מסעדת מלון הבוטיק אלגרה Alegra's Kitchen מציעה חוויה קולינרית בהשראת אזור עין כרם ושימוש בתוצרת מקומית
בחלל המרכזי של מלון אלגרה אשר נפתח לאחרונה בלב שכונת עין כרם, פועם מטבח שוקק וייחודי המגיש בכל יום ארוחות בוקר וערב עשירות.
בשעה הנקבעת מראש מתכנסים הסועדים לארוחה חגיגית ונינוחה המוגשת סביב שולחן השף ושולחנות המסעדה האינטימיים. התפריט מגוון ועשיר ומייצג מטבח מקומי המתבסס על מוטיבים יהודיים מסורתיים ממגוון העדות וכן על מוטיבים ים תיכוניים באינטרפרטציה אישית ומקומית . ב- "Alegra's Kitchen" נעשה שימוש בחומרי גלם משובחים וטריים ועשבי טיבול מגינת ירק עונתית שמטופחת במקום בהקפדה.
המטבח של אלגרה פתוח כולו וכל עבודות ההכנה וההגשה נעשות אל מול עיני הסועדים. המבנה הייחודי של חלל המסעדה ושולחן השף מאפשרים היווצרות של דיאלוג בין האורחים.
בלב המטבח מוצב טבון אבן בו נאפים מידי יום לחמים ומגוון מאפים וכן מתבשלים תבשילי קדרה, בשרים, דגים טריים וירקות.
להשלמת החוויה במקום מרתף יינות עשיר המציע אוסף יינות מהאזור, בנוסף למגוון רחב של יינות מובחרים מכל העולם המאפשר התאמת יין למרכיבי הארוחה.
ירון וינקלר, השף של המסעדה, הוא ירושלמי תושב עין כרם, בן 37. ירון שואב השראה בבישוליו ממקום הולדתו ומגוריו ונהנה מהזכות לבשל במטבח פתוח תוך דיאלוג עם הסועדים.את הניסיון בבישול ואפיה צבר במהלך השנים מעבודתו במסעדות ברחבי הארץ. את צעדיו הראשונים במטבח ובתחום הקולינארי עשה בשנת 2002 כמנהל שירות במסעדת לה רג'אנס שבמלון קינג דיוויד. בהמשך שימש כאופה של מסעדת רפאל התל-אביבית ולאחר מכן היה במשך 3 שנים סו שף של עזרא קדם במסעדת ארקדיה הירושלמית.
בשלוש השנים האחרונות מקיים ארוחות פרטיות ואירועים מיוחדים באזור ירושלים.
ירון מגדיר את סגנון הבישול האישי שלו כבעל ניחוח מקומי-ירושלמי, הנע על התפר שבין המטבח הים תיכוני למטבח היהודי על עדותיו השונות ושילובו אל תוך עולם של צבעים וטעמים מודרניים.
תפריט ערב לדוגמה:
•גספאצ'ו סלק ועגבניות
•תפוחי אדמה וזעתר בר
פוקאצ'ה עם תימין בר
(כל עשבי התיבול גדלים בגינה הפרטית של ירון בביתו שבעמק תימנים בעין כרם)
•משעשעי חיך:
ברוסקטות עם חציל קלוי ויוגורט כבשים וסומק
מאפה אישי של תרד ולבנה
מאפה קמח תירס וגבינת עיזים
נתחים של מוסר ים בליים ובצל לבן
קרפצ'יו טלה עם צלפים ושמן זרעי חרדל
•סביצ'ה לברק בפקוס ריג'לה ויוגורט
•ארטישוק ממולא בתבשיל פול ירוק, שום ירוק ומנגולד
סורבה ארק מלון
•נתח קצבים בטאבון על ירקות שורש מאודים ופירה גזר בוכרי ווניל
•קינוחים:
טוסט בריוש במרקחת דובדבנים ולבנדר עם גלידה טונקה
מינסטרונה הדרים וקצפת הדרים עם סורבה מנדרינות
•קפה/תה עשבים מהגינה וממתקים מקומיים