אלומה בכפר - טאפס בר ומתחם צימרים יוקרתי בגליל העליון - עכשיו ההשקה !
אלומה בכפר- נופש אירופאי וחוויה קולינארית
קרוב לשבע שנים עסקו אלפא ואילן פרי בבניית מתחם האירוח שלהם במושב רמות נפתלי לא רחוק מהמושבה הציורית ראש פינה . אלומה בכפר נבנתה על פי המודל האירופי של מלון \אחוזה \ פונדק המשלב בין מספר מצומצם של חדרי אירוח יוקרתיים ומסעדה איכותית. המקום מספק לאורחיו את כל הסיבות לא לצאת את שעריו ...
ביום שני 6 ביולי יפתחו שערי מסעדת טאפס בר אלומה באירוע השקה ייחודי. בד בבד עם השמש השוקעת אל תוך העמק יושקו כוסות יין משובח של יקב הבוטיק ברעם , וטעימות מן התפריט יוזרמו אל מוזמני האירוע הרוכנים על המרפסת שמשקיפה אל עמק החולה המתנמנם . אירועים כאלה יש רק בגליל ! בין רשימת המוזמנים השף חיים טיבי ממסעדת מוסקט במצפה הימים , ארז קומרובסקי , הילה אלפרט , אורי לוי מנהל חטיבת החדשות של הערוץ הראשון בני בן מובחר ראש המועצה האזורית מבואות חרמון , כתבי טלויזיה ועיתונות צפוניים ועוד יפים ויפות נחשבים מהצפון.
במבנה המסעדה, המרשים ביופיו, מתארחים מידי ערב תושבי הצפון ואורחי הגליל אניני הטעם. התפריט המגוון מתבסס על חומרי גלם משובחים מהאזור. ניכרת השראת המטבח הספרדי במנות ובו בזמן פוגשים טעמים ושילובים מקוריים.
על הרעיון של ארוחת טעימות מגרות חיך היוצרת חוויה, שוקדת אלפא פרי. הבעלים-שף כבר מספר שנים. אליה חבר בהתלהבות עינב אזגורי, שף עמית, (השניים גילו שהם "מדברים אותה שפה קולינארית") ביחד יצרו תפריט מרתק ודינאמי. ומאז מעלה עינב מופע מרהיב של מרקמים וטעמים מענגים.
החוויה נגלית כאשר מתחילות לזרום אל השולחן מנות טפאס קטנות ובינוניות : אמפנדס במילוי בשר טלה וצימוקים, ברוסקטה עטורה ירקות קלויים בשילוב מנצח עם גבינת מוצרלה באפולו ורוטב ויניגרט זיתים. פינצו'ס עגל עם ריבת בצל וקרם חזרת, מנת שרימפסים מוקפצים ביין שרי ובצל ירוק- כמה פשוט וכמה נפלא! וכך התוודענו לעוד מיני טפאס רבים בשלל צבעים וניחוחות - חגיגה לחיך. את ה"פינאלה" במופע סיכם הקינוח " טריו פלאנים"- שלישית פלאנים במרקם מושלם המצדיעים למטבח האיברי- האחד בשילוב קליפת הדרים וקינמון השני קרם קוקוס והשלישי פודינג אורז מבושם.
במתחם אלומה בכפר חמש יחידות אירוח . המתחם מעוצב בסגנון כפרי עם נגיעות אירופאיות היחידות נבנו מבולי עץ ארז אדום כבירים, שיובאו במיוחד מקנדה. בתוך הבקתות המרווחות,שלל פינוקים: החל מיינות בוטיק ופרלינים של שוקולד בלגי. דרך מכונת הקפה, סדיני הכותנה המצרית ועד למקרר הקטן המצויד במבחר גבינות, ואי אפשר שלא להתייחס לבוקר באלומה בכפר שמתעורר לבראנץ' של אלפא .יצירת אומנות קולינארית במיטבה. דוגמא לתפריט הבוקר המשתנה : יוגורט אפרסקי עם פירות טריים ונענע, סלסילה של לחמניות ביתיות ובריושים קטנים עתירי חמאה, פריטטה עם מנגולד, סלמון כבוש, סלטים טריים, לבנה ביתית ופנקייק חם עם נקטרינות וקרם פרש.
לשבת על מרפסת המסעדה, מול הנוף, הבריזה מלטפת וכוס קאווה צוננת ביד זו היא התפאורה המושלמת לערב מושלם... אלומה בכפר- חווית בילוי אחרת !
מיכל אייזן – קונספט יחסי ציבור