מפרסם: דורן תקשורת
תאריך: 17/03/2010 11:17
נושא:
הודעה לעיתונות

אינטל משיקה את המעבד הבטוח ביותר למרכזי נתונים

הדור השני של מעבדי Hi-K Metal Gate 32nm משלב אבטחה, ביצועים וחיסכון באנרגיה

  • המעבדים הארגוניים הראשונים המיוצרים בטכנולוגיית 32 ננומטר כוללים יכולות אבטחה חסונות המשפרות את שלמות הנתונים והוירטואליזציה של השרתים
  • המעבדים החדשים מספקים ביצועי שרתים גבוהים ב-60 אחוזים מהדור הקודם. מרכזי נתונים יכולים כעת להחליף 15 שרתים בעלי מעבדי ליבה אחת בשרת אחד ולהחזיר את ההשקעה תוך חמישה חודשים בלבד
  • לראשונה, מעבדי שש-ליבות משובצים מציעים ביצועים חסרי תקדים בהתקנים המחוברים
  • המעבד השולחני היקר ביותר מספק ביצועים מסחררים ביצירת תוכן דיגיטלי, שרטוט תלת-ממדי, ריבוב משימות מסיבי ויכולת משחקים ברמת אקסטרים.

עם יכולות אבטחה חסרות תקדים, ביצועים חזקים וחיסכון באנרגיה, חברת אינטל פרסה היום קו הגנה חדש למרכזי נתונים העוברים למחשוב עננים ולסביבות עתירות נתונים אחרות.

מעבד Intel® Xeon® 5600 series החדש מספק שתי תכונות אבטחה, Intel® Advanced Encryption Standard New Instructions (Intel® AES-NI),) ו-Intel® Trusted Execution Technology (Intel® TXT). שתי תכונות אלו מאפשרות הצפנה ופענוח מהירים יותר ומאפשרות טרנסאקציות בטוחות יותר וסביבה וירטואלית המספקת למרכזי נתונים את היסוד המוצק למחשוב עננים בטוח היום ובעתיד.

אלה הם גם השבבים הראשונים לשרתים ותחנות העבודה המבוססים על טכנולוגיית העיבוד המהפכנית של 32 ננומטר (32nm), העושה שימוש בטרנזיסטורים high-k metal gate בני הדור השני של אינטל על מנת להגביר את המהירות ולהפחית את צריכת האנרגיה. הודות לתמיכה בעד שש ליבות למעבד ואספקת ביצועים מהירים ב-60 אחוזים בהשוואה למעבד Xeon 5500 series בטכנולוגיית 45 ננומטר, מרכזי נתונים יכולים כעת להחליף 15 שרתים בעלי ליבה בודדת בשרת אחד ולהחזיר את השקעתם תוך חמישה חודשים בלבד.

מרכזי הנתונים גם יפיקו תועלת מהחיסכון באנרגיה שמציעה סדרת מעבדי Xeon 5600. שרת בעל שני שקעים המשתמש במעבדי Xeon L5640 של 60 וואט יכול לספק את אותם ביצועים כמו שרת המשתמש במעבדי Xeon X5570 עם 95 וואט אבל בצריכת חשמל נמוכה ב-30 אחוזים. למידע נוסף, ראו http://www.intel.com/performance/server/xeon/summary.htm.
אינטל גם הכריזה על פלטפורמת Intel 5600 החדשה למחשוב משובץ. פלטפורמה זו מתהדרת באפשרויות מעבד ייחודיות ויכולות לסביבות מוגבלות מבחינת טמפרטורה (thermally constrained environments) על מנת לאפשר ניתוח מהיר ויעיל יותר של יישומים בין כל ההתקנים המחוברים.

"Intel Xeon Processor 5600 Series יהווה את עמוד השדרה של סביבות המחשוב העיקריות," אמר קירק סקאוגן, סגן נשיא ומנהל כללי של קבוצת הארכיטקטורה של אינטל. "יכולות האבטחה החדשות יחזקו את ביטחונם של מנהלי המחשוב והשיפורים בביצועים, בוירטואליזציה של השרתים ובצריכת החשמל ויקדמו את התפוקה והיעילות במגוון רחב של יישומים, החל בטרנסאקציות נתונים וכלה בתחנות עבודה המבצעות דימות רפואי ובניית אבות טיפוס דיגיטליים.

