פתיחת המרכז למחלות אוטואימוניות בשיבא
ב-14 באפריל 2011 נפתח באופן רשמי המרכז למחלות אוטואימוניות במרכז הרפואי שיבא. המרכז, בהנהלתו של פרופ' יהודה שינפלד, מכיל תחת קורת גג אחת תחומים שונים העוסקים במחלות אלה – החל משלב האבחון, דרך מעבדת שירות וכלה במרכז יום לטיפולים ביולוגיים.
למדע מוכרות כיום כ-80 מחלות אוטואימוניות, ושכיחותן באוכלוסיה עומדת על כ-5%. תחום זה עבר מהפכה טיפולית בעשור האחרון עם פיתוחן של התרופות הביולוגיות, המאפשרות להשתלט על מחלות שבעבר לא היה ניתן להשקיטן.
פתיחת המרכז כללה כנס בינלאומי בו נסקרו מחלות שונות, טיפולים חדשים ושיטות אבחון יעילות יותר, שהוצגו על-ידי שותפים מהארץ ומרחבי העולם.
אל המרכז – הייחודי בישראל ובעולם מבחינת גודלו והקונספט שלו, פנו כבר 12 מרכזים באירופה ובארה"ב בבקשה להצטרף לקונסורציום, במטרה להוות במה להעברת מידע, השתלמויות רופאים צעירים ומבוגרים, מרכזים לביצוע חוות דעת שניה ושלישית בארצות השונות על חולים במחלות אוטואימוניות מורכבות, וכן לבקשות מענקי מחקר מדעיים של הקבוצה המאורגנת.
הקונספט מאחורי מרכזים אלה, הוא תחום התמחות חדשני הנקרא אוטואימונולוגיה, הנובע מכך שכל המחלות האוטואימוניות דומות – על אף שאיברי המטרה שלהן שונים. מכאן, טיפול חדשני שהצליח במחלה אחת, ייושם באחרות.
בין המומחים שנכחו בכנס הפתיחה – פרופ' פייר לואיג'י מרוני מאיטליה, פרופ' ריקרד סרוורה מספרד, פרופ' קרלוס וסקוזולס מפורטוגל וכן הפרופ' מיכאל סלע, רות ארנון וירון כהן ממכון ויצמן, ורופאים נוספים מרחבי הארץ.
פרופ' זאב רוטשטיין, מנהל המרכז הרפואי שיבא בירך על הקמת המרכז, "אנו מאמינים שהגישה המקיפה המאפיינת את המרכז החדש תצעיד אותנו שנות אור קדימה, ותאפשר לנו להוביל מהפכה בטיפול במחלות אוטואימוניות".
ארוחת הגאלה החגיגית שהתקיימה בערב הפתיחה נערכה במעמד התורמים השונים, כולל מר יצחק רזין, שהביא לפיתוח המרפאות ומעבדות המחקר; מר ויקטור צ'אנגיז, שתרם את אולם ההרצאות; ומר פויו זבלדוביץ', שהקים את המרכז – ויחד עם אשתו, אניטה, הפך אותו למוזיאון אומנות לרווחת החולים והצוות.
בברכה, נועה ברגמן, אמיר מרום - דוברות המרכז הרפואי