קפה יפו - עולי ציון 11, שוק הפשפשים
קפה יפו - עולי ציון 11, שוק הפשפשים
סי היימן וצ'ארלי גארט
סי היימן וצ'ארלי גארט
הודעה לעיתונות

סי היימן, הילדה שלא עובדת בשביל אף אחד – התבגרה

השנה היא חוגגת את שנת מופע היובל לכבוד יום הולדתה ה- 50.
לקראת הופעתה ב"קפה יפו", מסעדה ובית חם לאמנים בלב שוק הפשפשים, היא מספרת על אהבותיה: מוזיקה, שירים, ומשפחה.

סי היימן כבר לא עובדת בשביל אף אחד. כיום היא בעלת משרד הפקות עצמאי "היימן הפקות", היא מתפקדת בתור המנהלת של עצמה, מתנדבת לעזור לילדים עם צרכים מיוחדים, אמא לשני בנים ואישתו של רועי שוחט (עורך דין במקצועו). בקיצור, אין לה רגע דל והיא אינטנסיבית כתמיד.
את הארץ היא חורשת עם המופע "לשיר עם סי – בשיא הכייף", ואין מקום שהוא רחוק מידי עבורה. יחד עם צ'ארלי גארט, זמר נשמה שהגיע לישראל מאטלנטה-ג'ורג'יה, הם מקפיצים את הקהל עם שילוב של סגנונות, כאשר כל אחד מהם מביא למופע את המיטב: שירי ארץ ישראל היפה, להיטי הרוק הידועים מכל אלבומיה של סי, וגרסאות כיסוי מרגשות של אריתה פרנקלין, טינה טרנר, ובט מידלר. ומשם ממריאים לבוב מרלי, ריי צ'ארלס, ג'יימס בראון, ועוד ענקים רבים וטובים. בליווי הקלידנית ליאת פרלוב מאירי, ונגן הסקסופון וכלי הנשיפה ניב פלד יוצרת הרביעייה קשר בלתי אמצעי עם הקהל, וכל מי שרוצה מוזמן לשיר איתם. כמו שסי אומרת: "המופע הזה הוא של כולם", ואם צריך שכולם ירגישו חלק מהחוויה, היא גם תעלה על השולחנות בכייף.

לשיר שירים, ולפנק את המשפחה
במשך היום סי היא אישה סופר עסוקה עם סדר יום דחוס, שבנוסף לקריירה מטפחת משפחה. איך מפנקים את המשפחה עם בישולים?
במשך השבוע אין זמן לבישולים מורכבים. ביום יום אוכלים אוכל בריא ופשוט שכולם אוהבים: ירקות טריים, טחינה גולמית, לחם מלא, וגם שניצלים וספגטי, בלי התחכמויות.
בסופי שבוע, אין כמו ארוחת שישי מסביב לשולחן הביתי שמכינים באהבה לבני המשפחה, ולבן שחוזר הביתה משירות קרבי. אבל באותה מידה זה גם כייף אדיר ללכת למסעדה טובה ולהתענג על אוכל שונה. סי מאוד מתחברת לצד המענג של אוכל: "כי אוכל טוב, הוא כמו שיר טוב". המשפחה נהנית לנסוע מיד פעם לצפון (מגיעים אפילו עד לגושרים), ובדרך עוצרים לכמה שעות במסעדות שהם אוהבים במיוחד .
במטבח הביתי סי פיתחה מנת דגל שמזוהה כפסגת הבישול שלה: נתח של בשר טלה ברוטב חרדל וסילן, עלי דפנה, שמן זית, ושום. את הגוש השלם של הבשר מניחים על מצע של תפוחי אדמה (כעבור כמה שעות בתנור מתקבל מרקם של צ'יפסים), ומעל מפזרים שזיפים. מגישים לשולחן עם סלט ירוק וגרגירי רימונים.
רוני ריבלין, שף קפה יפו, מוסיפה: "נשמע כמו מתכון טעים שהולך מצוין עם סנגריה חמה. אנחנו מכינים את המשקה עם יין אדום, תפוזים, קינמון, ותפוחים - וזה פינוק מיוחד לתקופת החורף".
מנת דגל נוספת של סי היימן, שמשמחת את הילדים במיוחד, היא שניצל "משוכלל" ומשודרג. סי: "הפטנט הוא להשתמש בשני סוגים של פירורי לחם: זהובים-גסים, ודקים-דקים. אני מערבבת את שניהם עם אבקת שום, פפריקה, מלח, ופלפל. והתוצאה היא מעדן של שניצלים מנצחים, וילדים מחייכים!".
ומה בקשר לאפיה? בתחום הזה המומחה האמיתי הוא הבעל, רועי שוחט. רועי אוהב לאפות עוגות, עוגיות ומאפים מיוחדים, ודואג להתעדכן בכל הפטנטים והחידושים של התחום, כולל: התבניות הכי שוות, הסיליקון הכי איכותי, הבלנדר האחרון, וכו'. כך שכשמגיעים הביתה ומריחים ריחות משגעים של עוגת תפוחים טרייה – אפשר לדעת בוודאות שאבא שוב בילה במטבח.
מאכלים שאי אפשר לסרב להם? " יש לי חולשה מיוחדת לכבד קצוץ שעשוי כמו פטה עם ריבת בצל, ולקרפ סוזט. אלו שני מאכלים שיכולים לבלבל לי את החושים".

קיבלתם תיאבון למוזיקה ולמאכלים טובים?
המופע "לשיר עם סי בשיא הכיף" יתקיים ב- 24/11/2011 בקפה יפו,
עולי ציון 11, שוק הפשפשים.
להזמנת כרטיסים התקשרו: 03-5181988
או כנסו לאתר:
http://www.caffeyaffo.com/pages/page6.php'''

לפרטים נוספים ניתן לפנות ל- פרומו – עיצוב פרסום ויחסי ציבור.