מפרסם: ערוץ האוכל
תאריך: 22/06/2010 09:44
נושא: טלוויזיה, קולינריה
רות סירקיס. צילום: קובי בהר
רות סירקיס. צילום: קובי בהר
רות סירקיס. צילום: קובי בהר
רות סירקיס. צילום: קובי בהר
הודעה לעיתונות

רות סירקיס "מבשלת מהספרים"

ימי ראשון, החל מה-4 ביולי בשעה19:00
תכניתה של סירקיס, מחלוצות הכתיבה הקולינרית בישראל, תכלול מתכונים הלקוחים מתוך רבי המכר פרי עטה

"מבשלת מהספרים" הינה תכנית חדשה בהפקת ערוץ האוכל ובהנחייתה של רות סירקיס, הכהנת הגדולה של ספרי הבישול בישראל. התכנית תשודר בימי א', החל מה-4 ביולי בשעה 19:00 (28 ב-yes, 32 ב-HOT).

במסגרת התכנית, שתקרא "מבשלים מהספרים עם רות סירקיס", תחזיר רות את הצופים בכל תוכנית אל הבסיס של כל ארוחה, המתכון מהספרים. בכל תוכנית תתמקד סירקיס בארוחה מאחד מספריה האהובים ("מהמטבח באהבה", "ילדים מבשלים", "מאסיה באהבה", "פשטידות עולמיות", "מהמטבח בבריאות") ותעביר למעשה את הצופה קורס מזורז בהכנת מתכונים מהספרים שלה, כאשר בבסיס הרעיון הוא שגם בשלן מתחיל שיעקוב אחר המתכון וההסברים, יוכל בקלות להכין גם הוא את המנה בבית. תכניתה של סירקיס גם תלווה בטיפים המסורתיים של רות אשר מקצרים תהליכים והופכים את הבישול למהנה וקליל.

סירקיס, מחלוצות הכתיבה הקולינרית בארץ, החלה את דרכה המקצועית ב-1967 עם פרסום מאמריה בירחון "את" ולאחר מכן בכתיבתו ובעריכתו של מדור הבישול במגזין במשך כ-15 שנה.
בין השנים 1972-1968, במסגרת שהותה בלוס אנג'לס, כתבה סירקיס טור מתכונים באנגלית שהתפרסם בעשרות עיתונים יהודים אמריקאיים וכתבה שני ספרי בישול באנגלית שהתמקדו במטבח היהודי-ישראלי. ב-1975 פרסמה סירקיס את ספרה הידוע ביותר "מהמטבח באהבה". הספר חולל מהפכה בתחום ספרות האוכל הישראלית, והיה הראשון שיצר פורמט תצוגה נוח ובהיר, ששילב בין טקסטים נגישים ועיצוב חזותי מצודד. עד כה הודפסו 67 מהדורות! של הספר ומאות אלפי עותקים נמכרו מאז שיצא לראשונה.

ב-1983 הקימה סירקיס יחד עם בעלה רפי את הוצאת הספרים "ר. סירקיס מוציאים לאור בע"מ". ההוצאה פרסמה כ-100 ספרים, רובם ספרי בישול, אך בתוכם גם ספרים מסוגות אחרות כגון: ספרי ילדים, ספרי בית ומשפחה, ספרי עשה-זאת-בעצמך, ועוד. ב-2002 השיקה סירקיס את מגזין האוכל האינטרנטי שלה "מהמטבח באהבה" ובו מתכונים, צילומים וסרטי וידאו המדגימים את הכנת המנות.

דביר בר – דובר ומנהל יחסי ציבור 'ענני תקשורת'
נייד: 054-5964737, טל': 03-7675545, מייל: [email protected]

לפרטים נוספים ניתן לפנות ל- ערוץ האוכל.