הודעה לעיתונות

קייטנות, סדנאות ומחנה הסטארט-אפ של "מחשבים וכיף" לילדים ובני נוער ייערכו הקיץ

קייטנות וסדנאות "מחשבים וכיף" נערכות זו השנה ה- 22 ברציפות. כבכל שנה הקייטנות מתמקדות בלימוד תחום המחשבים, האינטרנט והסטארט אפ בעידן הנוכחי ועם הפנים לעתיד ובהקניית מיומנויות המאה ה- 21. 150 מדריכים שעברו הכשרה מיוחדת בתחום ההדרכה והמחשבים – יובילו את הפעילויות ברחבי הארץ

חברת אינטרסקול, המפעילה את סדנאות וקייטנות "מחשבים וכיף" מזה 22 שנה, מתכוננת לעונת הקיץ שבפתח ופותחת את הרישום לפעילויות הקיץ לילדים ובני נוער חובבי מדע, טכנולוגיה וכאלו אשר חולמים על עבודה בהיי-טק או הקמת סטארט-אפ בעתיד.

קייטנות וסדנאות "מחשבים וכיף" מיועדות לילדים ובני נוער בין הגילאים 6-16 ומאפשרות לדור העתיד ללמוד ולפתח יכולות טכנולוגיות והיכרות עם עולם המיחשוב המתקדם, כמו גם לימוד ואימון במיומנויות הדרושות במאה ה- 21. גולת הכותרת של פעילויות החברה הקיץ הוא "מחנה סטארטאפ" – מחנה בן 6 ימים לילדים ונוער, שישים דגש על יזמות וחדשנות וייערך בתנאי פנימיה בחודשים יולי-אוגוסט. 150 מדריכים שעברו הכשרה מיוחדת בתחום ההדרכה והמחשבים – יובילו את הפעילויות ברחבי הארץ.

הקייטנות לילדים והסדנאות לבני הנוער
פעילות "מחשבים וכיף" כוללת מגוון רחב של סדנאות טכנולוגיות אינטראקטיביות כמו סדנת פיתוח משחקי מחשב אינטרקטיביים, סדנת סרטוני אנימציה ומולטימדיה, סדנת קומיקס יצירתית, סדנת מצגות, סדנת בניית אתרים, סדנת צילום ועריכת סרטונים וגם סדנאות טכנולוגיות מתחלפות (רובוטיקה, דיג'יי ועוד...). הפעילות מותאמת לכיתות א'-ט' עם דגשים שונים על פי כל קבוצת גיל.

קייטנות מחשבים וכיף לילדים הצעירים (כיתות א'-ה') מתרכזות בגיבוש חברתי, בפעילויות ייחודיות מהנות ובפעילות טכנולוגית אינטרקטיבית ששמה דגש על מטרות כגון פיתוח חשיבה יוצרת, עבודה קבוצתית והתקדמות אישית באמצעות כלים טכנולוגים חדשניים וייחודיים. בסדנאות היומיות של מחשבים וכיף לשכבות ו'- ט' יושם דגש על חיזוק ערכים חברתיים וקבוצתיים, תוך חיבור להעצמה אישית של כל חניך וחניך. דגש נרחב יושם על פיתוח חשיבה יצירתית ומתן אפשרות להעלאת רעיונות יזמיים וחדשניים.

השנה מתקיימות קייטנות וסדנאות "מחשבים וכיף" ב-30 מוקדים ברחבי הארץ, וביניהם:
טבריה, נתניה, כפר סבא, רעננה, הוד השרון, הרצליה, חולון, פתח תקווה, רמת גן, גבעתיים, מודיעין, תל אביב, ראשון לציון, לוד, נס ציונה, רחובות, גן יבנה, אשדוד, מבשרת ציון ובית שמש ועוד. הפעילויות מתקיימות על בסיס יומי, בין השעות 08:00-15:30 בין התאריכים 1.7-9.8.

