קרדיט לצילום: דוברות מרכז שניידר לרפואת ילדים
קרדיט לצילום: דוברות מרכז שניידר לרפואת ילדים
הודעה לעיתונות

מרכז שניידר לרפואת ילדים יוצא בהמלצות לקראת ט"ו בשבט

ט"ו בשבט, חג האילנות המתקרב ובא, יכול להסב הנאה רבה לילדים, בהיותו חג הטבע בו אוכלים פירות יבשים ופיצוחים מסוגים שונים, אך עלול להיות גם מסוכן. מומחי מרכז שניידר לרפואת ילדים מקבוצת הכללית ממליצים על כללי זהירות, בטיחות ותזונה נכונה לקראת מועד זה:

פרופ' יחזקאל ויסמן, מנהל המחלקה לרפואה דחופה (מיון) במרכז שניידר, מציין כי אין לתת לילדים מתחת לגיל 5 פיצוחים מסוגים שונים: אגוזים, בוטנים, גרעינים, קשיו, שקדים וכיו"ב. בנוסף, חשוב להקפיד שלא להשאיר בהישג ידם של ילדים עד גיל 5 פיצוחים מכל הסוגים. כמו כן, חשוב לחצות פירות יבשים ופירות עגולים לאורכם על מנת למנוע חנק ולהוציא את הגרעינים מהפירות הניתנים לפעוטות.

מיכל גילאון, דיאטנית קלינית מהיחידה לתזונה ולדיאטה במרכז שניידר וד"ר לאפידמיולוגיה ורפואה מונעת, ממליצה לאכול פירות יבשים, שקדים ואגוזים, בכמות מתונה. הפירות המיובשים מכילים יותר סוכר מאשר פרי טרי ביחס למשקל שלהם, על כן מנת פרי (כ- 50 קלוריות) נחשבת לתאנה מיובשת, תמר גדול או 2 תמרים קטנים, 2 שזיפים מיובשים, 3 משמשים מיובשים, כף צימוקים, 4 פרוסות תפוח עץ מיובש או פלח אננס מיובש. עדיף לבחור פירות יבשים ללא תוספת סוכר וללא תוספת של צבעי מאכל. הפירות היבשים מעניקים אנרגיה זמינה ולכן ניתן לאכול מהם לפני פעילות גופנית (בכמות המתאימה, כמובן), הם עשירים בסיבים ולכן יכולים לתרום לפעילות מעיים תקינה בפרט לאלו הסובלים מעצירות. בנוסף, הם עשירים במינרלים כמו: אשלגן, מגנזיום, זרחן וברזל.

שקדים ואגוזים אמנם עתירי קלוריות ושומן, אולם יש להם יתרונות בריאותיים רבים. הם עשירים בשומן בלתי-רווי, חלקם גם חומצת שומן מסוג אומגה-3, בנוסף למינרלים כמו מגנזיום וסידן. כל אלה משפרים את פרופיל השומנים בדם (מורידים את רמות הכולסטרול) ומסייעים במניעת סוכרת ומחלות לב. מנה (45 קלוריות בממוצע) נחשבת ל- 4 חצאים של אגוזי מלך; 7 יחידות שקדים; 8 יחידות קשיו או בוטנים. מומלץ לאכול את האגוזים והשקדים בצורה הטבעית שלהם ללא קלייה, וללא תוספת מלח.

לפרטים נוספים ניתן לפנות ל- מרכז שניידר לרפואת ילדים בישראל.