יעקב אחימאיר הוא חתן פרס ישראל בתחום התקשורת לשנת תשע"ב
מנכ"ל רשות השידור שיבח את יושרו העיתונאי את הישגיו ומעבר לכל את שמירתו על אתיקה עיתונאית וערכי האדם
שר החינוך, גדעון סער, אימץ את המלצת וועדת פרס ישראל בראשותו של פרופ' איתן גלבוע להעניק את פרס ישראל בתחום התקשורת – תשע"ב, למר יעקב אחימאיר.
מנכ"ל רשות השידור, יוני בן-מנחם, בירך היום את העיתונאי והמגיש יעקב אחימאיר על זכייתו בפרס ישראל. המנכ"ל שוחח בטלפון עם מר אחימאיר ואמר לו כי בעבודתו העיתונאית רבת השנים הביא כבוד רב לרשות השידור בפרט ולשידור הציבורי בכלל. מנכ"ל הרשות ציין לשבח את עבודתו המקצועית של אחימאיר , את יושרו העיתונאי, את הישגיו העיתונאיים ומעבר לכל את העובדה ששמר במשך כל השנים על אתיקה עיתונאית ועל ערכי האדם.
מנימוקי וועדת הפרס:
יעקב אחימאיר מעמודי התווך של השידור הציבורי מזה כחמישה עשורים. נמנה עם מייסדי הטלוויזיה בישראל. עיתונאי במובן הקלאסי. עשה שורה של תפקידים: כתב, עורך, מגיש, שליח בחו"ל, פרשן, פובליציסט ודוקומנטר.
אחימאיר הקפיד בעבודתו על הפרדה מוחלטת בין דעות ועובדות. סגנונו העיתונאי נטול פניות, אמין, מעמיק ורחב אופקים. סגנון זה שימש השראה ומופת לדורות של עיתונאים.