מתכון מוס אבוקדו
הימים מתקצרים ומתחילים להתקרר ופירות החורף מתחילים להבשיל על העצים. בימים אלה נפתחת עונת האבוקדו, פרי שמשלב טעם עז ומיוחד, עם בריאות וצבע. שף שבי בכר, מנהל מערך הקולינריה בבית הספר למלונאות ומקצועות האירוח "תדמור" מציע מתכון מהיר ומרשים, עם פרי האבוקדו האהוב.
מוס אבוקדו בליווי קולי פלפלים
מצרכים:
½ ק"ג אבוקדו קלוף (ניתן לשמור במי לימון למניעת השחרה)
100 גרם מיונז
100 סמ"ק שמנת מתוקה חלבית / פרווה
20 גרם ג'לטין
2 לימונים סחוטים (1 לשימור האבוקדו ו- 1 לתיבול)
מלח ופלפל גרוס – לפי הטעם
חופן עירית קצוצה
אופן הכנה:
טוחנים במעבד מזון אבוקדו ומיונז למחית חלקה.
מוסיפים שמנת בזילוף איטי.
ממיסים ג'לטין במעט מים בבן מרי לנוזל חלק.
מתבלים במלח, פלפל ולימון.
מוסיפים את הג'לטין ומעבדים היטב.
מעבירים לקערות הגשה ומכסים עם ניילון נצמד.
מעבירים למקרר למספר שעות.
קולי פלפלים:
2 יח' פלפל צהוב
2 יח' פלפל ירוק
2 כפוץ רסק עגבניות
חומץ בלסמי – לפי הטעם
1 לימון סחוט
5 שיני שום קצוצים
חופן כוסברה
מלח, טבסקו, סוכר – לפי הטעם
אופן הכנה:
צולים את הפלפלים בתנור עד רכות מלאה וצבע שחום זהוב
קולפים את הפלפלים וקוצצים.
מערבבים רסק עגבניות ותבלינים.
הצעת הגשה:
מפזרים עירית קצוצה על המוס בקערת ההגשה ומניחים על צלחת גדולה ובה קולי פלפלים בתוספת טוסטים קטנים.
בתאבון!
פרטים עיתונאיים:
מריאנה זלצר קוז'וקרו – אופיר שפיגל תקשורת וקשרי ממשל – 04-9535030 – www.ofirpr.co.il