אבטחה משופרת

לנוכח האיומים הגוברים, ארכיטקטורות חדשות וסביבה רגולטורית הדוקה מתמיד, האבטחה עומדת בראש מעייניהם של מנהלי המחשוב ולעתים קרובות מעכבת את הפריסה של תשתיות מחשוב מתקדמות יותר. סדרת Xeon 5600 מתמודדת עם האתגרים האלה עם תכונות המבטיחות שלמות נתונים משופרת.

סדרת Xeon 5600 כוללת גם את AES-NI, מערך הוראות חדש שהושק לראשונה עם משפחת מעבדי 2010 Intel Core החדשה. הוראות אלו מאיצות את ביצועים ה-AES על מנת לאפשר הצפנה ופענוח מהירים יותר של נתונים למגוון רחב של יישומים כגון תכונות הצפנה של בסיסי נתונים, הצפנות של דיסקים שלמים ועסקאות אינטרנט מאובטחות.

Intel TXT מספק את רמת האבטחה אשר מחשוב הענים מחכה לה כבר זמן רב בכך שהוא מספק סביבה מאובטחת יותר להשקת פלטפורמה במקביל להגנת יישומים העוברים בין שרתים וירטואליים. יכולות מובנות בחומרה מתווספות להגנה על המעבד מפני תוכנה זדונית ומאפשרות ליישומים ונתונים חשובים לרוץ באופן בטוח יותר בסביבה וירטואלית.

יחדיו, Intel TXT ו-Intel AES מבטיחות שסביבות וירטואליזציה יספקו יותר ביצועים ופונקציונליות וביטחון משופר בהשקה או ניוד של סביבות וירטואליות כמו גם במצב מנוחה.

יותר ביצועים; פחות חשמל

לרמת האבטחה של ה- Xeon 5600 מתלווים ביצועים, רב-תכליתיות וניצולת אנרגיה המייעלים את פעולות מרכז הנתונים. טכנולוגיות כגון Intel® Turbo Boost Technology, Intel® Hyper-Threading Technology ו-Intel® Virtualization Technology (VT) המשופרת מתאימות את עצמן לדרישות הביצועים של המשתמשים, משפרות את ריבוב המשימות ומגבירות את האמינות וקלות הניהול של סביבות מחשוב מאוחדות.

גרסת ה-4 ליבות של Xeon 5600 מציעה תדרים מיטביים ומספקת מהירות שיא של 3.46 GHz עם TDP (Thermal Design Point) של 120 וואט, בעוד שגרסת ה-6 ליבות מגיעה ל-2.93 GHz עם TDP של 95 וואט, ומעבד ה-4 ליבות הסטנדרטי מגיע ל-2.66 GHz ב-80 וואט. גרסאות של השבב עם וולטאז' נמוך מציעות TDP של 60 וואט ו-40 וואט לשש וארבע ליבות בהתאמה.
אינטל גם מכריזה היום על זמינותו של מעבד Intel® Xeon® L3406 המיועד לשימוש במגזר שרתי המיקרו בעלי מעבד אחד. ה-TDP של ה-Xeon® L3406 הוא 30 וואט בלבד, עובדה ההופכת אותו לאידיאלי לסביבות צפופות ורגישות לצריכת חשמל.

שיאי עולם בביצועים

Intel Xeon 5600 series משפרת את השיפורים שסיפקה קודמתה, סדרת 5500 עם יותר מתריסר שיאי עולם חדשים לשרתים ותחנות עבודה עם שני שקעים.

מעבדים אלה מאפשרים ביצועים יוצאי דופן תוך חיסכון בחשמל וקבעו שני שיאים חדשים ב-SPECpower*_ssj2008 הן בשרת single node והן בשרת multi-node. באופן ספציפי, מערכת IBM* x3650 M3 (שרת single node) סיפקה 2'927 ssj_ops לוואט, שיפור של עד 42% בהשוואה למערכת IBM* dx350 M3 (שרת multi node) שרצה על מעבד הדור הקודם Intel Xeon 5500 עם 3'038 ssj_ops/watt, שיפור של עד 31% לעומת מעבד הדור הקודם. פלטפורמת PRIMERGY* RX300 S6 של פוג'יטסו, מערכת שרת עם שני שקעים ושני מעבדי Intel Xeon L5640 ממלאת את צורכיהם של לקוחות המחפשים את הביצועים של מעבד Intel Xeon X5570 משולב בעוצמת פלטפורמה גבוהה ב-30%.

