מפרסם: מרום תקשורת
תאריך: 17/11/2013 16:27
נושא: מסעדות
הודעה לעיתונות

מסעדת TOURO של השף בני אשכנזי משיקה תפריט עסקיות חדש לקראת החורף ב79-89-99 ₪

מסעדת TOURO הירושלמית פתחה את שעריה לפני כחצי שנה בחודש מאי. המסעדה השוכנת במשכנות שאננים אל מול חומות העיר עתיקה, משיקה לקראת החורף הירושלמי, תפריט ארוחות עסקיות משתלם במיוחד, במחירים אטרקטיביים הנעים בין 79 ₪ ל 99 ₪. הארוחות העסקיות כוללות מגוון רחב לבחירה של מנות ראשונות ועיקריות, לחם שאור ומטבלים, וכוס יין החודש בעלות 15 ₪. תפריט העסקית ממנו יוכלו אורחי המסעדה ליהנות יוגש בימים ראשון- חמישי, בין השעות 12:00-16:00 ומיועד לעד שמונה אנשים. תפריט העסקית מושק היום, יום ראשון, 17 בנובמבר 2013.
התפריט החדש כולל מגוון מנות של דגים ובשר ואף מספר מנות צמחוניות וטבעוניות. בין השאר כולל התפריט העסקי: ארטישוק בגריל; סלט אנדיב; חריימה דגים; קונפי שוק אווז; תבשיל שפונדרה שבע שעות; ניוקי פרימוורה; סינייה ועוד.

להלן פירוט התפריט העסקי:
כל הארוחות מוגשות לצד לחם שאור ומטבלים.
ארוחה עסקית 79 ₪

מנה ראשונה לבחירה:
 חציל שרוף באש- טחינה, סומק, רסק עגבניות, פלפל חריף ושמן אורגנו
 סלט אנדיב- לבבות חסה, סלק, פילה תפוז, בצל סגול, בזיליקום, רוקט, אגוזים, שקדים, סלרי, צנונית, וויניגריט, דבש לימון
 סלט עגבניות- סוגי עגבניות, זיתי קלמטה, פלפל חריף, צנונית, בזיליקום, שעועית בובס וקרוטונים
 קציצות פראסה ותפו"א- איולי חרדל, שמיר, פטרוזיליה, סלרי ובצל
 מרק שעועית לבנה, ערמונים וכמהין
מנה עיקרית לבחירה:
 סינייה- בשר טלה, טחינה, תפו"א, לימון כבוש, בצל, עגבניות צלויות וכוסברה
 מעורב ירושלמי new style- פפריקה מעושנת, קרמל שום, תפו"א, עגבניות, בצל, פטריות וטחינה
 חריימה בורי- רוטב פלפלים, פלפל צ'ומה, דלעת, חומוס וכוסברה
 חזה עוף בפפריקה מעושנת- עדשים שחורות, פטריות, דלעת, בצל, אפונה, חזה אווז מעושן ויין אדום
 ריזוטו ארטישוק לימוני- גרגירי חומוס, מנגולד ושקדים

ארוחה עסקית 89 ₪
מנה ראשונה לבחירה:
 ארטישוק בגריל- רוטב אנשובי, צלפים, פלפלים, בצל ירוק, צנונית ורוקט
 קרפצ'ו פטריות- רכז רימונים, טחינה גולמית, שקדים, סלרי, בצל, סלק, שרי, בזיליקום ורוקט
 כבד קצוץ- קרם בצל, סילאן, קורנישונים, אגוזי מלך וברוסקטה
 בורקס פטריות וארטישוק ירושלמי- טחינה, עגבניות, זיתי קלמטה, רוקט, בצל ירוק, בצל סגול וקורנישונים
מנה עיקרית לבחירה:
 קונפי שוק אווז- אורז ירושלמי, חמוציות, בצל, גזר ויין אדום
 פרגיות בגריל- רוטב קוקוס, ניוקי, אפונה, פטריות, דלעת, בצל ושעועית ירוקה
 בויאבז – מרק דגים, עגבניות, זעפרן ופסטיס
 ניוקי פרימוורה- קרם שום, עגבניות, זיתי קלמטה, פטריות, בטטה ושמן אורגנו
ארוחה עסקית 99 ₪
מנה ראשונה לבחירה:
 סביצ'ה דג ים- אבוקדו, עגבניות מרוסקות, טפנד, פלפל חריף וכוסברה
 קרפצ'ו סינטה- בלסמי מצומצם, איולי בזיליקום, בצל סגול, צנונית, רוקט וקרוטונים
 גרוולקס- סלמון כבוש, איולי חרדל, צלפים, צנונית, בצל, מלפפון ושמיר
 טרטר בקר- בצל סגול, בצל ירוק, רוקט, בזיליקום, צלפים, ביצת שלו, חרדל דיז'ון וברוסקטה
מנה עיקרית לבחירה:
 פילה סלמון- קרם תפו"א, בצל, פטריות, שעועית ירוקה, שקדים, נענע, וקרמל הדרים
 תבשיל שפונדרה 7 שעות- שעועית לבנה, פטריות, דלעת, בצל ושעועית ירוקה
 ניוקי פילה בקר בציר פורצ'יני- שום, בצל, פטריות, מנגולד, ערמונים ושמן כמהין
 פילה דג ים- קרם חציל, חומוס, בצל שרוף, ארטישוק, עגבניות שרופות, שעועית ירוקה, פלפל חריף, נענע, שמיר וקרם שום ירוק (תוספת 10 ₪)
מסעדת TOURO, הינה מסעדת שף ים תיכונית כשרה, הממוקמת במשכנות שאננים מול נופיה המרהיבים של חומות העיר העתיקה. TOURO מציעה תפריט בשרי כשר, הכולל גם דגים טריים. המנות מאופיינות ברבדים מפתיעים של טעם, הנעים בין המוכר והביתי לים תיכוני עם השפעות מהמטבח האסייתי המשתלבות בעדינות מדויקת, תחת ניצוחו של השף הנודע בני אשכנזי (איזדורה, פרנצ'סקה, פפה ועוד).

