פריצת דרך בטיפול בחולי לופוס
תקווה חדשה לחולי הלופוס (זאבת)
פריצת דרך: טיפול תרופתי חדש אושר לראשונה מזה 50 שנים לטיפול במחלת הזאבת
לראשונה בישראל יתקיים ב- 26 ביולי יום עיון לחולים במחלת הזאבת ובני משפחותיהם, במרכז למחלות אוטואימוניות, במרכז הרפואי שיבא. יום העיון יתקיים החל מהשעה 08:30 בבוקר, במרכז החדש אשר הוקם לפני כשנה על ידי פרופ' יהודה שינפלד והוא מיועד לטיפול במחלה זו ומחלות אוטואימונית נוספות.
החולים במחלת הזאבת, בני משפחותיהם והקהל הרחב מוזמנים לבוא, לשמוע, לשאול וללמוד על המחלה. רופאים בכירים מומחים בתחומי הריאומטולוגיה והאימונולוגיה מכל המרכזים ברחבי הארץ יציגו היבטים שונים של המחלה, בעיות יומיומיות המלוות את החולים במחלה, והטיפולים המתאימים. בין היתר ידונו נושאים דוגמת: איך מאבחנים את המחלה, האם וכיצד תוכל אישה החולה בזאבת להביא ילד בריא לעולם, וכמובן מהם הטיפולים החדשים המאפשרים הארכת חיים ושמירה על איכות החיים של המטופלים.
לדברי ד"ר ננסי אגמון לוין, סגנית מנהל המרכז למחלות אוטואימוניות, בכנס זה ידונו הטיפולים הישנים והחדשים במחלת הזאבת, כולל טיפול בתרופה ביולוגית חדשה המהווה פריצת דרך בטיפולי בחולי הזאבת. תרופה זו היא הראשונה מזה חמישים שנה, אשר אושרה לטיפול בחולי זאבת בפרט, והוכחה כיעילה בטיפול בביטוים שונים של המחלה.
המפגש הינו פרי יוזמה של עמותת החולים עינב"ר המטפלת בחולים במחלות ריאומטולוגיות שונות וחולי לופוס. לדברי יו"ר העמותה, מר יורם בלס, "עמותת עינבר, בהיותה עמותה כל ישראלית, המאגדת את כל המחלות האוטואימוניות-ריאומטיות, מצאה לנכון להכניס תחת כנפיה את ארגון חולי הלופוס (זאבת) בישראל. העמותה מחדשת פעילות זו במטרה לשמש כתובת ואוזן קשבת לחולים במחלה, לחזק את התודעה לבעיות ולצרכים המיוחדים של החולים בציבור הרחב ובקרב המוסדות השונים, ולדאוג לקידום ולהבטחת זכויות החולים."
מחלת הלופוס (זאבת) הינה מחלה אוטואימונית, בה גוף החולה מייצר נוגדנים הפועלים נגד הגוף עצמו. מחלה זו היא מחלה רב מערכתית , קרי מחלה הפוגעת במספר רב של מערכות (עור, פרקים, כליות, דם ועוד). הזאבת הינה מחלה כרונית מורכבת ומגבילה שבדרך כלל פוגעת באנשים באמצע החיים, בין הגילאים 15 ו-44, כאשר 90% מהם נשים. מעריכים כי כ-500,000 אנשים באירופה וכ 2000-3000 אנשים בישראל, חיים עם זאבת. אבחון המחלה והטיפול בהיבטיה השונים מבוצע על ידי צוות רופאים המתמחים בכך, ובשנים האחרונות חל שיפור דרמטי באורח החיים ובאיכות החיים של המטופלים.