מערכת PRIMERGY* RX300 S6 של פוג'יטסו קבעה שיא עולם בביצועי Java עם ניקוד של 928,393 bops ב-SPECjbb2005*, שיפור של עד 46% בהשוואה לדור הקודם. שיא עולמי חדש נקבע גם בביצועי ERP (מערכת SAP*-SD-2-Tier ERP 6.0, ניקוד Unicode של 4,860 משתמשים, שיפור של עד 27% בהשוואה לתוצאת הדור הקודם) ושיא ב-webserving (SPECweb2005*, ניקוד של 104,422, גידול של עד 25% בביצועי הפלטפורמה לעומת תוצאות הדור הקודם. מערכת PowerEdge* R710 של Dell קבעה שיא עולם בביצועי פלטפורמת שרת עם שני שקעים במבדק SPECint*rate_base2006 עם ניקוד של 355, ובמבדק SPECfp*_rate_base2006 עם ניקוד של 248.

שרתי UCS*B250 M2 של סיסקו המונעים בשני מעבדי Intel Xeon X5680 series קבעו שיא עולם חדש בביצועי וירטואליזציה עם ניקוד VMMark* של 35,83 ב-26 tiles, גידול של 42% בהשוואה למוצר הדור הקודם. פלטפורמת UCS*B200 M2 של סיסקו סיפקה ניקוד שיא במבדק SPEComp*Mbase2001 ואילו מערכת UCS C250 M2 של סיסקו סיפקה אף היא שיא עולם במבדק SPECjAppServer2004*.

למידע מפורט על התוצאות ושיאי העולם שנקבעו, בקרו ב http://www.intel.com/performance/server/xeon/summary.htm

מעבדים משובצים חדשים

בנוסף למעבדים הארגוניים, אינטל משיקה שלושה מעבדים ייחודיים למגזר המחשוב המשובץ, בהם מעבדי השש ליבות הראשונים – E5645 ו-L5638, ומעבדי ארבע ליבות L5618 ו-E5620. מעבדים אלה, הבאים עם תמיכה למחזור חיים של שבע שנים, תוכננו לסביבות מוגבלות מבחינת קירור ולסביבות תקשורת חסונות, והם מנתבים יישומים במהירות וביעילות רבות יותר בין ההתקנים המחוברים.

אחד המעבדים החדשים הללו יניע את יישומי הזרמת הוידיאו של MLB-TV באתר MLB.com. התקן הוידיאו, המוכר בשם Spinnaker™ של Inlet Technologies, מבוסס על מעבד E5645 והוא יאפשר לצופים בשידורי הטלוויזיה של MLB.TV לצפות במשחקי בייסבול באינטרנט ב-high definition ללא גמגומים, תמונות חסרות או השהיות לצורכי אגירה (buffering).
32nm אקסטרים

אינטל גם מכריזה היום על זמינותה של מהדורת האקסטרים של Intel® Core™ i7-980X החדש, מעבד השש ליבות הראשון של החברה בטכנולוגיית 32 ננומטר המציע 12 תהליכוני מחשוב (computing threads). כמעבד השולחני המתוחכם ביותר של אינטל, הוא מציע ביצועים מסחררים ליצירת תוכן דיגיטלי, שרטוטי תלת-ממד, ריבוב משימות מסיבי ויכולות משחקים למשתמשים כבדים.

בנוסף, Core i7-980X החדש תואם** לרוב לוחות האם הקיימים של אינטל® המבוססים על מערך השבבים X58 Express, עובדה המספקת נתיב שדרוג קל למשתמשים תאבי עוצמה המסוגלים לעשות זאת בעצמם או ללקוחות OEM/ערוצים. במהירות של 3.33 GHz, Core i7-980X מתהדר ביכולת overclocking*** המספקת למשתמשים מתקדמים גמישות בהגדרת המהירות ויש לו מטמון חכם Intel® Smart Cache של 12 מ"ב – 50 אחוזים יותר ממעבד האקסטרים שהיווה עד היום את ספינת הדגל של אינטל. בכינוס Game Developer שנערך לאחרונה בסאן פרנסיסקו הוצגו משחקים עתירי תהליכונים וכותרי תוכן דיגיטלי כגון Ubisoft R.U.S.E*, Napoleon: Total War* של Sega ו-Cakewalk Sonar Producer*.

