מפרסם: רב תקשורת
תאריך: 27/02/2013 18:48
נושא: חינוך, יהדות
תלמידים מצרפת בביקור ביד ושם במסגרת תוכנית של כי"ח
תלמידים מצרפת בביקור ביד ושם במסגרת תוכנית של כי"ח
תלמידות בפעילות חינוכית חברתית
תלמידות בפעילות חינוכית חברתית
הודעה לעיתונות

תוכנית חדשנית של אליאנס- כי"ח מאפשרת לתלמידי תיכון מצרפת ללמוד בישראל בשילוב פעילות חברתית וטיולים בארץ

תוכנית חינוכית חדשנית של אליאנס- כי"ח מאפשרת לתלמידי תיכון מצרפת ללמוד חודש בישראל בשילוב עם פעילות חברתית, טיולים, לימוד עברית, היסטוריה וציונות.

פרויקט חדשני של אליאנס – כל ישראל חברים הסתיים בהצלחה בימים אלה. כיתת לימוד מתיכון אליאנס בניס שבצרפת הגיעה לישראל לפרויקט חינוכי שמהווה פיילוט ניסיוני שבעקבותיו יגיעו עוד מאות תלמידי תיכון בבתי הספר בצרפת לישראל. מי שיזמה והוציאה לפועל את התוכנית היא אווה לביא, מנהלת קשרי ישראל והתפוצות באליאנס – כי"ח.

חלוצת הפרויקט היא כתה י' מתיכון אליאנס בניס הכוללת 16 תלמידים ותלמידות ועמם שני מורים. הקבוצה שהתה בישראל במהלך חודש פברואר 2013 יחד עם כתת לימוד נוספת מפלורידה וכולם התארחו בקמפוס מוס בהוד השרון.

"המטרה שלנו היא ללמד את הצרפתים על החברה הישראלית מתוך מגע ושהות יומיומית" – אומרת אווה לביא המגלה כי תוכנית הלימוד משלבת לימודי היסטוריה וגיאוגרפיה של ישראל תוך ביקור ברחבי הארץ החל מצפת וטבריה ודרך ביקורים בירושלים, עיר דוד, יד ושם כשבכל מקום מתלווה לתלמידים מורה דרך וספר תנ"ך. במקביל, מדווחת אווה, הפגשנו את התלמידים מצרפת עם כיתת לימוד מקבילה להם, כתה י' מבית הספר רנה קאסן בירושלים וכך נוצרו חברויות, התלמידים "שפשפו" את העברית והצרפתית שלהם וכרגע נבדקת אפשרות לביקור גומלין בצרפת. במסגרת הביקור בארץ למדו התלמידים גם על מורכבותה של החברה הישראלית וכמו כן למדו גם ציונות, למדו טקסטים מקוריים, ביקרו בהר הרצל ומוזיאון הרצל ואפילו התנדבו לפעילויות אקטואליות של צדק חברתי, צדקה וסיוע לקשישים באמצעות יד לקשיש בירושלים, הכנת משלוחי מנות לפורים וחלוקתן למשפחות נזקקות ועוד. חידוש נוסף בתוכנית היה שבסופי שבוע התארחו התלמידים מצרפת כל אחד במשפחה צרפתית-ישראלית אחרת.

לביא מספר עוד כי במהלך הביקור בישראל נמשכה חלק מהלמידה הקלסית של התלמידים כדי לא ליצור פער כשיחזרו לצרפת, בעיקר במקצועות הליבה וכמו כן שיפרו התלמידים את האנגלית והעברית שלהם במגעם עם התלמידים האמריקאים, האולפן לעברית והצעירים הישראלים.

מיותר לציין שעבור התלמידים מצרפת היתה זו חוויה רגשית עמוקה ומשמעותית שגרמה להם להתרגשות. את תודתם אף הביעו התלמידים בפני מארגני התוכנית ומנכ"ל "כל ישראל חברים", יהודה מימרן, בעת ביקור שערכו במשרדי כי"ח בירושלים. מימרן ציין כי בעקבות הצלחת הביקור והתוכנית מתוכננים עתה עוד ביקורים של כיתות תיכון מצרפת בישראל.

"כל ישראל חברים" הוא ארגון חינוכי –חברתי מהמובילים והחשובים בישראל ופועל לקידום חברה ערכית ושוויונית בשני צירים מרכזיים: חינוך יהודי-חברתי ומצוינות חינוכית לתלמידים. כי"ח הוא הנציג בישראל של ארגון אליאנס העולמי שנוסד ב- 1860 כארגון צרפתי שחרט על דגלו סולידריות ודאגה לזכויות היהודים והענקת חינוך איכותי לכל. בראש הארגון בישראל עומד איש העסקים והפילנתרופ סמואל פינטו. הארגון פועל כיום בלמעלה מ – 50 בתי ספר מהזרם הממלכתי והממלכתי דתי בכל רחבי הארץ בקרב כ- 27,000 תלמידים.

לפרטים ותיאום ראיון יצחק רביחיא, משרד רב תקשורת בנייד: 054-7999209

לפרטים נוספים ניתן לפנות ל- רב תקשורת.