מפרסם: K / Logic
תאריך: 28/11/2012 10:05
עדכון: 28/11/2012 10:13
נושא: אינטרנט ודיגיטל, אקטואליה, חדשות
עמוד הבחירות של גלובס- מדד הפוליטיקאים האהודים ברשת
עמוד הבחירות של גלובס- מדד הפוליטיקאים האהודים ברשת
גלובס
גלובס
הודעה לעיתונות

אולי גם נצביע בפייסבוק? בחירות 2013 ברוח הרשתות החברתיות

מי הפוליטיקאי שקיבל הכי הרבה לייקים? מי כתב ציוץ שהסעיר את הרשת? מי משמיץ, מחמיא, מקלל מהלל ומלקק לאחרים? אתר גלובס גאה להציג לראשונה: זירת בחירות שוקקת חיים על טהרת הפייסבוק והטוויטר והכול- בזמן אמת.

מדור הבחירות החדש של גלובס דואג לסיקורי בחירות שוטפים, כתבות ותכני וידאו אך בנוסף לכל אלו מצרף עדכונים פוליטיים ברוח המדיה החברתית, מעכשיו ועד יום הבחירות. הוא כולל מדד יומי של הפוליטיקאים הכי פופולאריים בפייסבוק, סטאטוסים וציוצים שמעלים הפוליטיקאים והמועמדים בזמן אמת מהפרופילים שלהם ברשתות החברתיות, ומעין "ניוז פיד" דינאמי של פייסבוק וטוויטר.

בעשור האחרון חלה נסיגה בעניין הציבור בפוליטיקה ובאקטואליה - שנים של טרור, אי-יציבות כלכלית וחברתית וכמובן ביטחונית, יצרו שכבה של אזרחים מיואשים, ציניים ומאוכזבים שחלק מהם בכלל אינו טורח להצביע והשאר מתלבט. גם משדרי התעמולה בטלוויזיה איבדו את הרייטינג שלהם.

לאינטרנט יש פוטנציאל אדיר לחדש את הקשר הדו צדדי בין האזרח ובין הפוליטיקאי, לעורר מחדש את אמון הציבור בנבחריו, את האכפתיות ואת התקווה. עם זאת, בבחירות הקודמות שנערכו ב-2009 לא השכילו להשתמש במלוא הפוטנציאל של הרשת ככלי סיקור – עיקר הפעילות הפוליטית היה מצד בלוגרים מומחים שגויסו כיועצים. כמעט לא הייתה אפשרות ליצור קשר ישיר עם המועמדים דרך הרשתות החברתיות, ובטח שלא לקיים עימם שיח. הפעילות התבטאה בעיקר בנישת התגובות, שכללו בעיקר גידופים והשמצות, ולא היה כל דיאלוג.

בארה"ב לעומת זאת, המפלגות הבינו את הכוח הטמון ברשת. המועמדים הקפידו לדבר אל הגולשים ללא הרף, וכמובן לאפשר גם לגולשים מענה חזרה.

בגלובס סקרו את הטעויות שנעשו במערכה הקודמת, והסיקו מסקנות. כך נוצר מדור הבחירות החדש- "בחירות 2013", שכולל שילוב מנצח בין הפוליטיקה לבין המדיה החברתית. באופן זה יכול כל גולש לקבל מידע מהימן על המתמודדים ועל המפלגות, כל זאת ב"שפה" הפופולארית והייחודית של פייסבוק וטוויטר. בצורה זאת ניתן לקבל ניתוח מקיף של מותגים ודמויות בולטות במדיה החברתית, כמו גם נתונים ומדרג על הפוליטיקאים החמים ברשת ומדדים כמו "האהוד ביותר", ו"המדובר ביותר".

הצצה ב"ניוז פיד" של המועמדים לבחירות הקרובות, המתפרסם בעמוד של גלובס, מראה עד כמה גם הפוליטיקאים הישראלים למדו להשתמש בכלי רב העוצמה הזה על מנת לשלהב שוב את ההמונים וליצור מערכת בחירות חיה, דינאמית ואינטראקטיבית. הדבר נושא עמו בשורה גדולה ומרגשת אף יותר – האינטרנט מייצר את הבסיס לתרבות פוליטית חדשה.

למידע נוסף: מדור הבחירות של אתר גלובס- http://www.globes.co.il/news/%D7%91%D7%97%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%AA_2013.tag

לפרטים נוספים ניתן לפנות ל- K / Logic.