מעודדים את הסטודנטים להשתמש בתחבורה הציבורית
השר כץ מינה צוות בינמשרדי שיבחן מתן הנחות לסטודנטים בתחבורה הציבורית
בשלב הראשון יורחב המנוי הסטודנטיאלי המקנה הנחה של 50% לאזורים נוספים בארץ. שר התחבורה:"מדובר בציבור בעל פוטנציאל גדול שלרוב אינו נהנה מרווחה כלכלית"
שר התחבורה והבטיחות בדרכים, ישראל כץ מינה היום צוות בינמשרדי, בראשות המשנה למנכ"ל משרד התחבורה, אלכס לנגר שיבחן מתן הנחות לסטודנטים בכל קווי השירות העירוניים והבינעירוניים של התחבורה הציבורית.
הצוות הבינמשרדי התבקש לגבש תוכנית רב שנתית למתן הנחות לסטודנטים בתחבורה הציבורית וברכבת ישראל, באמצעות כרטיסי מנוי סמיסטריאליים או כרטיסי נסיעה בודדים. בצוות הבינמשרדי שותפים נציגים של משרד התחבורה, התאחדות הסטודנטים, הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים ומשרד האוצר.
השר כץ ציין כי בשלב הראשון בכוונת משרד התחבורה להרחיב את השימוש בכרטיס מנוי סמיסטריאלי לאזורים עירוניים ופרבריים נוספים בכל חלקי הארץ. כרטיס "חופשי סמיסטריאלי" מאפשר כיום לסטודנטים בכל האוניברסיטאות והמכללות המוכרות לנסוע בכל קווי השירות של חברות התחבורה הציבורית בארץ בהנחה של 50%.
בפגישה שהתקיימה בלשכת שר התחבורה, בהשתתפות ראשי הסטודנטים וסגנית השר לענייני צעירים במשרד רוה"מ, גילה גמליאל אמר השר כץ כי ההנחות נועדו לגרום לסטודנטים להעדיף את התחבורה הציבורית על הרכב הפרטי.
"מתן הנחות משמעותיות בתחבורה הציבורית יאפשר לציבור הסטודנטים שרובו הגדול אינו נהנה מרווחה כלכלית להמשיך להתגורר בעירו ולהגיע בתחבורה הציבורית למוסד האקדמי שבו הוא לומד, באמצעות התחבורה הציבורית" הוסיף כץ.
שר התחבורה ציין כי בעתיד יוכלו הסטודנטים להנות מהנחות משמעותיות גם ברכבת הקלה בירושלים וכן בכל קווי הרכבת הצפויים להיחנך בשנים הקרובות בכל רחבי הארץ.