מפרסם: Martins יחסי ציבור
תאריך: 06/02/2013 18:48
עדכון: 24/02/2013 19:01
נושא: נדל"ן
לילך נחמיה, עו"ד
לילך נחמיה, עו"ד
הודעה לעיתונות

עורכת דין לילך נחמיה- מה יכול לגרום להצלחת הליך גישור?

במאמר הבא ביקשנו מעורכת הדין לילך נחמיה לסקור בקצרה את הכללים החשובים שיעזרו לנו לנצח את תהליך הגישור. הכוונה לנצח היא להביא את התהליך הזה לידי מקום של הצלחה, כדי למנוע הליך משפטי שעלול לבוא במקום הגישור.

עו"ד לילך נחמיה מסבירה- תהליך הגישור הוא הליך שהעיקרון שלו הוא להיות תחליף להליך משפטי. התועלת כאן היא הרבה יותר משמעותית מאשר בתהליך משפטי בגלל הזמן הרב שנחסך, הרי משפט יכול לקחת בישראל גם חמש שנים, הכספים שמושקעים בהליך משפטי והזמן שהולכים לאיבוד בזמן הדיונים, במידה ומדובר בסכסוך עסקי והרבה מאוד דברים נוספים כמו הכרעה מהירה שנותנת פיתרון אמיתי.

יתרון הגישור והדרך להצלחתו על פי עורכת דין לילך נחמיה-

1. הזמן הנחסך- תחשבו עליו- אולי היתרון הגדול ביותר בעולם הגישור, במיוחד כאשר מדובר בעולם העסקי, זה הזמן האדיר שלא הולך לאיבוד. הרי משפט שיכול להימשך גם חמש שנים, יכול להסתכם בהליך של גישור בחודשיים. תבינו את הדבר הזה ותחשבו היטב שאתם חוסכים כאן המון הזמן. עורכת דין נחמיה מספרת שתהליכי גישור רבים נגמרים אחרי שניים או שלושה דיונים במקום כמה שנים.

2. אף אחד לא צודק, פשוט ככה- פעמים רבות צדדים יריבים מגיעים לבתי משפט במטרה להראות שהם צודקים. כאשר אתם מגיעים להליך גישור, אין שום אפשרות לראות את הדברים ככה, זה פשוט לא נכון ולא מביא תועלת בכלל, כאשר כבר מגיעים לגישור- צריכים להגיע כאשר חושבים בראש רק דבר אחד- להגיע לפיתרון הסכסוך- זה הכול. רק נקודת מחשבה כזו יכולה להביא לפיתרון הבעיה וסוף להתדיינות המשפטית המיותרת בדרך כלל.

3. כולם מפסידים וכולם מנצחים- בגישור אין מנצחים ואין מפסידים.

קורה שפלוני מגיע לדיון אצל מגשרת במטרה לזכות במלוא התביעה המוגשת, נניח שהתביעה היא בגובה 250 אלף שקלים, אז הציפייה היא להגיע להליכי גישור ולצאת משם עם פסיקה שאומרת שאותו פלוני זכאי לסכום הנ"ל.

עורכת דין לילך נחמיה מסבירה שלא כך הדברים עובדים, בגישור אין מישהו אחד שזוכה בהכול ומישהו אחר שמפסיד- זה פשוט לא קורה בכלל, המטרה היא להגיע לנקודה שבה הצדדים מזהים את האינטרסים האמיתיים שלהם, המגשר מסייע לצדדים, לנהל דינאמיקה של מו"מ מכבד, ומייצר חשיבה רוחבית, יצירתית שתביא למס' הפתרונות גדול ככל האפשר שבעזרתם יימצא הפתרון האופטימלי לשני הצדדים, כשהמטרה המשותפת היא להגיע להסכמות מתוך הבנה ורצון חופשי.

כל צד למעשה צריך לשאול את עצמו מה אני באמת רוצה להשיג בגישור? איך אני באמת רוצה לסיים את הסכסוך? תשובות כנות ביחס לשאלות הללו, יפתחו פתח לחשיבה ראציונלית שתאפשר מגוון רחב של פתרונות - זה המצב האופטימאלי שאמור להיווצר בגישור.

4. להתחייב לתוצאה, לעצמכם- עו"ד נחמיה מסבירה על בעיה נוספת שקיימת בגישור, היא שצד אחד שבטוח בניצחונו המשפטי, עושה את הכול כדי למסמס את הגישור ולהגיע לבית משפט, שם, הוא בטוח שהוא ינצח בגדול.

אולם לא כך הם פני הדברים, כשנכנסים לשערי בית המשפט אף פעם לא ניתן לדעת עם איזה תוצאה יוצאים ואיזה פס"ד תקבלו. בהליך הגישור לעומת זאת, הצדדים מגיעים להסכמות שלהם מתוך רצון חופשי, הם אלו ששולטים בהליך והם אלו שכותבים את פסה"ד של עצמם.

לכן המלצה ממש טובה היא להגיע לגישור במטרה אחת ויחידה לסיים את הסכסוך ולהמשיך הלאה בחיים. ברגע שתתחייבו להצלחת הגישור – הדברים יזרמו הרבה יותר מהר ויגיעו לתוצאה הרצויה לשני הצדדים.

לפרטים נוספים ניתן לפנות ל- Martins יחסי ציבור.