמותה.
עובדי כפר הנוער החרדי שדה חמד שבראשון לציון, פנו לבית המשפט המחוזי בפ"ת בדרישה למנות מפרק זמני לעמותה המנהלת את המוסד החינוכי, זאת בשל היותה חדלת פירעון ואי סדרים חמורים בניהול העמותה.
בבקשה שהוגשה על ידי עורך הדין אופיר רונן, מפורטים שורה של מעשים פלילים לכאורה של הנהלת העמותה וביצוע פעולות תוך כדי ניגודי אינטרסים כמפורט להלן:
א. תשלום ב"שחור" לעובדים בדרך של רישום בספרי העמותה של תשלום מלגה במקום שכר.
ב. חשדות לכאורה בדבר זיוף חתימות על שיקים והוצאות תלושים ושיקים לפקודת עובדים פקטיבים.
ג. תשלום שכר לעובדי העמותה באמצעות גורם אחר.
ד. חשדות לכאורה בדבר הוצאת כספים במרמה ממשרד הדתות.
ה. חשדות לכאורה בדבר נסיון לקבל במרמה כספים מתורם.
ו. קבלת כספים ב"שחור" עליהם העמותה לא דווחה לרשויות המס
ז. חשד לכאורה בדבר זיוף חתימה על פרוטוקול שנשלח לרשם העמותות וכן לפגמים נוספים הקשורים להנהלת עמותה (מינויים והחלטות).
ח. דווח כוזב לכאורה לרשם העמותות לגבי זהות מנכ"ל כפר הנוער שדה חמד וחשד לזיוף חתימות של של חברי הנהלת העמותה ו/או מנכל כפר הנוער
ט. חשד לכאורה לגבי תשלום הפיצויים המגיעים לישיבת דרכי הלל מהעמותה כחלק מהסכם חתום ליציאה מכפר הנוער שדה חמד באמצעותמילגות פקטיביות
בבקשת העובדים שהוגשה ע"י עו"ד אופיר רונן, מפורטות גם טענות נוספות של עובדי העמותה לפיהן הנהלת העמותה לא סתרה את טענת העובדים, שהיא חדלת פירעון וכי בחודשים האחרונים העמותה לא העבירה עבור חלק מהעובדים (העובדים המבוטחים בפניקס) את הפרשות לקופות הפנסיה שניכתה משכרם.
כפר הנוער שדה חמד, מנוהל ע"י עמותה בשם שדה חמד כפר נוער חקלאי של הסתדרות אגודת ישראל.
בראש הנהלת העמותה עומד בשנים האחרונות הרב יצחק לורנץ (בנו של ח"כ לשעבר הרב שלמה לורנץ ז"ל) וכן מר חיים וייספייש.
בכפר הנוער לומדים כיום 3 מסגרות חינוכיות הבאות:
מסגרת החינוכית "יד לתלמיד".
מסגרת חינוכית בה לומדים כ-60 תלמידים שרובם הינם תלמידים עם בעיות קשב וריכוז, בעיות ליקוי למידה ו/או נועד בסיכון.
ישיבה לצעירים "חמד".
בישיבה לומדים כ-100 תלמידים.
הוסטל שיקומי
בהוסטל לומדים כ-60 תלמידים בעלי לקויות למידה, קשיי תפקוד והסתגלות חברתית.
עובדי העמותה (שרובם ככולם חרדים) הגישו את בקשת הפירוק כנגד העמותה, לאחר שהתברר להם שהעמותה הינה חדלת פרעון ושהעמותה זוממת מתוך שיקולים זרים, לסגור לפחות 2 מתוך 3 המסגרות החינוכיות ("יד לתלמיד" ו"ישיבת חמד") ולהשכיר מבנה של העמותה למסגרת חינוכית אחרת בשם "דרך הישר", (מסגרת חינוכית אשר מנהלה הינו למיטב ידיעת העובדים קרוב משפחתו של חבר הנהלת העמותה וייספייש).
להחלטת בית המשפט תרמו גם ההודעות של משרד החינוך, משרד הרווחה, הכונס הרשמי וראשם העמותות, אשר חשפו אי סדרים חמורים ובעצם תמכו בבקשת העובדים.
לקבלת מידע נוסף ניתן לפנות לעו"ד אופיר רונן 054-3090491

