משתלות יגור: הכן גינתך לקיץ
עונת הגשמים עומדת להסתיים והטמפרטורות מתחילות לטפס. למרות שעדיין צפויים טפטופים אחרונים, רוחות חזקות ולילות בהירים וקרירים, בגינה כבר מתחיל לבלוב אביבי נמרץ של פריחת הקיץ, שחלקה ילווה אותנו עד הסתיו הבא. במשתלות יגור מזכירים כי ימי סוף החורף ותחילת האביב הם הזמן להעניק לגינה המלבלבת שלנו טיפול מכין לקראת הקיץ:
תיקון תשתית – כדאי לעבור בגינה ולתקן אבני- מדרך, לתמוך אבנים שהתערערו במסלעה, למלא מקומות שבהם נסחפה האדמה וגם לצבוע ולחזק רהיטי גן שנחשפו לגשמים. כל עוד הקרקע רטובה- נשתדל להימנע מהידוק הקרקע, במיוחד במדשאה ובערוגות הפרחים. בשטחים מחופים בחומר אורגני (טוף, חצץ, חלוקי נחל, אבני מדרך, שברי חרסים וכו') מפנים תחילה את החיפוי – ובתיחוח קל- מערבבים קומפוסט עם פני הקרקע, רק לאחר מכן מחזירים ומפזרים את החיפוי, שוטפים אותו קלות ואם נדרש – מוסיפים חדש.
הגנת הצומח- עשבים- לפני שעשבי החורף יפזרו את זרעיהם ויצרו דור חדש בגינה שלנו, עלינו לעקרם או לכסחם נמוך. מיד אחרי כן נרסס שאריות עשביה בקוטלי עשב (כמו ראונאפ, דוקטלון), נפזר, במקומות שאינם מיועדים לזריעת פרחים וירקות (!), חומרים מונעי נביטה (למשל גול, רונסטאר, סנאפשוט) וכך נצמצם את הצורך בעישוב בקיץ.
מזיקים- האביב מעורר לפעילות את כל המזיקים והחרקים. חשוב לבדוק בלבלוב הצעיר אם מתחילה פגיעה של כנימות, אקריות או תריפסים. נגד כנימות ועשים (פרפרי- לילה) אפשר להשתמש בתכשירים ידידותיים לסביבה, ובתכשירים בעלי רעילות נמוכה לאדם. מחלות כגון פטריות בגבעולים ועלים, מתפרצות לרוב בתחילת האביב. בפטריות הקמחון- נלחמים באמצעות ריסוס, פטריות קרקע התוקפות מערכות שורשים בתנאים של חוסר אוורור ניתנות לעיכוב ע"י שיפור הניקוז, הפחתת ההשקיה והגמעה בקוטל פטריות (כגון מנצידן). בכדי למנוע מחלות – נרחיק מהגינה את כל העשבים שנעקרו והענפים שנגזמו.
בדיקת מערכת ההשקיה- בתום החורף יש לעבור על מערכות הטפטוף וההמטרה, לטפל בסתימות ולהחליף ציוד פגום. במידת הצורך, יש להחליף או להוסיף צינורות במערכת. חשוב לבדוק את תקינות קוצבי המים והברזים ולהתאים את פעילותם לעונה החמה, ורצוי לקראת האביב להצטייד בצינור השקיה גמיש עם אקדח התזה.
דישון וזיבול- זה הזמן לפזר קומפוסט באיזור בית השורשים של כל השיחים והעצים, בכמות של 4-5 ליטר לכל מ"ר. לעצים ושיחים גדולים מוסיפים בנדיבות ומתחחים לערבוב עם פני הקרקע בעומק 3-5 ס"מ. בנוסף להזנה מתמשכת הקומפוסט ישמור על אוורור, ניקוז וסביבה לחה. אפשר לפזר דשן בשיחרור איטי. לטפטפות- נותנים בתוך גומה דשן בשחרור איטי מתחת לכל טפטפת ומכסים.
גלעד יפה, מנכ"ל משתלות יגור מדגיש כי משבר המים עדיין בעיצומו וממליץ להיערך לחיסכון במים גם בגינה: "בשנה האחרונה אנחנו רואים יותר ויותר גינות המבוססות על חסכון במים מבחינת בחירת צמחים שעמידותם גבוהה יחסית בתנאי יובש, שימוש יעיל וחסכוני במים וטיפול שגרתי באחזקת הגינה הקיימת - למניעת יובש. אנחנו ערוכים לתת ייעוץ לבעלי הגינות במעבר לגינה חסכונית ומציעים כעת גם שירות של בדיקת תקינות מערכת ההשקייה בבית הלקוח".
לפרטים נוספים: http://www.yagurgan.co.il/
לפרטים עיתונאיים: דורית אורלי - אופיר שפיגל- תקשורת וקשרי ממשל- 04-9535030, www.ofirpr.co.il