מתכון לפאדג'ונים באדיבות הקונדיטורית מירי ארזי מרשת מתוקה
רכיבים:
שוקולד מריר 60% 500 גרם
מחמאה/חמאה 100 גרם
ביצים 5 ביצים
סוכר 1/2כוס
אופן ההכנה :
מחממים את התנור ל120 מעלות.
ממיסים את השוקולד והמחמאה ביחד בקערה ומערבבים מדי פעם.
בנתיים מקציפים את הביצים והסוכר בקערת המיקסר עד לקבלת קצף "תפוח".
מכניסים את מסת השוקולד למסת הביצים, מעבירים לתבנית מלבנית משומנת עם נייר אפייה בגודל 30*40, ובעזרת לקקן מיישרים את תערובת כמה שיותר.
לאפות כ 20 דקות על 120 מעלות בלבד עד שהתערובת יציבה ( היא נשארת רוטטת מעט )
מקררים ומקפיאים.
מוציאים מההקפאה, הופכים על קרש חיתוך וחותכים לריבועים שווים בגודלם, בתוכם נועצים מקל אחד ומקררים בשנית.
רכיבים להכנת הגנאש לפאדג'ונים :
שוקולד מריר 60% 200 גרם
מחמאה/חמאה 100 גרם
גלוקוזה 50 גרם
אופן ההכנה :
ממיסים בסיר את המחמאה והגלוקוזה, ומערבבים כדי שלא ישרף, עד לרתיחה. מוסיפים את כל השוקולד ישר לסיר וטורפים נמרצות עד איחוד הגנאש.
מוציאים את הפאדג'ונים מהמקרר וטובלים כל אחד בגנאש החם ולאחר מכן מניחים על רשת קירור, לנזילת עודפים. ממתינים כמה דקות וטובלים בקערה עם 300 גרם אגוזים מקורמלים / קוקוס טחון / סוכריות קישוט ולהניח על צלחת, לשמור במקרר עד ההגשה.