אשכנזי שם דגש על שימוש בחומרים מקומיים, הקפדה על איכות חומרי הגלם ויצירת מנות מדויקות במיוחד. תפריט המסעדה בנוי ללא תחליפים, מחומרים ומרכיבים איכותיים וטריים ביותר וניתן למצוא בו מנות צמחוניות, טבעוניות ומנות ללא גלוטן. כמו כן, המסעדה מציעה תפריט יין עשיר, בו מגוון רחב של יינות ישראליים מובחרים וייחודיים.

במסעדה כ- 55 מקומות ישיבה בפנים ו- 14מקומות ישיבה על בר שף ייחודי ממנו ניתן לתצפת על אופן הכנת והרכבת המנות. בנוסף קיימת אפשרות לשבת במרפסת פתוחה, המשקיפה אל חומות העיר העתיקה וליהנות מהאוויר הירושלמי. כמו כן, בקומה התחתונה של המסעדה חדר אירוח פרטי המיועד לעד 18 איש, בו ניתן לקיים אירועים באווירה קסומה ובהתאמה אישית. TOURO מציעה גם אפשרות לערוך אירועים לעד 100 איש, במרפסת ששודרגה בסגירת חורף מעוצבת אשר מאפשרת להשקיף על הנוף הפסטורלי גם באירועי החורף.

איציק אנקונינה, מבעלי המסעדה, שועל ותיק ומנוסה בענף המסעדנות. שותף היום ב־15 מסעדות בתל אביב, בראשון לציון ובקיסריה, בהן אונו ומרתה בתל אביב, פרנצ'סקה, טוקו, פנטסיה ומילה בראשון לציון ובנדי בקיסריה. הוא גם ממקימי רשת מקס ברנר, וכיום זכיין של סניף רמת החייל של הרשת. את TOURO, הקים עם השף בני אשכנזי ואלישע פדריקו ארליך בעל עבר עשיר בהפקה וניהול של אירועים בכל רחבי הארץ, ושותף יחד עם אנקונינה במסעדות אונו, מרתה, פרנצ'קה ופפה. לאחרונה רכשו השלושה את מסעדת השף "דון ויטו" בצומת תל השומר, המתמחה במטבח איטלקי דגים ים תיכוני כשר.

מסעדת TOURO נקראת על שם יהודה טורא, נדבן ואיש עסקים יהודי שחי באמריקה במאה ה-19, שבזכות תרומתו הנדיבה, יכול היה משה מונטיפיורי לבנות את שכונת משכנות שאננים. שכונת משכנות שאננים הפכה עם השנים לאזור יוקרה, שקט ושלווה במרכז ירושלים. בלב השכונה ממוקמת מסעדת TOURO המשקיפה על נוף מרהיב, רומנטי ופסטורלי של חומות העיר העתיקה, למרגלות טחנת הקמח של מונטיפיורי, בסמוך ליקב מונטיפיורי ולבית העיתונאים החדש.

להזמנת מקומות TOURO : 053-7102096

לפרטים נוספים- לעיתונאים בלבד:
טל מרום: 057-7769609, נטלי נבון 054-8351011, טל ירון פויר: 052-2821844

לפרטים נוספים ניתן לפנות ל- מרום תקשורת.