מאות משתתפים מתעשיית ההייטק והפיננסים ומגופי ממשל ובטחון בישראל פקדו את כנס גרטנר 2010
קרוב ל-600 אנשי מקצוע בתחומי ה-ICT הישראלי פקדו ב-7 ביולי את הכנס הבינלאומי השנתי של גרטנר העולמית (ניו יורק: IT), חברת המחקר והייעוץ המובילה בעולם לתחום טכנולוגיות המידע והתקשורת.
הכנס נערך במלון הילטון תל אביב ואירח בין היתר בכירים מהחברות המובילות בשוק ההייטק והפיננסים הישראלי, כולל מנכ"לים, סמנכ"לים ומנמ"רים, וכן בכירים מגופי הממשלה וזרועות הביטחון.
כנס גרטנר מהווה כבר 21 שנה את האירוע הבינלאומי הייחודי מסוגו בישראל, בו מתעדכנת תעשיית ההייטק במגמות והתחזיות החמות לתחומי המחשוב, התקשורת, הסלולר, הרשתות החברתיות וטכנולוגיות המדיה החדשה. הכנס התקיים השנה תחת הסיסמא: "מעברים – מציאות חוקים והזדמנויות חדשות", ובמסגרתו נהנו הנוכחים ממסלולי הרצאות שניתנו על ידי בכירי האנליסטים של גרטנר העולמית, בהן דנו בהשפעת ההתפתחויות הטכנולוגיות על ארגונים במציאות הכלכלית החדשה של היום, פעילותם העסקית ושורות הרווח שלהם. בין התכנים בהם עסקו ההרצאות גם המודל החדש של גרטנר "שעון ה-IT" המציין עבור המשתמש מתי כדאי להשקיע בעדכון טכנולוגיות ועבור היצרנים מתי העיתוי האידאלי להשקת פתרונות חדשניים, בנקאות בסלולר וברשתות חברתיות, עדכון אבטחת מידע ל-2010, סקירת זירת המכשירים הניידים ומערכות ההפעלה, מגמות במחשוב ושירותי ענן ועוד.
ברוך גינדין, מנכ"ל גרטנר המזה"ת פתח את המליאה בנאום שכלל התייחסות לירידה בהוצאות המחשוב בעולם, ואמר כי: "הירידה משמעותית עבור ישראל, אשר כ-50% מהייצוא התעשייתי שלה מוטה הייטק, ותעשיית ה-ICT מהווה בה כשני שליש מתעשיית ההייטק כולה במונחי השקעות וייצוא. הירידה צפויה להשפיע על שוק ה-ICT הישראלי מבחינת מיזמי פיתוח חדשים, השקעות בשיווק בחו"ל ואווירת חוסר הוודאות הכללית". גינדין התייחס בדבריו להודעתה של גרטנר העולמית לאחרונה, כי היא צופה שההוצאות על ה-IT בעולם יסתכמו ב-3.350 טריליון דולר ב-2010, עלייה של 3.9% לעומת הוצאות של 3.225 טריליון דולר ב-2009, זאת לעומת תחזיתה מהרבעון הראשון לצמיחה של 5.3% בהוצאות ה-IT בעולם.
ג'יימי פופקין, סגן נשיא למחקר וראש תחום בינה עסקית וניהול מידע, גרטנר העולמית, התייחס לשוק הישראלי באומרו: "חברות ישראליות כבר למדו מהמשבר הכלכלי האחרון שעליהן להתמקד בעסקי הליבה ושעל מנת להצליח בכך יש לקצץ בהוצאות ה-IT באופן חכם המותאם לצרכיהן. לכן, מאז תקופת המשבר, מנהלי מחשוב בישראל עדיין מתקשים לקבל תוספות תקציב. הצלחתן העתידית של החברות הישראליות תלויה כעת בזיהוי העובדה כי הן חייבות לעשות דברים אחרת, וביכולתן לפעול בשם הבנה זו".
