מפרסם: אדרמדיה
תאריך: 29/06/2011 11:56
נושא: קולינריה
הודעה לעיתונות

אוכל קריאולי חריף בנוסח ניו אורלינס בבית הספר למלונאות תדמור

'''ארבעה שפים מפורסמים מניו אורלינס הציגו בתדמור ג'מבלייה חריף שלא היה מבייש את האוכל במסעדות של ראש העין. מורייה קעטבי ממאסטר שף: "הופתעתי מסגנון הבישול וכמות החריפות המזכירה מאכלים ישראליים אוטנתיים"
''
ביום שישי האחרון, התקיימה סדנת אומן לשפים מקומיים בכיתות האמפי של בית הספר המרכזי למלונאות תדמור.
ארבעה שפים בעלי שם עולמי מניו אורלינס, ביניהם ג'ון בש , שף עטור פרסים שדורג ע"י מגזין Food & Wine כאחד מעשרת השפים הטובים בארה"ב, הציגו בישול קריאולי במיטבו במסגרת פרויקט שותפות של הסוכנות היהודית וראש העין בשיתוף: צה"ל, משרד התיירות, איגוד השפים הישראלי וביה"ס המרכזי למלונאות תדמור.
בסדנה צפו שפים מכל הארץ ותלמידי בית הספר.
השף ג'והן בש יחד עם השף אלון שעיה אשר חי בארה"ב מגיל 4, בישלו מאכלים קריאולים המזוהים יותר מכל עם ניו אורלינס.
שף ג'ון בש: " המטבח של ניו אורלינס מאופיין בחריפותו ובבסיסו קוביות סלרי, בצל ופלפל, שילוב של המטבח הצרפתי והאפריקאי".
בש הוסיף שהקשר שלו לישראל התחיל עם הצטרפותו של שף אלון שעייה שהיגר עם משפחתו לארה"ב בגיל 4 למסעדה שלו בניו אורלינס. "בתקופת שטפונות הסופה קטרינה, התנחל שף שעייה עם משפחתו בביתי וכיום אנחנו משפחה אחת גדולה ומאושרת."
בין יתר המתכונים, בישלו השפים את הג'מבאלייה הקריאולית המפורסמת שהיא גרסא מקומית לפאייה הספרדית אולם שונה בטעמה.
"רוב המתכונים הקריאולים מתבשלים בסיר אחד וכל ילד בלואיזיאנה חייב לעבור את מבחן בישול הרביחה השחורה שהינה חלק ממתכון הג'מבאלייה" הוסיף שף בש.
רכיבי המתכון, אשר הדיפו ריחות מהסיר של השפים האורחים, הכילו את מרכיבי הג'מבלאייה הקלאסית: פלפל, בצל וסלרי קצוצים עם תערובת תבליני קייג'ן חריפה אליהם נוספו נתחי עוף, נקניקיות ואורז מאודה בתוספת רוטב עגבניות בשלות.
יש כאן עירוב תרבויות בסיר אחד אמרה מורייה קעטבי ממאסטר שף בדיוק כמו אצלנו"
הסדנה הסתיימה בטעימות של ג'מבלאייה ומנות קריאוליות נוספות כמו במיה ברוטב קייג'ן חריף.
לפרטים נוספים: מיכל אדר 054-4562180

לפרטים נוספים ניתן לפנות ל- אדרמדיה.