הודעה לעיתונות
נתונים לרגל יום המזון העולמי החל ב- 16 באוקטובר
הערך הקלורי של המזון שמוצע בחנויות ובשווקים היה 3,529 קילו-קלוריות לנפש ליום בשנת 2008
- אספקת מזונות נבחרים לנפש בשנה: 209 ק"ג ירקות כולל מקשה (244 ב-2007), 188 ק"ג פירות (167), 113 ק"ג לחם ודגנים (117), 77 ק"ג בשר ודגים ללא עצמות, (77 ק"ג), 44 ק"ג תפוחי אדמה ועמילנים (37), 19 ק"ג סוכר וממתקים (20), 188 ליטרים חלב (170), ו-241 ביצים (238).
- קרוב ל-100% מאספקת הדגנים בישראל מקורם ביבוא, כמו כן, 85% מאספקת הדגים ו-64% מאספקת בשר בקר – מקורם ביבוא.
הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה מפרסמת נתונים מתוך מאזן אספקת המזון לשנת 2008. סיכום מאזן אספקת המזון מראה כי הערך הקלורי של המזון העומד לרשות האוכלוסייה בישראל הגיע בשנת 2008 ל-3,529 קילו קלוריות לנפש ליום, בדומה לשנת 2007.
הנתונים מתייחסים לכמות העומדת לרשות הציבור, כלומר הכמות שמוצעת בחנויות ובשווקים, ולא הכמות שנרכשת על ידי הציבור או הכמות שהאוכלוסייה אוכלת.
הנתונים המלאים בקובץ המצורף. לקבלת הסברים והבהרות באשר לתוכן הודעה זו ניתן לפנות אל יחידת קשרי עיתונות בטל' 02-6527845, 050-6235124
לפרטים נוספים ניתן לפנות ל- הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה.