הספורט המוטורי בישראל תופס תאוצה: התרבות והספורט יעלה מחר לדיון ואישור בוועדת החינוך של הכנסת ארבע תקנות נהיגה ספורטיבית
שרת התרבות והספורט, ח"כ לימור לבנת: אישור התקנות מחר בוועדה יהווה צעד נוסף בדרך להפעלה מסודרת של ספורט מוטורי בישראל
משרד התרבות והספורט יעלה מחר לדיון ולאישור בוועדת החינוך של הכנסת ארבע תקנות נהיגה ספורטיבית: רשיון נהיגה תחרותי, רשיון כלי תחרותי, ביטוח ומדריך ומאמן.
בין היתר קובעות התקנות כי כלי הרכב התחרותיים יחויבו לשאת לוחית זיהוי מיוחדת. כמו כן, רק מדריכים שהוסמכו לכך ועברו מבחן עיוני וקורסים שונים יוכלו לעסוק כמדריכים ומאמנים בתחום. התקנות נועדו להסדיר את ענף הספורט המוטורי באופן חוקי בישראל.
מספר רשויות מקומיות כבר הביעו התעניינות בהפעלת מגרשי המרוצים בשטחן ובהן קצרין ורמת נגב. משרד התרבות והספורט כבר נמצא בהליכים מתקדמים לקידום בניית המגרשים.
המשרד מציב בסדר עדיפויות גבוה את הפעלת הספורט המוטורי בהקדם בישראל. אישורן של תקנות אלו, בנוסף ל- 8 התקנות הנוספות, שיובאו לדיון בוועדת החינוך והכספים של הכנסת בזמן הקרוב, יסדיר הלכה למעשה את ענף המרוצים המוטוריים במדינת ישראל.
שרת התרבות והספורט, ח"כ לימור לבנת:
"אישור התקנות מחר בוועדה, אחרי יותר משנתיים של עבודה ודיונים רבים בין משרדי הממשלה, יהווה צעד נוסף בדרך להפעלה מסודרת של ספורט מוטורי בישראל. מרוצי מכוניות חוקיים יוכלו להעשיר את קופת המדינה במיליוני שקלים וליצור מקומות עבודה נוספים שכל כך חיוניים למשק בתקופה זו. כולי תקווה שבקרוב מאוד ישראל תצטרף למדינות המפותחות המעודדות תרבות מוטורית מפותחת".
לפרטים נוספים: הדסה גרינברג-יעקב, נייד: 050-6231444