מפרסם: דניאלה רייבנבך תקשורת
תאריך: 18/11/2009 12:55
נושא: קולינריה
לט סינטה עם ירקות העונה בליווי נתחי רוסטביף
לט סינטה עם ירקות העונה בליווי נתחי רוסטביף
הודעה לעיתונות

סלט סינטה עם ירקות העונה בליווי נתחי רוסטביף באדיבות השף עומרי שחר מרשת פאפאגאיו

מתכון ל-4 סועדים

הכנת הרוסטביף:
יש לבחור נתח סינטה או נתח פילה בקר, חצי קילו, נקי משומן וגידים.

למרינדה:
1 כף חרדל גרגירים
4 כפות שמן זית
2 שיני שום קצוצות.
כפית פלפל שחור גרוס
כפית מלח גס
כף טימין קצוץ
כף רוזמרין

מצרכים לירקות האנטיפסטי:
ירקות פרוסים לפרוסות ארוכות.
2 פלפלים אדום וצהוב.
1 בטטה בינונית.
1 בצל אדום קלוף
2 כפות שמן זית, מלח פלפל,
כף טימין קצוץ טרי

הכנת הרוטב לסלט:
4 כפות חומץ בלסמי.
1 כף חרדל גרגרים
1 כף סוכר חום
1/2 כוס שמן זית
כף מיץ לימון.
לערבב היטב בצנצנת סגורה.

לסלט
מבחר חסות, בייבי ורוקט.

אופן ההכנה:
טיפ קטן: עדיף ורצוי שהנתח בשר יהיה בטמפרטורת החדר לפני תחילת צלייתו.
יש לחמם תנור לחום גבוה (220 מעלות) מראש.
יש לעטוף את נתח הבשר במרינדה, להניח את הבשר בתבנית ואם יש בנמצא רשת שאפשר להניח אותו על גיבה אפילו עדיף. להכניס לצלייה למשך כרבע שעה עד 20 דקות, או על מנת שיהיה מדיום. לאחר יציאתו מהתנור יש להמתין מס' דקות לפני פריסתו. (אפשר להשתמש בו חם או קר בהגשה).

הכנת ירקות האנטיפסטי:
מחממים תנור לחום בינוני גבוה (כ- 180 מעלות).
לערבב את כל הירקות עם השמן זית, מלח פלפל והטימין. לפרוס על גבי תבנית ולאפות בתנור כרבע שעה או עד שכל הירקות מוכנים. (שהם יתרככו מעט, בעיקר לבדוק את הבטטות).

הרכבת המנה:
יש לשים את מבחר החסות בקערה. להוסיף את הירקות קלויים ואת הבשר, פרוס דק ולבזוק מעט מהרוטב מעל.

למסעדת פאפאגאיו 5 סניפים ברחבי הארץ: עזריאלי ת"א, תלפיות –ירושלים, פארק המדע – רחובות, ארנה – הרצליה פיתוח, חוצות המפרץ – חיפה.

לפרטים נוספים: קרן מויאל – 03-6360013

לפרטים נוספים ניתן לפנות ל- דניאלה רייבנבך תקשורת.