מפרסם: מזי וורצל יחסי ציבור
תאריך: 06/11/2016 20:23
נושא: מזון, מסעדות
דניס שלם מהגריל ברוטב קארי בוטנים צילום גלעד הר שלג
דניס שלם מהגריל ברוטב קארי בוטנים צילום גלעד הר שלג
בורקס סרטנים על רוטב עגבניות צילום גלעד הר שלג
בורקס סרטנים על רוטב עגבניות צילום גלעד הר שלג
הודעה לעיתונות

לראשונה במרכז הכרמל - מסעדת שף דגים ופירות ים אישפיש נפתחה החודש

מסעדת הדגים ופירות הים "אישפיש" שנפתחה בימים האחרונים מביאה לראשונה למרכז הכרמל המנומנם בחיפה בשורה קולינרית חדשה וניחוחות עזים של ים, ומציעה תפריט שכולו על טהרת הדגים ופירות הים הטריים בשלל רטבים מיוחדים שרוקח הבעלים והשף שלה אבירם שטיינמץ.

העיר חיפה עוברת לאחרונה תמורות רבות בכול הנוגע למיזמים קולינריים. אך נראה שמרב המשאבים והתקציבים מופנים דווקא לעיר התחתית, שזוכה לאחרונה לעדנה תרבותית וקולינרית.
שף אבירם שטיינמץ לשעבר הבעלים של מסעדת voila (וואלה), הפופולארית שהציעה מנות קלאסיות מהמטבח הצרפתי-שוויצרי והיחידה בארץ שמכרה מנות כמו פונדו ורושטי ופעלה במשך שש שנים בהצלחה רבה מביאה לראשונה למרכז הכרמל המנומנם משהו חדש, קליל ומרענן ומציעה לתושבי חיפה, טעמים עזים של ים גם בלי הנוף שלו.
מסעדת הדגים ופירות הים "אישפיש" נפתחה במקומה של voila, אחרי שהרגיש תחושת מיצוי בהתעסקות עם מנות בשר כבדות ורטבים עשירים, ואחרי תהליך אישי שעבר עם עצמו. בקונספט החדש מביא שף שטיינמץ שלו 23 שנות ניסיון וותק בארץ ובעולם במגוון מסעדות כמו דקוטה בארץ, ופטריק גילברט האירלנדית בעלת 2 כוכבי מישלן, רעננות ים תיכונית, אך עם הטכניקה הקלאסית האירופאית שהוא אוהב בנגיעות פיוז'ן קלות. מנות כמו גיבץ', וכבד עוף עם בצל מטוגן, ומאידך חומוס ביתי, לבנה מתובלת וסלט טאבולה מסורתי דרות בכפיפה אחת בתפריט שרקח, שמציע דגים ופירות ים טריים שמגיעים היישר מהשוק של עכו.
חומרי הגלם, התבלינים ועשבי התיבול טריים ואיכותיים, ואת הלחמניות, הרטבים הקינוחים ואפילו הגלידות הוא מכין מדי יום במקום. בין המנות הראשונות ניתן למצוא סביצ'ה דג ים טרי (49) ופלטת מאזטים מיוחדים שמוגשת בהזמנת מנה עיקרית חינם וחופשי. לעיקריות מוצעים דגים טריים שלמים/מפולטים במגוון רטבים מיוחדים כמו: דנים שלם מהגריל בקארי בוטנים (99 שקלים); פילה בס פסים מהטאבון ברוטב וורמוט וטימין (99 שקלים); פילטים של ברבוניות מטוגנים בבצק בירה, ושומשום שחור, לצד רוטב טרטר קר (79 ₪); חריימה של פילה בורי עם הרבה כוסברה (79 ₪); פילה מוסר בקרם פרג (99 ₪) בגזרת פירות הים ניתן למצוא 300 גר' שרימפס/שרימפס-קלאמרי פריכים או ברטבים לבחירה (99 ₪) כמו: רוטב חמאת תפוחים מפולפלת וערמונים; רוטב קוביות עגבניה, זיתי קלמטה, פטרוזיליה ואוזו; רוטב גבינה כחולה, אגוזים ושמנת ועוד. מנת בורקס סרטנים ותרד ברוטב עגבניות (89 ₪); ריזוטו פירות ים עם אורז ארבוריו, ירקות זעפרן ופרמז'ן (99 ₪); ולקינוחים: מנת הדגל, תמרים לחים בטופי וויסקי (25 ₪); גלידת מרציפן ביתית ברוטב פירות יער וקצפת (20 ₪); וקומפוט בבושקה (15 ₪). כמו כן מוצע תפריט עשיר של יינות בוטיק ישראליים במחירים שווים. (כוס 29 ₪); בקבוק (100 ₪), וכן תפריט קוקטיילים ובירות בוטיק.

גם העיצוב שונה בהתאם לרוח המסעדה החדשה, ומצבעים עמוקים וריהוט חום מעץ מלא, השתנו הגוונים והפכו לטורקיז וכחול מרגיע, ואלמנטים של ים ובעיקר טאץ' קליל וצבעוני מורגשים כעת בכול פינה במסעדה.

אישפיש, מסעדת דגים ופירות ים, רח' שד' הנשיא 119 מרכז הכרמל, חיפה שעות פתיחה: א'-ה': 17:00-23:00; שישבת: 12:00-23:00 טל' להזמנות: 048370737

לפרטים נוספים ניתן לפנות ל- מזי וורצל יחסי ציבור.