מחנה סטארט-אפ – בדגש על יזמות וחדשנות
מחנה "סטארט-אפ" ייערך במתכונת מורחבת של שישה ימים לכל מחזור (בין ה-22.7 ל-10.8). מחנה הסטארט-אפ מתקיים בכפר הנוער מוסינזון שבהוד השרון בתנאי פנימייה ומיועד לילדים החל מכיתות ה' ועוד י"א. תכנית המחנה מתמקדת בנושאי חברה, ספורט, טבע יחד עם נושאים טכנולוגיים מעשירים וייחודיים. הדגש במחנה הוא על יזמות לחדשנות ובמהלך השנים האחרונות הוא מהווה "חממת רעיונות" לבני נוער. החניכים במחנה נהנים ממעבדות מחשבים מצויינות, חדרי הדרכה ממוזגים ונעימים, מגרשי ספורט, בריכת שחייה, אולם קולנוע, ארוחות מדהימות בחדרי האוכל, חדרי שינה נעימים וכיפים ומאוירה כפרית, משפחתית ובעיקר מהנה. במהלך המחנה יכולים החניכים להתנסות במגוון סדנאות כמו: יזמות וסטארט-אפ, צילום דיגיטאלי ועריכה, אנימציה ומולטימדיה, פיתוח משחקי מחשב אינטרקטיביים, תכנות בסיסי ומתקדם, תכנות ועיצוב אתרי אינטרנט, פרסומאי צעיר, סדנאות רובוטיקה, די-ג'יי צעיר, טכנאי צעיר ועוד. במקביל, החניכים במחנה הטכנולוגי יהנו מגיבוש חברתי, רכישת חברים מכל רחבי הארץ והעולם, פעילויות טבע, איכות הסביבה, הרבה ספורט, סרטים, בריכה, מדע, פעילויות ערב משגעות ועוד הרבה הפתעות.

"'מחשבים וכיף' הופכת את הפעילות הממוחשבת לחוויה חינוכית ואיכותית ויחד עם זאת לכיפית ומהנה", אומר פרופ' בני פיינשטיין, מייסד אינטרסקול והיועץ המדעי "קייטנות וסדנאות "מחשבים וכיף" מאפשרות לכל חניך לבחור את נושאי הלימוד בהתאם להעדפותיו, והן מתאימות לאוהבי המחשב בכל הרמות. הן משלבות ידע, מקצועיות וחשיבה יצירתית ומקנות לחניכים כלים ומיומנויות המשמשים אותם בכל תחום בחייהם. דורות של ילדים ובני נוער רכשו את הידע הראשון שלהם במחשבים באמצעות קייטנות "מחשבים וכיף" - ידע שהיווה עבורם יתרון משמעותי בתיכון, בלימודים האקדמיים, בצבא ולאחר מכן".

"אינטרסקול מציגה ותק של 22 שנים בתחום החינוך לתקשוב ולמיומנויות מחשב. זהו הגוף היחיד בישראל שעושה זאת בצורה מאורגנת (כולל גופים ציבוריים וממשלתיים)," הוא מוסיף.

"הפעילות הממוחשבת של אינטרסקול אינה מתחילה ונגמרת בתקופת הקייטנות, הסדנאות והמחנות", מסבירה אפרת פיינשטיין, מנכ"ל אינטרסקול, "אצלנו כל חניך המשתתף בפעילויות "מחשבים וכיף" מקבל גישה למערכת מידע שבה יוכל להוריד יחידות לימוד בתחומי טכנולוגיה,להשתתף בפורומים ועוד. באופן זה, חניכים יכולים להמשיך ולהתקדם ברכישת מיומנויות תקשוב ויכולות מחשב גם באופן עצמאי."

בנוסף לפעילויות "מחשבים וכיף" השונות, באינטרקסול מציעים גם קורס הדרכה לבני נוער, המעניק הכשרה ייעודית בתחום טכנולוגית התיקשוב והינו היחידי המוכר על ידי משרד החינוך. הסדנאות וההכשרות מבוססות על פעילות ממוחשבת ומאתגרת תוך גישה משימתית ומוכוונת פרויקטים ומתן דגש על התקדמות אישית של כל חניך, לצד הכשרת מנהיגות חברתית יוזמת ותורמת לקהילה. כל מדריכי הקייטנה הוכשרו בקורס מיוחד המתנהל בשיתוף עם חברת מיקרוסופט ישראל , בכדי להבטיח רמת מקצועיות גבוהה ביותר.

מחירים ותאריכים:

קייטנות וסדנאות מחשבים וכיף יתקיימו בשני מחזורים:
- מחזור ראשון 1.7.2012-19.7.2012
- מחזור שני 22.7.2012-9.8.2012
בין השעות 8:30-15:30
אורך כל מחזור 15 ימים
מחיר: 2519 ₪

מחנה "סטארטאפ" יתקיים בשלושה מחזורים:
- 22.7.2012-27.7.2012
- 29.7.2012-3.8.2012
- 5.8.2012-10.8.2012
אורך כל מחזור 6 ימים
מחיר: 2,300 ₪

כמובן שניתן להירשם ליותר ממחזור אחד....התכנים שונים בין מחזור למחזור

לפרטים נוספים ולהרשמה: 1-700-50-2400 או באתר www.interschool.co.il

לפרטים נוספים ניתן לפנות ל- אולמדיה פי. אר.