בקיילה. קרדיט צילום: אדיב כבן
בקיילה. קרדיט צילום: אדיב כבן
עלי גפן. קרדיט צילום: אדיב כבן
עלי גפן. קרדיט צילום: אדיב כבן
קציצות בשר וכבש. קרדיט צילום: אדיב כבן
קציצות בשר וכבש. קרדיט צילום: אדיב כבן
הודעה לעיתונות

תפריט כשר לפסח ביריד האוכל בדיזנגוף סנטר

לקראת חג הפסח, יוצגו למכירה ביריד האוכל מאכלי עדות שונים הכשרים לחג הפסח. הנה שני מתכונים באדיבות יריד האוכל בדיזנגוף סנטר לארוחת חג חגיגית וכשרה

חג הפסח כבר ממש בפתח וביריד האוכל בדיזנגוף סנטר מתכננים שלל מאכלי עדות כשרים לחג הפסח. ביריד האוכל ניתן יהיה למצוא מגוון עצום של מאכלי עדות מהעולם הרחב, שיבושלו במתכונת כשרה פסח. בתפריט היריד ניתן יהיה למצוא מאכלים עיראקים, פרסים, דרוזים, תוניסאים, מרוקאים, גרוזינים, קווקזים, הודים, יפנים, סינים ואפילו מטעמים מהמטבח האיטלקי.

מלבד המאכלים העדתיים הנפלאים, ניתן יהיה למצוא ביריד האוכל את תפוח האדמה האפוי המפורסם, את נקניקיית הקארי וורשט שהופכת ללהיט, דים סאם בגרסה מיוחדת וכשרה לפסח ואת ההמבורגר הטבעוני.

לכבוד חג הפסח, מנדב יריד האוכל בדיזנגוף סנטר, הפועל מדי שבוע בימים חמישי ושישי, שלושה מתכונים למאכלים כשרים שישדרגו לכם את הארוחה.

עלי גפן - באדיבותה של אילנה חי מהדוכן העיראקי

רכיבים:
נענע, כרפס (עם הראש), שמיר ואורז.

תהליך ההכנה:
מטגנים בצל, משרים את האורז במים רותחים בין חמש לשבע דקות, מוסיפים את הבצל המטוגן וגם בצל
חי חתוך. יש להוסיף מוצרים כמו חמוציות, צימוקים או מקלות שקדים אפויים כיד הדמיון (על מנת לתת
מתיקות) ניתן להוסיף גרעיני חמנייה אפויים.
וכל מה שנותר הוא רק לגלגל (את עלי הגפן) ובתיאבון.

בקיילה- באדיבות דוכן "אניס מטעמי תוניס"

רכיבים:

  • עלי תרד או מנגולד.
  • שעועית- אין צורך להשרות במים.
  • כוסברה.
  • בשר בקר.
  • בקיילה- תבשיל תוניסאי מסורתי, יידוע בשל צבעו הירוק והמיוחד אשר מתקבל מהתרד והסוד האמיתי הוא בבישול הארוך והאיטי.

תהליך ההכנה:
יש לשטוף במים היטב את השעועית ועלי התרד. על מנת להוציא מעלי התרד את הנוזלים, מאדים אותם ללא תוספת מים ואח"כ בעזרת מסננת מוציאים את כל הנוזלים שנשארו. לאחר הוצאת הנוזלים, מטגנים את התרד ( בסיס הבקיילה), לאחר הטיגון מכניסים לסיר את התרד, הבשר והמים, מוסיפים את השעועית הלבנה (ללא השרייה) אל תוך הסיר ומבשלים הכל יחד עד אשר השעועית מוכנה לאכילה (לוקח כשעתיים), בשלב זה מוסיפים המון כוסברה, מלח ופלפל שחור, מבשלים
הכל יחד עוד קצת וזה מוכן. בתיאבון.

מתכון לקציצית בשר בקר וכבש ברוטב אביבי (תאש קבב פרסי) באדיבות נושה ג'אן שחרזאד מדוכן האוכל הפרסי

מצרכים:
500 גרם בשר בקר טחון
500 גרם בשר כבש טחון
200 גרם (4 יחידות)בצל
2 ביצים
1/4 חבילה פטרוזיליה חתוך דק
1/4 חבילה קוזברה חתוך דק
2 עלים סלרי חתוך דק
2 גזר חתוך רצועות
1גמבה אדומה חתוך רצועות
1גמבה צהובה חתוך רצועות
100 גרם קמח מצה
מלח פלפל שמן

אופן ההכנה:
מערבבים את הבשרים ,מוסיפים קמח מצה ,2 ביצים פטרוזיליה קוזברה סלרי ,מלח ,פלפל,מרק עוף,לפי טעם ,עד שמקבלים מרקם אחד של בשר .

לוקחים מגש של התנור, ומשמנים.
משמנים קצת את היד ומגלגלים קציצות בגודל כדור טניס ומניחים על המגש.
מכניסים לתנור בחום של 180-200 מעלות כחצי שעה .

רוטב:
לוקחים קערה כליטר של מים, מוסיפים מלח, פלפל, מרק עוף ומערבבים. מוציאים את הקציצות מהתנור מוסיפים את הרוטב עד שמכסה את הקציצות ומעל מפזרים גמבה,וגזר וקצת ירק ,מכניסים לתנור לעוד חצי שעה ומגישים.

לפרטים נוספים ניתן לפנות ל- דניאלה רייבנבך תקשורת.