מפרסם: דניאלה רייבנבך תקשורת
תאריך: 15/11/2010 12:06
נושא: בריאות

בדיקות אנונימיות לגילוי HIV לרגל ציון יום האיידס העולמי

יום ד', 01 דצמ' 2010 בשעה 17:00
מיקום: דיזנגוף סנטר קומה 1-
כתובת: דיזנגוף 50, תל אביב (מפה)
משך: 3 שעות
הודעה לעיתונות

דיזנגוף סנטר בשיתוף עם הוועד למלחמה באיידס מציע בדיקות אנונימיות לגילוי HIV לרגל ציון יום האיידס העולמי

הבדיקות יערכו ביום רביעי ה-1.12 בין השעות 17:00-20:00 במעבר דיזנגוף, קומה 1- (מתחם התערוכות)

ב-1 בדצמבר יתקיים יום האיידס העולמי. יום זה, המוקדש להזדהות עם המאבק במחלה, יצוין בישראל באמצעות אירועים שונים להעלאת המודעות בחסות הוועד למלחמה באיידס.

אחד המיזמים הבולטים הצפויים בתאריך זה הוא מבצע בדיקות מיוחד שיערוך הוועד למלחמה באיידס בדיזנגוף סנטר, המזמין את הקהל הרחב להיבדק אנונימית לזיהוי HIV.

עדי אורנשטיין, מנהלת השיווק של דיזינגוף סנטר, מוסרת כי: "דיזינגוף סנטר הפועל מתוך אמונה בערכים של אחריות חברתית, ממשיך למלא תפקיד מוביל בקידום המודעות לנושאים ברי חשיבות לאומית. לאחר שנים של שיתוף פעולה מוצלח עם הוועד למלחמה באיידס, החלטנו השנה לא להסתפק בדוכן הסברה, ולקחת את המיזם המסורתי צעד אחד קדימה. הנגשת בדיקות אנונימיות לכלל הציבור מהווה צעד חשוב במניעת התפשטות המחלה ובניתוץ הסטיגמות המלוות אותה".

יונתן קרני, מנכ"ל הוועד למלחמה באיידס, מדגיש את חשיבותו של המבצע: "אם פעם אנשים התלבטו אם להיבדק או לא, הרי שהיום לא נשאר שום מקום ספק. בשנת 2010 כולם צריכים לדעת כי גילוי מוקדם של HIV מציל חיים ומונע הדבקות חדשות. מסיבה זאת, אנשים שקיימו סקס לא מוגן, צריכים לחשוש בעיקר מדבר אחד – לא לדעת את סטאטוס ה-HIV שלהם. צוות היועצים והבודקים המיומן של הוועד למלחמה באיידס ימתין לכם ב-1/12 בדיזינגוף סנטר ויאפשר לכל אדם שרוצה להיפטר מהספק לעשות את זה באופן אנונימי ובליווי מקצועי מלא".

מדי יום מתגלים בעולם למעלה מ-7,400 בני אדם שנדבקו ב-HIV. בממוצע, לפחות אחד מהם – ישראלי. הרוב המוחלט של ההדבקות החדשות נגרם על ידי אנשים שלא יודעים על נשאותם וזאת אחת הסיבות העיקריות להרחבת חזית ההדבקה. סקר שנתי מיוחד שערך הוועד למלחמה באיידס בשיתוף עם מכון המחקר "מותגים" בין השנים 2007-2009 גילה כי קרוב ל-70 אחוז מתושבי מדינת ישראל מעולם לא נבדקו. במקביל לנתון מדאיג זה, נרשמה בארץ עלייה במספר המתגלים החדשים אל מול הירידה בגילם הממוצע. בשנים האחרונות דווח על ידי משרד הבריאות על 350-400 נשאים חדשים מדי שנה.

בהיעדר תמיכה ממשלתית ממשית, פעילות הוועד למלחמה באיידס, המציין 25 שנה להיווסדו, מתקיימת כיום בזכות תרומות והודות לפעילותם של מתנדבים מסורים. הבדיקות האנונימיות שיבוצעו בדיזינגוף סנטר יינתנו לקהל במחיר סמלי של 50 ₪ לבדיקה כאשר כל הסכום ישמש כתרומה להמשך פעילותו של הוועד בישראל. חיילים וחיילות על מדים יוכלו להיבדק בדיזינגוף סנטר ללא תשלום.

האירוע האחרון שבמסגרתו נרתם דיזינגוף סנטר לקדם מטרה חברתית היה מיצג של חנות לממכר נשים (בשיתוף עם המטה למאבק בסחר בנשים). מיזם זה זכה לתשומת לב עולמית וקיבל סיקור תקשורתי נרחב ב-CNN.

הבדיקות יערכו ביום רביעי ה-1.12 בין השעות 17:00-20:00 במעבר דיזנגוף, קומה 1- (מתחם התערוכות).

לפרטים נוספים: יח"צ ציפי אקשטיין, 03-6360013

לפרטים נוספים ניתן לפנות ל- דניאלה רייבנבך תקשורת.