מסורת שישי- שר החינוך מקריא סיפור לילדי הגן
מחר, ו', שר החינוך יקריא מתוך ספר השירים "פרח נתתי לנורית" לילדי גן "הסכר" בבת ים
יום ו',ה- 25.03.11, בשעה 10:30,גן הסכר, רחוב חשמונאים 49, בת ים
שר החינוך, גדעון סער, יגיע מחר, ו', אל גן הילדים "הסכר" בבת-ים להקריא לילדים מתוך ספר השירים "פרח נתתי לנורית ". הביקור בגן "הסכר" מהווה חלק ממסורת שמנהיג שר החינוך להקראת סיפורים לילדי הגנים במסגרת פרויקט כחלק מהמדיניות לחיבור הילדים לעולם הספר כבר מהגיל הרך.
הספר "פרח נתתי לנורית" הינו אוסף שירים מוכרים ואהובים של הסופרת והמשוררת, מרים ילן שטקליס. הספר כולל שירים אודות תחושות- פחדים, חברות, צעצועים, בעלי חיים, דמיון, משפחה ונושאים אחרים מעולמם של הילדים. כל אחד מן השירים, למעשה, מהווה סיפור של עולם ומלואו ומציג פן אחר בעולמו המורכב של הילד.
הספר "פרח נתתי לנורית" הוא אחד הספרים המחולקים בגני הילדים במסגרת הפרויקט שמוביל משרד החינוך "מדף הספרים שלי".
התוכנית מיועדת לטפח את תרבות הספר ולקדם את אהבת הקריאה אצל הילדים מהגיל צעיר ומשפחותיהם. במסגרת התוכנית מקבלים כ- 120 אלף ילדי גנים תשעה ספרי איכות, כאשר בכל חודש עוסקים בגן בספר אחר.
התכנית נועדה לטפח את תרבות הספר, לקדם את אהבת הקריאה אצל הילדים מגיל צעיר ומשפחותיהם ולפתח חשיבה יצירתית ומקורית. במהלך השנה 120,000 ילדי הגנים מקבלים מדי חודש ספר אחר, בין הספרים המשתתפים בפרויקט : 'כובע קסמים' של לאה גולדברג, 'נמר בפיז'מה של זהב' של נורית זרחי, 'אגוז של זהב' של לוין קיפניס, 'החתול דלעת משנה את הדעת' של יונתן יבין ועוד.
ייחודו של הפרויקט בכך ששלושת המתווכים המשמעותיים בחיי הילד חוברים יחד לטיפוח הרגלי קריאה כאורח חיים. משרד החינוך מספק להורה את הספר עצמו, הגננת בגן עוסקת בטיפוח אהבת הספר באמצעים שונים ,ההורים בבית באמצעות הקראה לילד .