מפרסם: ענני תקשורת
תאריך: 17/05/2009 10:02
נושא: טלוויזיה
רייצ'ל אלן. צילום: ערוץ האוכל
רייצ'ל אלן. צילום: ערוץ האוכל
רייצ'ל אלן. צילום: ערוץ האוכל
רייצ'ל אלן. צילום: ערוץ האוכל
הודעה לעיתונות

סודות האפייה של רייצ'ל אלן מגיעים לישראל

תכניתה של רייצ'ל אלן מגיעה לישראל, "סודות האפייה של רייצ'ל אלן" (Rachel Allen Bakes), החל מיום שני, 1 ביוני ובימים א'-ה' בשעה 21:00, ערוץ האוכל - אפיק 28 ב-yes וערוץ 32 ב-HOT.

ערוץ האוכל (32 ב-HOT, 28 ב-yes) רכש את סדרת האפייה המדוברת של השפית רייצ'ל אלן המלמדת לעוגיות ותבשילי קדרה, מתוקים ומלוחים גם יחד. במסגרת סדרה חדשה, "סודות האפייה של רייצ'ל אלן", שחרטה על דגלה את שובה של אמנות האפייה אל מרכז המטבח, תציג אלן מספר מתכונים ייחודיים באופן בהיר ונגיש, תוך ניצול מלא של מרכיבים אורגניים וטבעיים.

עולם האפייה זוכה להרחיב את גבולותיו, כאשר מדי פרק תעסוק אלן במינים שונים של דברי מאפה: לחמים, קישים, פשטידות מתובלות ועוגות. כל אלה נעשים קלים להכנה במסגרת סדרת הדגמות שעורכת אלן במטבחה האישי ובפני שישה סטודנטים ברי מזל מבית הספר לבישול "באלימאלו". בנוסף לבישול בין ארבעה כתלים יוצאת אלן לראשונה אל המרחבים השופעים של אנגליה ואירלנד, בחיפוש אחר נציגי האפייה המהוללים ביותר בתחום. אלן פוקדת את משכנם של רוקחי שוקולד, אשפי לחמים, ספציאליסטים לענייני פשטידות ועוגות, ולומדת את כל אשר ניתן ללמוד על אמנות האפייה מהטובים ביותר.

על רייצ'ל אלן: אלן היא טבחית ואם היוצרת מזון פשוט, פרקטי ומושלם עבור משפחות. אלן גדלה בדבלין ועזבה בגיל 18 את ביתה על מנת ללמוד בבית הספר היוקרתי לבישול באלימול. כיום מכהנת אלן כשפית בעלת שם ומספר תכניות טלוויזיה, ככותבת, עיתונאית ואם המחזיקה במשרת הוראה בבית הספר לבישול "באלימול". היא המחברת של ארבעה ספרי בישול-כולם רבי מכר- וביניהם Rachel's Favorite Food at Home, ו- Rachel's Food for Living. אלן הנחתה מספר סדרות טלוויזיה עבור הרשתות RTE, BBC, ו-UKTV Food. תכניותיה שודרו ברחבי העולם והיא עצמה התארחה בסדרה Market Kitchen מבית היוצר של UKTV Food. בנוסף, היא בעלת טור וכותבת בקביעות למגוון פרסומים איריים, כגון הסאנדיי טריביון מגזין.

סגנון הבישול של אלן הוא קודם כל פרקטי - אוכל פשוט טעים וקל להכנה המבוסס על מתכונים ישימים לשימוש יומיומי, במסגרות משפחתיות וחברתיות. ה-BBC הכתיר אותה כ"מלכת הבישול האירית", והמגזין "גוד פוד" (Good Food) כתב עליה ש"בשנים האחרונות הצליחה אלן להניח את האוכל האירי על המפה העולמית". לרייצ'ל אלן בסיס מעריצים הדוק הן באנגליה והן באירלנד ובמרחבי העולם, במדינות בהן משודרת תכניתה. אלן מתגוררת אלן בביתה שליד הים במחוז קורק, יחד עם בעלה אייזאק, הבנים לוקה וג'ושוע, והכלב באדי.

בפרק הראשון של "סודות האפייה של רייצ'ל אלן" שישודר בערוץ האוכל ב-1 ביוני, פוקדת אלן מאפיית פרימורס היוקרתית המתמחה בעוגות ואופה טארט לימון יחד עם עוגיות של חמאת בוטנים ושוקולד לבן. בפרק השני, טועמת אלן טארטים עטורי פרסים מבית היוצר של לייבל האפייה "פופינה", המשלב חזון קולינרי עם רגישות אסתטית יוצאת דופן. לאחר מכן פונה אלן לאפיית עוגת אגוזים עם ציפוי אמריקאי, ומקבץ עוגיות בסיסיות

דביר בר – דובר ומנהל יחסי ציבור 'ענני תקשורת' נייד: 054-5964737, טל': 03-7675545, מייל: [email protected]

לפרטים נוספים ניתן לפנות ל- ענני תקשורת.