מפרסם: g-conversation
תאריך: 10/04/2011 13:14
נושא: קולינריה, ספרות
פשוט להיות שף גיא פרץ צילום שלומי ברנטל
פשוט להיות שף גיא פרץ צילום שלומי ברנטל
הודעה לעיתונות

פשוט להיות שף מאת שף: גיא פרץ

ממסעדת הגספאצ'ו במתחם מלון הולידיי אין אשקלון
צילום: שלומי ברנטל
133 עמודים, כריכה קשה, מחיר: 98 ₪
להשיג ברשתות ובחנויות הספרים

גיא פרץ: "הספר נכתב במטרה להעביר אליכם את סגנון הבישול האישי שלי, את אופן השימוש המיוחד בחומרי הגלם שאני אוהב ליצור בהם, ובעצם כדי להפוך גם אתכם לשפים במטבח הביתי. לאחר קריאת הספר תיווכחו ש... פשוט להיות שף!"

כוכבי המטבח של פרץ הם חומרי הגלם הבסיסיים. בפרק מיוחד בספר מגלה פרץ את כל הסודות, השיטות והשילובים ליצירתם של המנות היחודיות, המפתות והיצירתיות שלו, אשר קשובות לרחשי לקוחותיו הוותיקים והחדשים, לטעמם המתפתח, למגמת ההתחדשות המתמדת ואשר משביעות את הצורך הבסיסי שלו להפתיע בכל פעם מחדש.
גיא פרץ: "שימוש יצירתי בחומרים הזמינים, הזולים והמשובחים הללו הוא המפתח לבישול איכותי, מפתיע וכמובן מענג את החיך".
הספר מחולק לקטגוריות של מנות ראשונות, עיקריות ואחרונות, ופרק מיוחד המוקדש לריבות, מטבלים וממרחים.
בפרק המנות הראשונות, שלל מנות צבעוניות מחומרי גלם פשוטים, אשר בשיטת הכנה נכונה ועם מעט יצירתיות הופכים כל ארוחה לחגיגה מפתיעה.
פרץ: "אישית אני אוהב 'לפתוח שולחן' עם מנות ראשונות בלבד: המון מנות קלילות בטעמים ובצורת הגשה מקורית, עם כוס יין טוב . זו חגיגה אמיתית!"
פרק המנות העיקריות כולל גרסאות חדשניות למנות מסורתיות ואהובות על קהל הסועדים של פרץ, כמו קוסקוס, קבב, פלאפל ופיצה: "גרסאות עם קריצה והפתעה המקבלות תגובות של פרגון ואהבה. תגובות אלה הן הנותנות לי הרבה כוח ורצון להמשיך וליצור עוד מנות חדשות ושילובים מעניינים".
בפרק הקינוחים מוצג מבחר מנות מפנקות לסיום הארוחה, קינוחים מקוריים, יצירתיים ומפתיעים אותם ניתן להכין בקלי קלות ומחומרי גלם זמינים ביותר.

שף גיא פרץ 33 , נשוי ללימור ואב לאיתי, נגה ויהלי. בן לשושלת שפים וקצבים מהעיר קזבלנקה במרוקו ולמשפחה בעלת מסורת קולינרית ענפה. במהלך שנות עבודתו התמקד פרץ בייעוץ קולינרי למסעדות, גני אירועים ומלונות בארץ ובעולם.

פרץ הוא בעליה של חברת gf&b service המפעילה מערכי מזון ומשקאות במלונות יוקרה, ובעלת שיתוף פעולה קולינרי ייחודי במלונות הולידיי אין וקראון פלאזה בישראל.
פרץ הוא הבעלים של מסעדת הגספאצ'ו במתחם מלון הולידיי אין אשקלון, מטבח שף ים־תיכוני משובח המציע מנות ממטבחו האישי, מטבח בעל ניחוח ים־תיכוני עם קריצה מרוקאית.
בימים אלה עמל פרץ על פתיחתה של מסעדת שף נוספת , במלון קראון פלאזה חיפה, מסעדה זו תיצור חוויה קולינרית ים־תיכונית משובחת על הכרמל.
בנוסף, מתרכז פרץ בימים אלה, בפיתוח עסקי במלונות יוקרה בישראל ובקידום שפים וטבחים צעירים.
זהו ספרו השני של פרץ, אחרי "קסם המטבח המרוקאי" (עם ניסים קריספיל ) בהוצאת "על השולחן".

לפרטים נוספים ניתן לפנות ל- g-conversation.