מפרסם: ביט תקשורת
תאריך: 05/11/2009 16:51
נושא: בריאות, טיפוח
חולת טריכוטילומניה
חולת טריכוטילומניה
חולת טריכוטילומניה אחרי טיפול שחזור שיער ב-Haircenter
חולת טריכוטילומניה אחרי טיפול שחזור שיער ב-Haircenter
הודעה לעיתונות

ילדה עם קרחת - טריכוטילומניה

הן תתלושנה לעצמן את השיער מהראש באובססיביות ותסבנה עונג מכל רגע של כאב. על פי מחקרים 45 אלף בנות בישראל סובלות מהמחלה שנקראת טריכוטילומניה. הורי הילדות חיים בהכחשה ולא מוכנים לקבל את העובדה שילדה שלהן יש בעיה.

הסיפור של מיכל (22) חולה בטריכוטילומניה (תלישת שיער כפייתית), מתחיל בבית ספר כשהחלה לשחק בשיער. בגיל 12 המשחקים הפכו לתלישות שעם הזמן יצרו קרחת על ראשה. מיכל מספרת שהתלישות באו כתוצאה מדיכאון עמוק ויחסים קשים עם אמא. "חיינו באותו בית אבל ההרגשה הייתה שגדלתי בלי אמא" היא מצהירה. "אני הייתי צריכה לטפל באחיי הקטנים, להכין אוכל, ולעזור להם בהכנת השיעורים. הדבר היחיד שהרגיעה אותי היה תלישת השיער אליה התמכרתי." כמו מכורים לאלכוהול, ספורט , סמים, תלישת השיער אצל מיכל שחררה אנדרופינים המרגיעים את הגוף "אני לא מבינה איך הורי לא שמו לב איך הפכתי מנערה שופעת שיער לקירחת?".

צחי רביבו מנכ"ל HairCenter, המרכז הישראלי לתוספות שיער המטפל בבנות כמו מיכל לא מופתע מהעובדה שהוריה לא שמו לב לבעיה. רביבו מסביר: "בדרך כלל הורי המטופלות לא מודעים למחלה ולמה שעובר על בנותיהם. הם חושבים שהבנות עוברות נשירת שיער. לכן כשמגיעה בחורה אני מוציא את ההורים מהחדר ומסתכל על הילדה ואומר לה 'את תולשת. למה את עובדת על ההורים? למה את עושה את זה?', באותו רגע היא בהלם, היא מבינה שעלו עליה ואז מתחיל התהליך". אחרי שלב 'הגילוי הנאות' מדבר רביבו גם עם ההורים ומתאר בפניהם את המצב. הוא מציע להם לפנות לפסיכולוג מקצועי ולהתחיל סדרת טיפולים הכוללים הלחמות ושיחות במרכז.

על פי מחקרים כ-1% מהאוכלוסייה במדינות מתפתחות סובלים מטריכוטולמניה, כאשר 65% הן בנות (כ-70 אלף בישראל על פי נתון זה). מדובר בדרך כלל בבנות שעברו טראומה (אונס, ניסיון התאבדות, פרידה). המשותף להן הוא העברת הפצע נפשי לרמה הגופנית, ושלכולן, קרחות. ההפרעה כרונית ויכולה להימשך אפילו עשרות שנים. הסכנה הכרוכה בה היא בליעת השיער הנתלש, היכולה לגרום לחסימות מעיים, הקאות וכיו"ב.

לדברי רביבו המרכז לא אומר "לא" לאף מטופלת, אם מגיע בחורה בעלת קושי כלכלי ובעלת נכונות להירפא היא תקבל סיוע מהמרכז המתבטא באלפי שקלים. במרכז מקפידים להחתים את המטופלת ואת ההוריה על הסכם במסגרתו תשלם המטופלת חצי מעלות הטיפול בעצמה כדי שתבין את ערכו הכספי והנפשי של השיער. עוד סעיף בהסכם מציין כי במידה והנערה תמשיך לתלוש השיער, ראשה יגולח, זאת במטרה להרתיע אותה. השיקום ב-HairCenter נעשה בשיטת טיפול הרשומה כפטנט עולמי, חיבור השערות בשילוב חלבון הנקרא קרטין המזין את השערה הטבעית ומאפשר לה לצמוח בזמן שמחוברת לה השערה הנוספת.

רביבו מספר על הצלחות רבות: "שילוב של ליווי פסיכולוגי יחד עם הטיפולים שלנו מביא לתוצאות יוצאות דופן, הגיע אלי ילדה שזכתה לכינוי 'ילדת הכובעים' כי היא באה לבית ספר עם פאות וכובעים אחרי שתלשה את כל שערה, ילדה שהחלה לתלוש את שערה בגיל 4 כי ראתה את אמה עושה זאת, ילדה שהוריה נהרגו בתאונת דרכים ואומצה על ידי דודתה, ועוד מאות אחרות. מצבן של מטופלות אלו שונה היום ב-180 מעלות ". כיום מטפל המרכז במאות בנות החולות במחלה ויצר קבוצת תמיכה מצומצמת במסגרתה הבנות מסייעות האחת השנייה.

מיכל הגיע ל- HairCenterאחרי מחקר שעשתה באינטרנט: "בהתחלה התביישתי, בכל זאת, אישה בלי שיער? איפה שמעו על זה? ממש באתי לשם עם ראש חלק, אבל תהליך הטיפול בשיער והשיחות הפרטניות על המחלה עם עובדי המרכז זה אחד הדברים הטובים שקרו לי, היחס כל כך חם ואני מרגישה שם טבעית ונינוחה", לדברי מיכל היא מרגישה שכיום היא בתהליכי החלמה די מתקדמים, היא עדיין מגיעה לטיפולים אבל מצבה אינו כבעבר,למעשה, בעקבות ביקור מפתיע אצל ירין שחף ביקש אחד המאפרים שתתחיל לשמש כדוגמנית פנים ובימים אלו היא בתחילת דרכה בתחום. לפרנסתה,היא מנהלת חנות אופנה ומתחילה ללמוד משפטים במכללת קריית אונו.
לתמונות ופרטים: www.haircenter.co.il

לפרטים: תמיר האס או אבינועם שחר - ביט תקשורת 054-4897905 , 03-5280889

לפרטים נוספים ניתן לפנות ל- ביט תקשורת.