מפרסם: משרד החינוך
תאריך: 14/08/2017 00:00
נושא: חינוך
הודעה לעיתונות

רשימת בתי הספר המצטיינים לשנת הלימודים תשע"ז

285 חטיבות עליונות נבחרו על הישגים ערכיים, חברתיים ולימודיים
הגמול לזוכים: בין 3,000 ₪ ל- 8,000 ₪

מדי שנה, משרד החינוך מתגמל עובדי הוראה בגין הישגי בית הספר. הקריטריונים להצטיינות נוסחו בהסכמה שבין משרד החינוך לבין ארגון המורים ומשרד האוצר, במסגרת ההסכם "עוז לתמורה".

בהלימה לתמונה החינוכית – גם במסגרת התגמול הדיפרנציאלי בתי הספר נמדדים על היבטים רחבים בעשייה הבית ספרית והחישוב כולל ממדים חברתיים, ערכיים ולימודיים בהם מניעת נשירה, קליטת תלמידי חינוך מיוחד, גיוס לצה"ל, שירות אזרחי, אחוז הזכאות לבגרות, אחוז ההצטיינות במבחני הבגרות ומידת השיפור.

הקריטריונים לתגמול מכוונים לבתי הספר שחוללו את השינוי המשמעותי ביותר בקרב תלמידיהם ביחס לשנה הקודמת ולא לבתי הספר בעלי ההישגים הגבוהים ביותר. הדגש ניתן על שיעור השינוי ולא רק על הציון הסופי.

שר החינוך, נפתלי בנט: "במסגרת רפורמת התמונה החינוכית שהנהגתי במערכת החינוך, נקבעו שורה של מדדים אשר נועדו לשקף את העשייה המבורכת והמגוונת של בתי הספר. כך גם מתווה התגמול הדיפרנציאלי, הוא כולל שורה של מדדים חינוכיים, שמציגים את מכלול העשייה המבורכת של המנהלים והמורים. חוסנה של החברה הישראלית טמון באיכות מנהליה ומחנכיה. אני מברך את המנהלים ועובדי ההוראה שהצטיינו בטיפוח ובעיצוב הערכים של הדורות הבאים. הם חיבקו את תלמידי החינוך המיוחד, חיזקו את המימד החברתי ולא ויתרו לרגע על מצוינות ועל הישגים לימודיים. בשם התלמידים, בשם החברה הישראלית ובשמי אני רוצה לומר לכם, עובדי הוראה יקרים, תודה".

מנכ"ל משרד החינוך, שמואל אבואב: "מערכת החינוך צועדת קדימה, בכל הפרמטרים, וזאת בזכות עובדי הוראה מצטיינים שחוללו שינוי משמעותי בקרב תלמידיהם. אני מברך את בתי הספר הזוכים על פעילותם לחינוך לערכים, לטיפוח מצוינות ולתרומה לחברה ולקהילה. משרד החינוך מקדם שיח חינוכי שמשלב ערכים, הישגים לימודיים, מניעת נשירה וטוהר בחינות, וניכר שבתי הספר שזכו בתגמול הדיפרנציאלי השכילו לקדם ערכים אלו".

משרד החינוך מפרסם היום, ב', את רשימת 285 מוסדות החינוך של החטיבה העליונה, אשר הצטיינו בשנת הלימודים תשע"ז בתחום הערכי, החברתי והלימודי. בחירתם של בתי הספר הללו התקבלה על סמך חישובם של שורת מדדים בתחומים הערכיים, החברתיים והלימודיים וכן בהתאם לשיעור השיפור המשמעותי ביותר אשר חוללו אותם מוסדות חינוך באותם מדדים ובהשוואה להישגי השנה הקודמת. לאור הישגיהם, בתי ספר הזוכים יתוגמלו בסכום כספי הנע בין 3,000 ₪ לכ- 8,000 ₪, זאת בהתאם לסיכום שעוגן בין משרד החינוך לבין ארגון המורים ומשרד האוצר במסגרת הרפורמה "עוז לתמורה".

בשנת הלימודים הנוכחית נכללו בסך הכל 714 חטיבות עליונות בחישוב הזכאות לתגמול, כאשר מתוכן 285 חטיבות זכו בתגמול. 53% הן חטיבות במגזר היהודי הממלכתי, 32% ממלכתי דתי, 8.5% החינוך הערבי, 5% החינוך החרדי, 1% מהחינוך הדרוזי, 1% מהחינוך הבדואי. החטיבות העליונות הזוכות בתגמול, פרוסות לאורך כל המדינה בכל המחוזות והמינהלים של משרד החינוך, בערים הגדולות, בעיירות וביישובים, בקיבוצים ובמושבים, במרכז ובפריפריה, חטיבות עליונות שבבעלות הרשויות המקומיות, בבעלות רשתות החינוך השונות וחטיבות עליונות עצמאיות.

לאורך חמש השנים האחרונות זכו בסך הכל 636 חטיבות עליונות בתגמול (58%), לפחות פעם אחת, מתוך החטיבות הרלוונטיות לחישוב. מתוך סך הזוכים של השנה, חטיבה עליונה אחת זכתה חמש שנים ברציפות, 18 חטיבות עליונות זכו בתגמול ארבע פעמים, 99 חטיבות עליונות זכו שלוש פעמים, 103 חטיבות עליונות זכו פעמיים ו-64 זכו בפעם הראשונה בתגמול.

להלן פירוט המדדים וגמול הכספי:
בהישגים הערכיים חברתיים נכללו המדדים:
שיעור הגיוס לצה"ל ולשירות אזרחי או לאומי גבוה, מניעת נשירת תלמידים, קליטת תלמידי חינוך מיוחד, מידת הקרבה לתעודת בגרות מתוך התלמידים שאינם זכאים לתעודה מלאה.
יודגש, כי יש חישוב המדדים הערכיים חברתיים נערכים בהשוואה לקבוצת השווים, חטיבות עליונות בתוך כל מגזר בנפרד.

בהישגים הלימודיים נקבעו המדדים:
אחוז הזכאות לבגרות, אחוז הצטיינות במבחני הבגרות, אחוז זכאות לתעודת בגרות איכותית, אחוז התלמידים המרחיבים מקצוע מדעי להיקף 5 יח"ל, אחוז התלמידים המרחיבים מקצוע הומניסטי להיקף 5 יח"ל מידת השיפור או היציבות בהשוואה להישגים בשנה הקודמת.

חלוקת הגמול בין בתי הספר:
קבוצה בדירוג 1 – מקבלת מענק של 8,285.23 ₪
קבוצה בדירוג 2 – מקבלת מענק של 6,213.92 ₪
קבוצה בדירוג 3 – מקבלת מענק של 4,142.61 ₪
קבוצה בדירוג 4 – מקבלת מענק של 3,106.96 ₪

לפרטים נוספים ניתן לפנות ל- משרד החינוך.