המותג גביסקון מציע 7כללי ברזל להעביר את חג השבועות ללא צרבת
ד"ר רם דיקמן מציע 7כללי ברזל להעביר את חג השבועות ללא צרבת
חג השבועות חל בדיוק 7 שבועות מהיום השני של חג הפסח ומכאן גם שמו.
קרוב ל-40% מהאוכלוסייה הבוגרת מדווחת, לפחות פעם בשנה, על צרבת, 20% ידווחו על כך פעם בשבוע. מדובר באחד התסמינים הנפוצים יותר המאפיינים את המחלה הקרויה – מחלת ההחזר הקיבתי ושטי...
אותה תחושת שריפה בחזה, הלוא היא הצרבת, שלרוב מגיעה לאחר ארוחה, משפיעה רבות על איכות חייהם של הסובלים ממנה, כמו גם על תפקודם היומיומי וכושר עבודתם. "הצרבת נגרמת עקב תפקוד לקוי של סוגר הוושט התחתון, המפריד בין הקיבה לוושט", מסביר ד"ר רם דיקמן, גסטרואנטרולוג, מנהל השירות לתנועתיות מערכת העיכול במרכז רפואי רבין, "למעשה, גורם הפגם בתפקוד הסוגר להחזר תוכן קיבתי אל הושט, מה שנקרא גם רפלוקס. ההחזר מכיל מיצי קיבה חומציים ולא חומציים והם אלו הגורמים לתחושות של צרבת ורגורגיטאציה "
אז כיצד נמנע מצרבת בייחוד בחג השבועות? 7 כללי הברזל
בחג השבועות נהוג לצרוך מוצרי חלב שה"טעימים" שבהם הם עתירי שומן. אמנם אין הוכחה מדעית חותכת כי שינויים חדים בהרגלי החיים והאכילה מביאים לשיפור משמעותי ולהעלמות מחלת ההחזר ומצד שני, כשאנו צורכים כמויות גדולות מהרגיל של מזון שומני אנו מפרים את האיזון לו הורגלנו וכתוצאה מכך מפחיתים את יכולת הסוגר לשמור מפני חזרה של תוכן קיבתי לושט.
הכמויות הגדולות הללו ניכרות בעיקר בחג, בו אנו צורכים מזון בצורה מוגברת.. אז לאילו מכם ומכן שסובלים מצרבות ומאותה תחושה של עליית תוכן חומצי ומריר מהקיבה, הנה כמה טיפים וכללי ברזל, בעיקר בחג:
1. להפחית- הפחיתו בצריכת גבינות ומוצרי חלב עתירי שומן והעדיפו על פניהם מוצרים דלי שומן.
שתיית חלב קר לאחר הצרבת הינה מיתוס ותעזור לרגע בודד בלבד, הצרבת תחול גם לאחר שתיית החלב..
2. אל תערבבו - בנוכחות צריכה מוגברת של גבינות עתירות שומן, רצוי להפחית או אף להוריד צריכת מזון שומני אחר או מזון חריף או מתובל, שוקולד, קפה, אלכוהול ומיץ פרי הדר.
3. תתאווררו - מומלץ לצאת להליכה קלה לאחר הארוחה.
4. הגביהו את איזור הראש של המיטה - כך שהראש והכתפיים יהיו גבוהים יותר מהקיבה ובכך ניעזר בכוח המשיכה למנוע מהחומצות לעלות לכיוון הלוע.
5. הימנעו מאלכוהול ומשקאות מוגזים - אלכוהול גורם להתרופפות של סוגר הוושט התחתון ומשקאות מוגזים מגבירים גיהוקים וגורמים לריפלוקס.
6. אכלו ארוחות קטנות בתדירות גבוהה ובאיטיות - כמויות גדולות של מזון נוטות לחזור לוושט. אכילה או שתייה מהירות יכולות גם כן להגביר גזים עקב בליעת אוויר.
7. אכלו את ארוחת החג מוקדם ככל האפשר , לפני השינה - שכיבה מיד אחרי אכילה יכולה להחמיר ריפלוקס.
* לגבי הטיפול התרופתי – ייתכן ונצטרך ל"לוות" את ארוחת החג במינון של התכשירים אליהם אנו מורגלים או להוסיף להם תכשיר נוסף מקבוצה אחרת. בחג זה בו אנו מגבירים צריכת מזון עתיר שומן אין די בכדור אחד בכדי לטפל היטב בצרבת. במקרים אילו ניתן להכפיל מינון (כדור אחד בבוקר ואחד בערב, חצי שעה לפני ארוחה, על קיבה ריקה) או לשלב בטיפול תכשיר כגון גביסקון היוצר כמעין חיץ בין הקיבה לוושט ובכך מפחית את תופעת ההחזר. גביסקון יוצר מצוף קצפי בעקבות התגובה בין החומצה לתכשיר.
בכל מקרה, לפני נטילת תרופה , יש להיוועץ ברוקח או רופא, ובמקרה שאין שיפור בצרבת יש לפנות לרופא המשפחה שלך.
גביסקון להקלה בצרבת ובעיות עיכול