"Napoleon: Total War מבוסס על הדור השני של המנוע הרב-תהליכוני שלנו ועל מעבד Core i7-980X החדש, וכך יכולנו ליצור חוויית שימוש מציאותית יותר ולאפשר לשחקנים לשקוע עמוק יותר בלהט הקרב," אמר מייק סימפסון, מנהל קריאטיבי של Creative Assembly Software. "ניצלנו את מספר הליבות המוגדל של Core i7-980X כדי להוסיף פרטי אנימציה ליחידות הלוחמות בים וביבשה וכדי להשיג נאמנות חזותית משופרת."

מערכות

היום תכריז אינטל גם על מערכות שרתים ותחנות עבודה המבוססות על מעבדי Xeon 5600 series לגוון רחב של יצרני מערכות בעולם, בהם סיסקו, Dell, פוג'יטסו, HP, IBM, אורקל ורבים אחרים. זמינות המערכות מהיום ובמהלך 30-45 הימים הבאים.
יצרני תוכנה רבים תומכים בפלטפורמות המבוססות על Xeon 5600, בהם סיטריקס, IBM, מיקרוסופט, נובל, אורקל, רד האט, SAP AG ו-VMware. למידע נוסף על הפלטפורמות המצוינות שמספקים אינטל ויצרני התוכנה המובילים, בקרו ב- http://www.intel.com/business

קו מעבדי Xeon 5600 Series יוצע בטווח מחירים של 387 $ עד 1663 $ בהזמנות של אלף יחידות. המעבדים המשובצים E5645, L5638 ו-L5618 מוצעים ב-996 $, 996$ ו-551$ בהתאמה בהזמנות של אלף יחידות. מעבד Core i7-980X מוצע ב-999$ בהזמנות של אלף יחידות.

על מנת להקל על המפיצים את המעבר לסדרת המעבדים החדשה, כל לוחות השרתים והמערכות המסופקים כיום ותומכים בדור הקודם Xeon 5500 series תומכים גם ב- Xeon 5600 series החדשה.

למידע נוסף על אודות Xeon 5600 series, בקרו ב-www.intel.com/xeon
למידע נוסף על שיאי עולם וטענות נוספות, בקרו ב-http://www.intel.com/performance/server/xeon/summary.htm
למידע נוסף על אודות Core i7-980X בקרו ב-www.intel.com/products/processor/corei7ee/index.htm

חברת אינטל הוקמה בסנטה קלרה, קליפורניה, בשנת 1968 על ידי גורדון מור ורוברט נויס. ב-1971 הציגה אינטל את המעבד הזעיר הראשון, וכך יצרה את מהפכת המחשוב ששינתה את העולם. אינטל, המובילה העולמית בחדשנות בתחום הסיליקון, מפתחת טכנולוגיות, יוזמות ומוצרים, המקדמים את האופן בו אנשים חיים ועובדים. אינטל מעסיקה כיום 80,000 עובדים בעולם כולו ומספקת לתעשיית המחשבים מוצרי תקשורת ותוכנה, לוחות-אם, וכמובן, מיקרו מעבדים. אינטל פועלת בישראל משנת 1974החברה עוסקת בעיקר בפיתוח וייצור מוצרי רשת ותקשורת ומיקרו מעבדים. לחברה 4 מרכזי פיתוח (חיפה, יקום, ירושלים, פתח תקווה) ו- 2 מפעלי ייצור (קרית גת וירושלים), והיא מעסיקה 6350 עובדים ישירים ועוד כמה אלפי עובדים חיצוניים.

מידע נוסף ניתן למצוא באתרי החברה: אינטל העולמית - www.intel.com אינטל ישראל - www.intel.com/il

לפרטים נוספים: קובי בכר, דובר אינטל, 7886376-054

לפרטים נוספים ניתן לפנות ל- דורן תקשורת.