ובמקום הראשון-סדרה דוקומנטרית לקראת קדם האירוויזיון
"ובמקום הראשון"
הערוץ הראשון גאה להציג סדרה דוקומנטארית מיוחדת, בהגשתו של הזמר מוקי, לקראת קדם אירוויזיון 2011, שתעסוק בקשר שבין שירי האירוויזיון לבין המצב החברתי בישראל
בסדרה, אשר תשודר בין התאריכים 22.2-3.3 בשעה 20:30, ייקחו חלק הזמרים הישראלים הגדולים שכבשו את במות האירוויזיון -
יזהר כהן, נתן דטנר, מיקי קם, אדם, ליאור נרקיס, אריאל זילבר ועוד.
"ובמקום הראשון", הפקה דוקומנטרית מקורית ומיוחדת של הערוץ הראשון, אשר תשודר החל מה22 לפברואר בשעה 20:30, תפרוש על פני ארבעה פרקים את סיפורה של מדינת ישראל דרך שירי האירוויזיון האהובים.
הסדרה, בהנחייתו של הזמר מוקי (דני ניב), תבחן את הקשר שבין שירי הקדם אירוויזיון והאירוויזיון בישראל, לבין המצב ששרר בתקופה מקבילה במדינה, באספקטים של פוליטיקה, חברה, אופנה, רכילות ועוד. בארבעת הפרקים המרתקים, ישתתפו זמרים אשר כבשו את במות האירוויזיון במהלך השנים כגון יזהר כהן, נתן דטנר, מיקי קם, אדם, ליאור נרקיס, אריאל זילבר ועוד.
כל אחד מפרקי הסדרה יוקדש לעשור אחד, משנות ה-70 ועד היום, ובמהלכו מוקי, בפעם הראשונה בקריירה שלו כמגיש בטלוויזיה, יפגוש דמויות מפתח מההיסטוריה של הקדמים, מומחים מתחומים שונים וכמובן – דראג קווינס.
הפרק הראשון, "בית קטן בערבה", אשר ישודר ב- 22 לפברואר בשעה 20:30, יוקדש לשנות ה-70, וישרטט את המעבר של ישראל מ"מדינה קטנה, מתחמקת מצרה", לאימפריה – לפחות בעיני עצמה. כזו שגורפת את גביע אירופה בכדורסל, תואר מיס יוניברס, וכמובן – לא פחות משני אירוויזיונים. כולל העיגולים הזזים האלה, מבנייני האומה.
הפרק השני, "שביל הבריחה", אשר ישודר ב- 23 לפברואר בשעה 20:30, יוקדש לשנות ה-80, ויעמוד על הפער שבין הסערות הפוליטיות והכלכליות (מלחמת לבנון, האינתיפאדה, משבר הבורסה), לבין הניסיון להיות נורמאליים בכל מחיר. כמו כן, יתאר הפרק את קו התפר שבו האליטות הישנות קרסו, לטובת סדר חברתי חדש ומוזיקת פופ זולה וממכרת.
הפרק השלישי, "לילה טוב אירופה", ישודר ב-1 למרץ בשעה 20:30, ויוקדש לשנות ה-90. הפרק יציג את ישראל האופטימית, שחושבת (לפחות בחלקה) שהפכה כבר למדינה ככל העמים. כזו שמשגרת זמרת שהייתה פעם גבר לאירוויזיון, שחושבת שהשלום נמצא מעבר לפינה ושמתנהל בה גל חסר תקדים של להקות רוק, המסתיר את המוזיקה הפופולרית באמת מתחת לפני השטח – מזרחית, דתית, עממית.
הפרק הרביעי "אינסטנט בפיתה", ישודר ב-3 למרץ בשעה 20:30. החלק האחרון בסדרה יוקדש לעשור הראשון של שנות האלפיים, יבחן את שני המהלכים המרכזיים של העשור בתרבות הישראלית – תרבות "כוכב נולד" וכוכביי הריאליטי, והניצחון המוחלט וההיסטורי של המוזיקה המזרחית. כל אלה, על רקע קיפאון מתמשך במישור המדיני, והתפוררות הדרגתית של כל מה שאפשר להגדיר כ"קולקטיב".
מגיש: מוקי
במאי: עדי פרוסט
עורך: שי להב
הפקה: הפקות תוצרת הארץ – אודי זמברג ומיכאל תפוח
כל הפרקים ישודרו גם בפורמט HD באפיק 511 בכבלים ובלוויין.
תחרות הקדם אירוויזיון תתקיים ב-8 למרץ 2011, בהיכל התרבות בראשון לציון.