ג'ון פסקטורה, סגן נשיא וראש תחום אבטחת מידע, גרטנר העולמית, עדכן את הקהל באיומי האבטחה הצפויים ב-2010: "האיום הגדול ביותר עבור ארגונים ומנהלי מערכות המידע הן הטכנולוגיות החדשות והשינויים התרבותיים עימם עליהם להתמודד. עובדים מעוניינים לעבוד עם מכשירים אישיים, אלחוטיים וניידים שלאו דווקא נמסרים להם מטעם הארגון, וסביבות העבודה היום אינן פנים-ארגוניות בהכרח, כאשר מגמות כמו וירטואליזציה ומחשוב ענן מאפשרות עבודה באמצעות אפליקציות חיצוניות (דוגמת גוגל), שלא חייבות לעבור דרך מסנן האבטחה הארגוני. את כל זה יש לאבטח על מנת למנוע התקפות, פריצות וגניבת מידע חיוני כמו שראינו בשנה האחרונה. גרטנר צופה גידול בעבודה עם מחשוב ענן ב-2013, והמשמעות היא כי אז הענן יהפוך לאיום אבטחת המידע הנפוץ ביותר עבור השוק הארגוני".
בין האנליסטים שהרצו בכנס גם סטסה כהן, מנהלת המחקר בתחום הבנקאות בסלולר וברשתות חברתיות, גרטנר העולמית. סטסה אמרה בהרצאתה כי: "בזירה האינטרנטית פועלים אתרים המציעים אפליקציות פיננסיות מקוריות, מעניינות ומגוונות לשימוש צרכנים, משקיעים וגופי שירותים פיננסיים, ביניהם Mint.com, TheBench, Kiva, Geezeo, Rudder ו-Wonga. באמצעות הפעילות ברשתות חברתיות ואתרים ייעודיים עצמאיים יכולים בנקים לייצר דו שיח פורה מבחינה עסקית עם אנשים שאינם לקוחות הבנק כלל – דו שיח שאינו עוסק בפיננסים דווקא, אלא בחלומות ושאיפות, אשר יקרב את הבנק ללקוח. אתרים כאלה יכולים לכלול widgets שמפנים את הגולשים אל דפי הפייסבוק והטוויטר של הבנק, או אל יישומי mashup מאתרים מבוססי מיקום כמו Foursquare, באמצעותו ניתן לאתר את מיקום הסניף או הכספומט הקרוב, גם בסלולר".
כהן התייחסה בהרצאתה גם לאפשרויות הבנקים לפעילות בסלולר: "מעבר לשירותי מיקום, המכשירים הניידים יכולים גם לשמש את הבנקים לצרכי אימות עסקאות באמצעות סיסמא או זיהוי קולי ביומטרי, שליחת קופוני הנחה, עדכוני יתרת עו"ש ונקודות התראות על השקעות והלוואות, ועוד. אין להניח כי צעירים הם המובילים בשימוש בבנקאות סלולרית, שכן מחקרי גרטנר גילו דווקא כי בני 65+ נכנסים הכי הרבה לחשבונות הבנקים שלהם באמצעות הסלולר על מנת לבדוק יתרות, אולם מצד שני בני 18-34 מחזיקים במספר הרב ביותר של מכשירים ניידים ומאמצים מהר חדשנות, ולכן מעוניינים בממשקים נוחים לגישה לחשבון הבנק. ממשקי הבנקאות הסלולרית החדשים הנוחים למשתמש הם שיגבירו את שיעור כניסת המשתמשים לחשבונותיהם באמצעות המכשירים הניידים".
אודות גרטנר
גרטנר (ניו יורק: IT) היא חברת המחקר והייעוץ הבינלאומית המובילה לתחומי טכנולוגיית מידע ותקשורת (ICT). החברה מספקת שירותי מחקר וייעוץ ליותר מ-10,000 לקוחות, בהם מנהלי מערכות מידע (CIOs) ובכירים אחרים בענפי ה-IT בארגונים ובמשרדי ממשלה, כמו גם חברות טכנולוגיה ובתי השקעות גרטנר מתמקדת באספקת ניתוחי עומק אובייקטיביים ויעוץ, ובכך מסייעת ללקוחותיה בתהליך קבלת ההחלטות והשגת צמיחה עסקית.פעילויות החברה: Gartner Intelligence, מחקרים וכנסים למקצועני IT; Gartner Executive Programs, תכנית לחברי מועדון EXP המספקת שירותי ייעוץ להנהלה הבכירה; Gartner Consulting, יעוץ בהתאמה אישית הממוקד במיקור-חוץ וניהול IT. גרטנר נוסדה ב-1979, ומעסיקה כ-4000 עובדים, בהם כ- 1,100 אנליסטים ויועצים ביותר מ-75 אתרים ברחבי העולם. גרטנר ישראל הוקמה ב-1987 על ידי ברוך גינדין, והיא בעלת אחריות אזורית גם על תורכיה ויוון. החברה מספקת ללקוחותיה בישראל שירותי מחקר ויעוץ ועורכת כנסים מקצועיים.