לראשונה בטלוויזיה הטורקית: שף ישראלי בשידור חי
השף שאול בן אדרת ("התרנגול הכחול", ערוץ האוכל), טס לתורכיה כאורח של השף איופ קמאל סבינק וערוץ TurkMax כחלק מיוזמה תורכית ישראלית לקרוב תרבותי בין המדינות * בן אדרת: "החלום שלי הוא לבשל לארדואן"
שף מסעדת "התרנגול הכחול" ו"קימל" ואחד מכוכבי ערוץ האוכל, שאול בן אדרת, טס אמש (רביעי) ל-24 שעות לאיסטנבול, תורכיה, ויבשל שם היום (ה') מספר מנות, בשידור חי בטלוויזיה התורכית.
מדובר ביוזמה תורכית ישראלית לה שותפות חברת ענני תקשורת, מפעילת ערוץ האוכל הישראלי המשודר בכבלים ובלווין ולערוץ TurkMaxשל רשת DigiTurkהלווינית, אחד מערוצי הלייף סטייל המובילים בטלוויזיה הטורקית. בן אדרת ישתתף בתכנית Her Sey Tadinda.
שאול בן אדרת: "יצא לי כבר לבשל בהרבה מדינות ואני לא חושש לבשל בתורכיה למרות המתח המדיני מאחר וזה ידוע ששפים מסתדרים ביניהם במטבח, למרות שיש סכינים. מה שיפה במטבח הוא שאפילו לא צריך לדבר או להבין איש את שפתו של רעהו. אוכל טוב מגשר בין תרבויות ומפשר אחרי כעסים וברמה האישית, החלום שלי הוא לבשל לראש ממשלת תורכיה, ארדואן"
לנסיעתו של בן אדרת נלווה מנכ"ל ערוצי הלייף סטייל של ענני תקשורת, שרון למברגר: "אוכל ותרבות הם מסוג הדברים שמגשרים גם כשיש מתח פוליטי בין מדינות והרגשנו שאנחנו יכולים לתרום ולפעול לקרוב בין העמים למרות המתח שנוצר בשנה החולפת". בן אדרת ולמברגר, נפגשו עם השף איופ קמאל סבינק ((Eyüp Kemal Sevinc ועם חברים מצוות ההנהלה של DigiTurk על מנת לדון בפרוייקט הנוכחי ובמיזמים עתידיים. השף איופ קמאל סבינק, יליד איסטנבול, משמש כשף הראשי של מלון המריוט אסיה איסטנבול. הוא מכהן כחבר באיגוד השפים האירופאי וקונפדרציית השפים העולמית. באמתחתו 80 פרסים מתחרויות בישול יוקרתיות בהן לקח חלק.
השף בן אדרת סייר במהלך ביקורו בתורכיה בקדיקו בזאר, השוק הגדול ביותר באיסטנבול, יחד עם השף איופ קמאל סבינק והתארח באקדמיה הקולינרית של השף. זמן קצר לאחר שידורה של התכנית, היום בשעה 11:30 ישובו למברגר ובן אדרת לישראל.