לרגל יום האישה הבינ"ל מציגה אליאנס - כל ישראל חברים תוכנית חינוכית חדשה "סודקות את תקרת הזכוכית"
לרגל יום האישה הבינ"ל החל ביום ו', 8.3.2013 מציגה כי"ח תוכנית חינוכית חדשה "סודקות את תקרת הזכוכית" המסייעת למאות תלמידות לסיים בגרות מדעית באמצעות חיבורן לנשות קריירה ומדעניות מצליחות.
מה משותף לפרופסור גבריאלה גפני לשעבר השגרירה שלנו בוועדה לאנרגיה אטומית, חמוטל מרידור-יזמת הי טק צעירה והבת של דן מרידור, טקלה שששיטו – תלמידה מצטיינת מאולפנת נווה שרה הרצוג בפרדס כץ, לבייב מירי מתיכון רמות בת ים וספיר כהן מירוחם? כולן חלק מתכנית הזוכה לשבחים של אליאנס- כל ישראל חברים בשיתוף חברות הי-טק בשם "סודקות את תקרת הזכוכית" הפועלת לקידום נערות שאינן גרות בישובים מבוססים ואינן מהעשירונים העליונים ומסייעת להן להשיג תעודת בגרות מדעית איכותית. התוכנית נחשפת לרגל יום האישה הבינ"ל החל ביום שישי, 8 במרץ 2013.
ליוזמת אליאנס-כי"ח הצטרפו בין השאר חברות ההיי- טק אלישרא, אל-אופ, להב-תעשיה אווירית, מרכז המחקר הגרעיני בשורק,אמדוקס, סיסקו, גוגל, וויקס ומיקרוסופט. גם מדעניות ונשות הי-טק מצליחות מעניקות לתלמידות השראה ומודל לחיקוי בתכנית זו שצברה תנופה ושבחים. כיום משתתפים בתוכנית 450 נערות מכיתות ח'- י"א בבתי ספר ברחבי הארץ ובהם בת ים, ירוחם, פרדס כץ ומקווה ישראל.
רציונאל התוכנית מבוסס על כך שבתי-ספר באזורים שאינם בהכרח מבוססים כלכלית מתקשים להתמודד עם הקשיים הרבים של תלמידיהם, ובנוסף נאלצים להתמודד עם מחסור בתקציבים. התלמידות בבתי ספר אלה צריכות לצלוח בו זמנית גם את מחסום הקשיים האלו וגם את המחסום המגדרי. השדר שהן מקבלות פעמים רבות מסביבתן הוא כזה שאינו מעודד אותן בהכרח לשאוף להשכלה גבוהה ופיתוח קריירה. חוסר במודלים קרובים של מדעניות, חוקרות ונשות הי-טק בעלות קרירה בסביבתן גורם להן לעיתים לצמצם עד מאד את שאיפותיהן. התכנית "סודקות את תקרת הזכוכית" נבנתה על מנת להביא לשינוי במצב זה. לתכנית ארבעה מרכיבים עיקריים: העשרה מדעית, אימון אישי בקבוצה בדגש מגדרי, תגבורים לימודיים על ידי המורים ועל ידי מתנדבים מחברת ארנסט ויאנג ואלישרא והחשוב מכל: במסגרת התכנית מאומץ כל בית ספר על ידי חברת הי-טק או מכון מחקר יוקרתי ומדעניות מובילות נפגשות עם התלמידות, מארחות אותן במתקני המחקר, מעבירות הרצאות לתלמידות והופכות לדמויות לחיקוי והשראה.
בראש התכנית עומדת ועדת היגוי של אנשים ונשים שפועלים לצמצום פערים כלכליים ומגדריים ולמען קידום למצוינות. בראש הועדה פרופ' גריאלה גפני וד"ר זלינה בן גרשון המייצגת את המדינה בועדות לאתיקה רפואית באירופה, ד"ר גלית זילברשטיין- מהנדסת בכירה באל-אופ, צביקה אריכא- מפקח ארצי במשרד החינוך על תחום הפיסיקה, אורנה בן יעקב- ראש מינהל אויונאוטיקה בלהב-תעשיה אווירית, אייל בן יעקב- שותף בכיר בחברת ארנסט ויאנג, חמוטל מרידור, ד"ר ירון ועוד חברים הפותחים דלתות ומתנדבים לעשייה.
ד"ר נעמה אזולאי, סמנכ"ל חינוך בכי"ח מדגישה כי מטרת התוכנית היא פיתוח מצוינות, פתיחת אופקי ידע חדשים והצבת אתגרים בפני תלמידות התוכנית תוך חיזוק הדימוי העצמי והאמונה ביכולת של כל תלמידה לסיים את ביה"ס התיכון עם בגרות איכותית .
אודיאה דורי, מנהלת התכנית מגלה ממצאים חדשים של מחקר שנערך על ידי ד"ר רונית קרק מאוניברסיטת בר-אילן ולפיו 97.7% מהנערות שהחלו את התכנית בחטיבת הביניים בחרו במגמה מדעית, 59.6% בחרו 2 מקצועות מדעיים מוגברים. 93.2% מהנערות סיימו בהצלחה את כיתה י' במתמטיקה מוגבר.
"כל ישראל חברים" הוא ארגון חינוכי –חברתי מהמובילים והחשובים בישראל ופועל לקידום חברה ערכית ושוויונית בשני צירים מרכזיים: חינוך יהודי-חברתי ומצוינות חינוכית לתלמידים. כי"ח הוא הנציג בישראל של ארגון אליאנס העולמי שנוסד ב- 1860 כארגון צרפתי שחרט על דגלו סולידריות ודאגה לזכויות היהודים והענקת חינוך איכותי לכל. בראש הארגון בישראל עומד איש העסקים והפילנתרופ סמואל פינטו. הארגון פועל כיום בלמעלה מ – 50 בתי ספר מהזרם הממלכתי והממלכתי דתי בכל רחבי הארץ בקרב כ- 27,000 תלמידים.
לפרטים ותיאום ראיון יצחק רביחיא, משרד רב תקשורת בנייד: 054-7999209