הודעה לעיתונות

אבן דרך נוספת בהסכם פרוטאולוג'יקס ו-GSK: השלימו את בחירת תוכנית המחקר השישית

מדובר באבן דרך חשובה שהשלמתה מאפשרת לחברות לקדם מולקולה נוספת לפיתוח, ואשר תעביר לידי פרוטאולוג'יקס תשלום בגין עמידה באבן דרך על פי תנאי ההסכם בין החברות

פרוטאולוג'יקס (ת"א: פרטל), העוסקת בפיתוח תרופות הודיעה היום כי חברת התרופות הבינלאומית GlaxoSmithKline והחברה בחרו חלבון מטרה שישי במסגרת השת"פ בין שתי החברות.

בחירת חלבון המטרה נעשתה בעקבות הערכה של צוותי המחקר בחברות לפיה מעכבים לחלבון המטרה עשויים להיות בעלי פוטנציאל תרפויטי במספר סוגי סרטן. לאור בחירת חלבון המטרה השישי השלימו החברות את בחירת כל שש תוכניות המחקר והפיתוח במסגרת הסכם השת"פ ביניהן.

ג'וש לוין, מנכ"ל פרוטאולוג'יקס: "אנו שמחים על השלמת בחירת המטרות במסגרת שיתוף הפעולה עם GSK ועל האמון הרב לו אנחנו זוכים מצד חברה זו . לכל אחד מששת חלבוני המטרה שנבחרו על ידי הצוותים המשותפים של שתי החברות קיים פוטנציאל לסייע במאבק במחלת הסרטן וכן טמון בו ערך כלכלי רב לפרוטאולוג'יקס. אנו פועלים לקדם שיתופי פעולה נוספים עם חברות תרופות מובילות נוספות".

עוד ציין מר לוין: "בנוסף לידע הרב והייחודי הקיים אצלנו בתחום המחקר ב-Ubiquitin המבוסס על מחקריהם פורצי הדרך של הפרופסורים חתני פרס נובל צ'חנובר והרשקו מהטכניון , עומדים לרשותנו אנשי מחקר ופיתוח מעולים והמשאבים הכספיים הנחוצים לקידום תוכניות המחקר בשנים הקרובות. אנו מקווים כי ככל שנתקדם בפיתוח המולקולות תוך עמידה באבני דרך שנקבעו עם GSK , וככל שיושגו הסכמים נוספים עם חברות אחרות ונקדם את הפרויקטים העצמיים של החברה נמשיך ליצר ערך עבור בעלי המניות של החברה".

במסגרת ההסכם בין החברות, קיבלה פרוטאולוג'יקס מ – GSK תשלום מיידי של 3 מיליון דולר במועד חתימת ההסכם וכן 2 מיליון דולר מתוך סך של 5.4 מיליון דולר עבור מימון הפיתוח במשך תקופה של 3 שנים. בנוסף, כולל ההסכם תשלומי אבני דרך שונים בכל אחת מהתוכניות עבור איתור מולקולה מועמדת לתרופה, התקדמות בשלבי הניסויים בבני אדם, אישור של רשויות הבריאות השונות לשווק והגעה להיקפי מכירות משמעותיים.

התשלומים בגין כל פרויקט ינועו בין 3 מיליון דולר ל- 176 מיליון דולר. כמו כן, פרוטאולוג'יקס תקבל תמלוגים בגובה 4% מהיקף המכירות של המוצרים שיפותחו על בסיס שיתוף הפעולה המחקרי בין GSK לחברה. GSK השתתפה בהנפקת החברה וקנתה מניות בהיקף של כ - 2.5 מיליון דולר ומחזיקה כיום בכ – 5.5% מהון המניות.

יש לציין כי לחברה מימון מלא לתוכניות שבפיתוח ובסיס מימוני איתן לשנתיים – שלוש הקרובות. בקופת החברה נכון לספטמבר 2011 כ – 51 מיליון שקלים.

המודל העסקי של החברה מבוסס על פיזור סיכונים – החברה עוסקת בשלבים המוקדמים של פיתוח תרופות. כאמור, המודל העסקי הוא מודל ייחודי המשלב בין תוכניות הממומנות באופן מלא על ידי שותף, לרוב חברת פארמה גדולה, ובין תוכניות עצמאיות. מפת התחרות והפוטנציאל הייחודי והחדשני בפלטפורמה הטכנולוגית של החברה הוא רב. גורמים אלו עשויים להיות מתורגמים לחתימה על שיתופי פעולה נוספים.

בנוסף לחברה צוות ניהולי ומדעי מוביל בעל ניסיון מוכח רב בעולם פיתוח התרופות, הן בפן המחקרי והן בפן העסקי. צוות ההנהלה הבכיר שימש שנים ארוכות בתפקידי מפתח בפונקציות מו"פ ובפיתוח עסקי בחברת טבע. חשוב לא פחות הוא הצוות המייעץ עליו נמנים פרופסור צ'חנובר ופרופסור הרשקו אשר גילו את מערכת היוביקוויטין ואף זכו בפרס נובל בשל גילוי ואיפיון מערכת בקרה תאית זו.

מערכת היוביקוויטין הינה מערכת בקרה תאית הכוללת מספר מאות חלבונים המצויים בכל תא בגוף האדם. פוטנציאל פיתוח התרופות על גבי פלטפורמה זו הינו עצום – שיבושים במערכת היוביקוויטין בגוף עלולים להוביל לשורה ארוכה של מחלות, לרבות סרטן, בעיות בחילוף חומרים, התפתחויות והפריות עצביות, דוגמאת אלצהיימר ופרקינסון וכן ניוון שירים ומחלות ויראליות ודלקתיות.

אודות פרוטאולוג'יקס
פרוטאולוג'יקס הוקמה ב – 1999 כחברה לפיתוח טכנולוגיה להפרדת חלבונים. החל משנת 2005 החברה מתמקדת ומתמחה בגילוי תרופות במערכת היוביקוויטין. כבר בשנת 2005 חתמה החברה על הסכם שת"פ במו"פ עם טבע לביצוע שתי תוכניות לגילוי תרופות, כשבשנת 2008 טבע הפעילה את זכותה לקבלת רישיון לפיתוח מולקולות משתי תוכניות אלו ובנוסף קיבלה רישיון לתוכנית מו"פ שלישית. מערכת היוביקוויטין נתגלתה ע"י זוכי פרס נובל לשנת 2004 פרופסור אברהם הרשקו ופרופסור אהרון צ'חנובר מהטכניון והמדען האמריקאי פרופ' אירווין רוז. מערכת היוביקוויטין הינה מערכת בקרה תאית המזהה ומסמנת חלבונים שמיועדים לפירוק ומעבירה אותם לאברון בתא. המערכת מעורבת בשורה ארוכה של מחלות, לרבות בעיות בחילוף חומרים, התפתחויות והפרעות עצביות, מחלות ממאירות ומחלות ויראליות.

לפרטים נוספים ניתן לפנות ל- קוואן תקשורת.