מפרסם: מרום תקשורת
תאריך: 11/12/2012 12:03
נושא: קולינריה, נשים
משפחת הראצ'ה במעמד קבלת תואר האבירות
משפחת הראצ'ה במעמד קבלת תואר האבירות
הודעה לעיתונות

לילי האבירה הגרוזינית

לילי בן-שלום, בעלת מסעדת ראצ'ה הגרוזינית, קיבלה השבוע את תואר האבירות היוקרתי מטעם "מסדר אבירי הגריל", ובכך הפכה לאישה הראשונה בארץ שקיבלה את התואר הנכסף.

לילי בן-שלום, בעלת מסעדת ראצ'ה הגרוזינית, קיבלה השבוע את תואר האבירות היוקרתי מטעם "מסדר אבירי הגריל", ובכך הפכה לאישה הראשונה בארץ שקיבלה את התואר הנכסף.
מסדר אבירי הגריל הינו הארגון הגסטרונומי האיכותי והגדול בעולם. המסדר הינו גוף של אחווה בינלאומי, המשלב חברים מקצועיים מעולם הקולינריה והאירוח, יחד עם חברים חובבי קולינריה עילית שאינה מתפשרת על איכות ואשר מעריכים מטבח גורמה, יינות איכות וסעודות מרגשות בעלות תכנים. זוהי אחת האגודות הותיקות, היוקרתיות והמכובדות ביותר הדבקה ופועלת בנחישות לקידום אמנות הבישול, ולשימור האחווה ומנעמי המטבח. האות אותה מעניקה האגודה ניתן למסעדות יוקרה ברחבי העולם ובעיקר מסעדות המעוטרות בכוכבי מישלן.
כיום למסדר תפוצה כלל עולמית המונה, תשעים אלף חברים המתגוררים ביותר משמונים וארבע מדינות.
מסעדת ראצ'ה הגרוזינית הצטרפה השבוע לרשימה מכובדת ויוקרתית של מסעדות מהארץ ומהעולם החברות במסדר נחשק וייחודי זה. בין החברות במסדר בישראל ניתן למצוא את: מסעדת כתית, מסה, רוקח 73, קלואליס, מחנה יהודה, מונה ומסעדות נבחרות נוספות.

כאמור, זו הפעם הראשונה בה ניתן האות היוקרתי לאישה בישראל. בתגובה לקבלת תואר האבירות אמרה לילי בן-שלום, בעלת מסעדת ראצ'ה הגרוזינית "אני מאוד מתרגשת להיות האישה הראשונה בישראל המקבלת תואר אבירות מהמסדר היוקרתי. זוהי תעודת כבוד לי, לראצ'ה ולאוכל הגרוזיני שהבאנו מבית אימא אל הקהל הישראלי. אנחנו מבטיחים להמשיך לעמוד בסטנדרטים הגבוהים בעולם ולספק לקהל לקוחותינו אוכל משובח המתובל בחוויה גרוזינית אמיתית וסוחפת".

מסעדת ראצ'ה הינה מסעדה גרוזינית ירושלמית, מושקעת ומשובחת, הנקראת על-שם חבל ארץ עשיר ופורה בגרוזיה שבהרי הקווקז. בעליה של ה"ראצ'ה" עלו ארצה מחבל זה, ועדיין מתרפקים על זיכרונותיהם היפים מנופיו המרהיבים ועוצרי הנשימה של האזור, מהשווקים הצבעוניים שלו, המוסיקה המיוחדת, ומעל הכל – התרבות הקולינרית העשירה והמגוונת. תושבי ויוצאי חבל ראצ'ה ידועים בהכנסת האורחים שלהם וגאים במורשתם התרבותית, וכך גם האחים לילי וישראל, בעליה של מסעדת "ראצ'ה", שהעניקו לה סגנון מיוחד מאוד - בית אחוזה מושקע עם אווירה של בית חם, המעוצב בריהוט ביתי יפייפה ואותנטי, המזכיר לכולנו את אווירת הארוחה המשפחתית בערבי שישי.

ראצ'ה שוכנת במבנה עתיק מתקופת המנדט הבריטי ברחוב החבצלת בירושלים, ממש בלב העיר. החוויה של ראצ'ה מתחילה במטבח, עם שפים גרוזינים ילידי חבל ראצ'ה בניצוחו של השף והבעלים ישראל שחר. המטבח של המקום מגיש את מיטב המטעמים של המטבח הגרוזיני עם טביעת יד אישית של המשפחה, ויוצר חגיגה של צבעים וטעמים בפה.

בראצ'ה תוכלו למצוא שני ברים מפוארים לטובת המבלים במקום. אחד מהם הוא בר עישון, שגם מגיש מנות טאפאס גרוזיניות המתאימות לאווירה החופשית ולכל מצב רוח.

‎הבילוי ב"ראצ'ה" מציע יותר מאוכל ושתייה – הופעות מיוחדות הנערכות במקום, ומוזיקה במבחר סגנונות: גרוזינית, בלקנית, אתנית, צוענית ומוזיקת עולם, ינעימו את זמנכם. בנוסף קיימת אפשרות של עריכת טקס הטמנדה. טקס הטמנדה הינו טקס גרוזיני מסורתי וחוויתי במיוחד במהלכו מברכים יושבי השולחן אחד את השני בברכות מקוריות באמצעות קרן אייל מסורתית המלאה ביין. הטקס יוצר דינאמיקה מרגשת ואווירה מיוחדת.

כל אלו בשילוב עם אוכל נדיר ושתייה כיד המלך מבטיחים חוויה ייחודית, משמחת ומענגת במיוחד.

המסעדה כשרה וניתן לערוך בה אירועים פרטיים עד ל-100 משתתפים

מסעדת ראצ'ה, רחוב החבצלת 6, ירושלים.
טלפון: 02-5376600

לפרטים נוספים ניתן לפנות ל- מרום תקשורת.