טורטליני ראגו כבש על מצע קרם עגבניות וארטישוק א לה רומנה קרדיט צילום יפית בשבקין
טורטליני ראגו כבש על מצע קרם עגבניות וארטישוק א לה רומנה קרדיט צילום יפית בשבקין
סוכריות פסטה במילוי לבנה ביתית על חמאת זעתר קרדיט צילום יפית בשבקין
סוכריות פסטה במילוי לבנה ביתית על חמאת זעתר קרדיט צילום יפית בשבקין
הודעה לעיתונות

קולינריה חדשה בכפר - לראשונה בכפר יאסיף בגליל המערבי ביסטרו שף ים תיכוני בהשראה איטלקית

ביסטרו שף מקומי ים תיכוני בהשראה איטלקית חדש ומסקרן שנפתח לראשונה בכפר יאסיף בגליל המערבי מנסה להביא אל הכפר בשורה קולינרית חדשה ומתקדמת, ולהביא טעמים חדשים למטבח הערבי האותנטי.

כפר יאסיף השוכן בגליל המערבי ידוע במסחר ובשפע המסעדות המזרחיות בו. אך לפני כחודש, ולראשונה בכפר, נפתחה מסעדת ביסטרו שף מקומי, ים תיכונית בהשראה איטלקית מסקרנת, שבהחלט מביאה משב רוח קולינרי רענן במיוחד.
ביסטרו שף מקומי "לזרוס" (במיתולוגיה הנוצרית, אלעזר שקם לתחיה), מקים לתחייה בכפר, את המטבח החדש, הפיוז'ן, ומנסה להביא מטבח מקומי, ים תיכוני, אך עם נגיעות איטלקיות, ולפרוץ את גבולות המסורת של המטבח הערבי האותנטי בכפר. מי שמופקד על כך, הוא שף שאדי בשארה, לשעבר השף של מסעדת אלבאבור בעל 15 שנות וותק וניסיון בענף הקולינריה, בוגר דן גורמה ורימונים ומתמחה בעיקר בבישול צרפתי, איטלקי מסורתי (דרום איטליה) ומולקולרי. המסעדה בבעלות עזר אליאס שאף קרויה על שמו. ביסטרו שף לזרוס מציעה מטבח פיוז'ן מתקדם יוקרתי, אך לא יקר, עם חומרי גלם איכותיים, טריים, מקומיים ועונתיים. את הלחמים, הפסטות, הרטבים והקינוחים מייצר השף במקום והתפריט הינו מגוון.

לראשונות יהיה אפשר למצוא גם: סלט מוצרלה- עלי גרגיר הנחלים, מוצרלה, פילה תפוז, עגבניות לחות, בלסמי מצומצם, זיתי טאסוס, ברוטב ויניגרט הדרים ובעיטור קשיו (45 ₪) קובה במילוי בשר- על סלט גרגרי חומוס, עגבניות, נענע, ונגיעות טחינה לימונית (49 ₪); לחמעג'ון- בשר כבש מפורר על פוקצ'ה חמה, מתובל בעגבניות, בצל, שום, עשבי תיבול, ורוטב טרטור (רוטב סורי ע"ב טחינה ויוגורט), (39 ₪); סוכריות פסטה- במילוי לבנה ביתית ברוטב חמאת מרווה/זעתר (51 ₪); שרימפס- בעטיפת שערות קדאיף על טחינה משומשום מלא (45 ₪); לעיקריות: ריזוטו ירוק- צדפות קוקי סאן ז'אק, וקציפת פרמז'ן, (65 ₪); רולדת חזה עוף- במילוי מיקס פטריות בציפוי קריספי, מוגש על ניוקי ביתי ברוטב קרם חרדל בעיטור חזה אווז מעושן (85 ₪); סטייק אנטריקוט 300 גר' וכבד אווז ברוטב יין וקינמון לצד תפו"א קריספי (110 ₪); צלעות טלה- על מצע חיטת פריקי/פירה תפו"א (120 ₪); מנת הדגל טורטליני ראגו כבש- על קרם עגבניות מיובשות, ועשויות על הגריל, שמן פסטו, וארטישוק א לה רומנה קריספי (75 ₪); פילה דג בר ים -על מצע קרם ארטישוק ירושלמי, פריקי ופול ירוק (75 ₪). לקינוח מציעים שם גם קנולי משערות קדאיף במילוי מוס ריקוטה וצימוקים על בסיס וויסקי (39 ₪).

עיצוב המסעדה מאופיין באלמנטים אותנטיים אוריינטליים והוא שואב השראה מבתים סוריים. מבנה המסעדה שהינו ייחודי בגודלו ושונה ממבנים ערביים באזור, עבר שימור והוא בן 250 שנה עוד מהתקופה העותמאנית, ששימש בית בד. הקימרונות (הקשתות) והתקרות הגבוהות מוסיפות נופך מיוחד ואותנטי, הריהוט מעץ מלא בגווני בורדו והרצפה בסגנון וינטג'.

ביסטרו שף מקומי, לזרוס, כביש פנימי, מול מרפאת כללית, כפר יאסיף, (בוויז לזרוס) שעות פתיחה: א'-שבת: 12:00-24:00; טל': 048268807; 0507770583

לפרטים נוספים ניתן לפנות ל- מזי וורצל יחסי ציבור.