יעל ארד, המדליסטית האולימפית הראשונה של ישראל, משיקה ספר אוטוביוגראפי דיגיטלי
הספר "יעל ארד – המדליה האולימפית הראשונה" מסכם את הקריירה הספורטיבית שלה וחושף לראשונה רגעי שמחה ומשבר בגוף ראשון
יעל ארד, הספורטאית האולימפית שזיכתה את ישראל במדליה אולימפית ראשונה, במשחקי ברצלונה 1992, משיקה בימים אלה ספר אוטוביוגראפי המספר את סיפור פריצתה לפסגת הג'ודו העולמית.
הספר "יעל ארד – המדליה האולימפית הראשונה" יוצא לאור בפורמט דיגיטלי מלא וכולל בתוכו, לצד הסיפורים הרבים והתמונות מאלבומה האישי, גם קטעי וידאו ייחודיים, חלקם נחשפים לראשונה מהארכיון הפרטי של יעל ארד. כמו-כן מצורפים לספר מכתבים רבים שקיבלה מילדים ומבוגרים לאחר זכייתה.
הספר הדיגיטלי ניתן להורדה חינם באתר www.yaelarad.co.il .
הספר עוסק רק בסיפורים הקשורים לקריירה הספורטיבית שלה ואינו מהווה ספר אוטוביוגראפי מלא של סיפור חייה. ארד חושפת לראשונה, בגוף ראשון, את ילדותה בתל-אביב והחיבור לספורט, התפתחות הקריירה שלה מהמועדון הקטן של מכבי תל-אביב ברחוב הירקון ועד לשנה שבה הגשימה את חלומה והפכה לג'ודאית הטובה בעולם, הפציעות הרבות והקשיים, לצד האנשים הרבים שליוו אותה בדרך להישגים הבינלאומיים.
בספר משתקפת פילוסופיית החיים והמצויינות של ארד, ניסיון החיים שצברה ודרכה להתמודד עם הקשיים של ספורטאי החותר לצמרת. ארד עושה מאמץ לשתף הורים וספורטאים צעירים בסיפורים אישיים שכל ספורטאי או ספורטאית יוכלו להזדהות עימם. בספר כללה ארד גם פרק שמוקדש לעודד הורים לאפשר לילדים צעירים להתחבר לספורט באמצעות טיפים מנסיונה על המעבר מחוג ספורט לקריירה מקוצענית.
בין הסיפורים חושפת ארד את הקשיים של הנסיעה למחנה האימון הראשון שלה ביפן בשנת 1989. ארד, אז בת 22 נסעה לבדה, מטעמי חסכון בתקציב, לחודש אימונים עם נבחרת יפן. וכך היא מספרת
"אחרי שבועיים של אימונים מפרכים קרא לי קסוגה, המאמן הראשי של נבחרת יפן ואמר: ארדו, יש בשבוע הבא מחנה אימונים משותף של נבחרות יפן וקוריאה, רוצה להצטרף? "... זה היה מחנה אימונים לכ- 300 בנות. נבחרות יפן לנערות ובוגרות ונבחרת דרום קוריאה." את הפרק הזה חותמת ארד במשפט -
"זה היה מחנה האימונים המכונן בקריירה שלי שלאחריו כבר אי אפשר היה לשבור אותי."
בפרק אחר חושפת ארד את רגעי המשבר כשנודע לה על הפציעה הקשה בברך, שלושה חודשים לפני אולימפיאדת ברצלונה ומספרת לראשונה את מלחמתה לא להיכנע אלא לשוב לכושר שיא כדי לנצח במשחקים האולימפיים. וכך מספרת ארד:
"באותם הרגעים שלאחר האבחנה הכפולה, הרגשתי שחרב עלי עולמי. מפסגת העולם, מועמדת למדליה אולימפית, ספורטאית עטורת הישגים עם בטחון ביכולותיה הרגשתי שהכל התרסק ברגע. אבל כשהתעוררתי מהניתוח אמרתי לעצמי – יעל, יש לך שתי אפשרויות – להמשיך לרחם על עצמך אבל אז עדיף שתפרשי... או לקחת את עצמך בידיים... באותו הרגע נפרדתי מהרחמים העצמיים והתחלתי במסע אימונים מפרך לחיזוק השרירים המקיפים את הברך."
על הקרב בו זכתה במדליית הכסף לאחר שניצחה בחצי הגמר את פראוקה אייקוף, אלופת העולם מגרמניה מספרת ארד:
"...זה היה הקרב הקשה בקריירה שלי. לא רק שהיא הייתה אלופת העולם הבלתי מנוצחת שכולן רעדו ממנה, אלא שהיא למעשה הפרידה ביני ובין המדליה האולימפית. "... ידעתי שאם רוצים להיות אלופים חייבים לנצח את הטובים ביותר, ולכן אין לצפות להגרלות קלות. "... ידעתי שהגעתי ל"מאני טיים" של הקריירה שלי."
לרגל השקת הספר הדיגיטלי אמרה היום יעל ארד: " הספר מביא את סיפורה של ילדה רגילה מתל-אביב, שבאה ממשפחה רגילה ללא חיבור מיוחד לספורט בכלל ולג'ודו בפרט."
לדבריה, "כשאנו צופים בכוכבים ובמצליחנים אנחנו חושבים פעמים רבות שהם עשויים מחומרים אחרים ושלנו הילדים הרגילים אין סיכוי להצליח כמותם. אבל אני גדלתי בבית רגיל לגמרי. לא באתי ממסורת של ספורט או ממדינה עטורת הישגים. לא הגעתי מבית עשיר ולא זכיתי בקיצורי דרך."
במסר שיש בו אמירה לילדים צערים כמו גם למבוגרים אמרה ארד "אם אני, יעל הקטנה מתל-אביב, עשיתי את זה אזי כל אחד ואחת מכם יכולים. כל אחד שיש לו כשרון, כל אחת שמוכנה לעבוד קשה, וכל אחד ואחת שמוכנים לחלום בגדול. אז אל תוותרו על החלומות שלכם...!"
יועץ מקצועי – ירון מיכאלי
ניהול בניית האתר – עידית קויפמן, חברת במבי מערכות תוכנה
קריאייטיב – אבי תל
לפרטים נוספים ותיאום ראיונות עם יעל: ירון מיכאלי – 054:4656842
[email protected]