מפרסם: משרד התרבות והספורט
תאריך: 20/07/2009 09:47
נושא: אמנות, תרבות
הודעה לעיתונות

שרת התרבות והספורט, לימור לבנת, מינתה את חברי הוועדה הבוחרת את נאמני ההקדש של התיאטרון הלאומי "הבימה"

בסופו של התהליך תהפוך "הבימה" לחברה לתועלת הציבור

בישיבה שהתקיימה ב- 30 ביוני 2009 אישרו חברי המועצה הישראלית לתרבות ואמנות פה אחד את ההרכב הבא של הוועדה הבוחרת את נאמני ההקדש של התיאטרון הלאומי הבימה, שאושר ע"י שרת התרבות והספורט, ח"כ לימור לבנת:

השופטת בדימוס הגב' סביונה רוט לוי- יו"ר
ד"ר אריאל הירשפלד – מומלץ ע"י המועצה להשכלה גבוהה
מר בן ציון (בנצי) מוניץ –מומלץ ע"י אגודי היוצרים בתיאטרון
ד"ר יוסף בכר
עו"ד יצחק מולכו- מומלצי הנאמן הציבורי של תיאטרון הבימה
ד"ר דן רונן- מומלץ ע"י וועד שחקני הבימה
מר שלום זיידלר- מומלץ ע"י התאחדות התעשיינים

באפריל 2008 קיבל הסכם פשרה בין נציגי הבימה ומינהל התרבות תוקף של פסק דין. השלב הראשון בתהליך הוא מינוי ועדה בוחרת בראשה עומד שופט בדימוס. חברי וועדה זו נבחרו בהמלצת 17 גופים ציבוריים, שהתבקשו להגיש רשימות מועמדים. מר אורי לוי, ראש המדור לתאטרון במועצת התרבות, מונה לרכז וללוות את התהליך כולו.

וועדה בוחרת זו, בראשות השופטת בדימוס רוט לוי, תחל בהליך מינוי נאמני ההקדש בשבועות הקרובים שתפקידם להקים את מוסדות תאטרון הבימה באמצעות חברה לתועלת הציבור, בכדי להבטיח את פעילותו של התאטרון והחופש האומנותי שלו. ההקדש הוא בעל המניות היחיד של החברה.

ההקדש יפעל באמצעות מועצת נאמני הקדש, שהיא גם האסיפה הכללית של בעלי מניות בחברה, הממנה את דירקטוריון החברה.בסופו של התהליך, כאמור, תהפוך "הבימה" לחברה לתועלת הציבור ויבחרו המנכ"ל והמנהל האומנותי, שינהלו את המוסד.

השרה לימור לבנת ברכה על המהלך ואמרה כי היא מקווה שעם השלמת התהליך יוכל "הבימה", לצאת לדרך חדשה במסגרת מבנה משפטי מודרני, המתאים לצרכיו של התאטרון הלאומי.

לפרטים נוספים:
הדסה גרינברג-יעקב
050-6231444

לפרטים נוספים ניתן לפנות ל- משרד התרבות והספורט.