הודעה לעיתונות

ישראל מלמדת את העולם כדי להאריך את חיי המדף של פירות וירקות

בימים אלה מקיים משרד החקלאות קורס מיוחד שמכשיר נציגים מ- 4 יבשות- אפריקה, אסיה, אמריקה ואירופה, טכניקות אחסון והארכת חיי מדף לפירות וירקות


פירות וירקות טריים לאחר הקטיף בשדה עדיין חיים, נושמים ומייצרים חום, ובמקביל מאבדים מים ומשאבים אחרים ששומרים עליהם. לישראל יידע ייחודי בתחום הטיפול לאחר קטיף, במיוחד טכניקות אחסון והארכת חיי מדף של פירות וירקות טריים. הידע נרכש בסדרת מחקרים ארוכים שנערכו בשנים האחרונות שדימו את "התנהגות" הירקות והפירות מרגע קטיפתם בשדה או בחממה ועד לאכילתם. כך נמצאו הדרכים האופטימליות להארכת משך חיי המדף של הפירות והירקות השונים ודרך אחסונם הראויה.

במסגרת זו, מקיים משרד החקלאות קורס מיוחד שמכשיר נציגים מ- 4 יבשות- אפריקה, אסיה, אמריקה ואירופה, טכניקות אחסון והארכת חיי מדף לפירות וירקות. הקורס שמתקיים בימים אלה בישראל, ונימשך כ- 3 שבועות, משך אליו 24 מומחים מ- 12 מדינות: אתיופיה, גאנה, הודו, קניה, מקדוניה, קירגיסטן, נפאל, ניגריה, פרו, סרביה, תאילנד, אוגנדה, ווייטנאם. המומחים ממלאים שורה של תפקידי מפתח במדינתם, ביניהם: חוקרים, מרצים באוניברסיטאות ותפקידי מטה במשרדי החקלאות במדינתם. שהייתם בארץ ממומנת כולה על ידי ישראל. לרשות המשתתפים עומדים חוקרי מכון וולקני ומעבדות המחקר.
שר החקלאות, ח"כ אורי אריאל: "זה לא סוד שישראל היא מדינה מובילה בחקלאות ובפרט בתחום המחקר החקלאי. הארכת חיי המדף של פירות וירקות טריים ופיתוח דרכי אחסון אופטימליות הם פיתוחים מקצועיים וייחודיים שמהווים בשורה לעולם כולו. המחקרים המפותחים והידע החקלאי מציבים את ישראל בחוד החנית של המחקרים והפיתוחים החקלאיים. החקלאות תורמת רבות לקשריה הכלכליים והדיפלומטיים של ישראל ואנחנו שמחים לחלוק את הידע שלנו עם שאר העולם".
יעקב פולג, מנהל המרכז לשיתוף פעולה בינלאומי במשרד החקלאות: "הניסיון הרב של ישראל בתחום המומחיות הייחודי להארכת חיי המדף של פירות וירקות עומד לרשות פעילות הסיוע של ישראל בחקלאות במדינות המתפתחות. אנו גאים בפעילות הסיוע החקלאי, שאין לה אח ורע בעולם. ישראל היתה הראשונה בעולם להקים סוכנות סיוע באפריקה בשנת 1958 וגם כיום, מצליחה לקיים פעילות סיוע בכ- 140 מדינות בעולם, במגוון תחומים, כשהתחום המוביל הוא חקלאות".
עוד מוסיף פולג: "עד כה השתלמו בתכניות ההדרכה השונות במרוצת השנים כ- 300,000 משתלמים! והיד עוד נטויה".

המרכז לשיתוף והדרכה חקלאית בינלאומית ("סינדקו") במשרד החקלאות משמש כמערכת מרכזית של משרדי החוץ והחקלאות בכל הקשור בפעולות שיתוף חקלאי וטכני עם מדינות מתפתחות באפריקה, אסיה, אמריקה הלטינית, מזרח התיכון, מדינות חבר העמים ומזרח אירופה. הפעילות מתבצעת כחלק ממדיניות החוץ של ישראל לטובת קידום והשגת יעדים מדיניים של מדינת ישראל. הפעילות מבוססת על הניסיון הייחודי של ישראל בפיתוח החקלאות והמגזר הכפרי, והיא הפכה את הישגי ישראל לשם דבר ובעלת מוניטין בינלאומי בפיתוח חקלאי כלכלי וחברתי המהווים דוגמה ותרומה משמעותית בקידום תהליכי הפיתוח במדינות אלה.

בברכה,
דפנה יוריסטה
דוברת משרד החקלאות ופיתוח הכפר

לפרטים נוספים ניתן לפנות ל- משרד החקלאות ופיתוח הכפר.