המנה הירוקה של השף שלום קדוש
המנה הירוקה של השף שלום קדוש
הודעה לעיתונות

המנה הירוקה של ירושלים לרגל יום כדור הארץ וכנס ירושלים הבינלאומי ל'עלייה לרגל ירוקה ונגישה' הכינו השפים הבכירים של ירו

איציק ברק מזרחי, אסף גרניט, טלי פרידמן, ליאור חפצדי, מוטי בוחבוט, משה בסון, עזרא קדם ושלום קדוש יציגו היום את המנות הירוקות שלהם
היום, יום שלישי, 23/4, בשעה 18:00, בימק"א
האירוע פתוח לציבור הרחב
במסגרת כנס ירושלים הבינלאומי הראשון 'עלייה לרגל ירוקה ונגישה', שמתקיים השבוע בירושלים, פנו המארגנים לשפים הבכירים של ירושלים בבקשה להרכיב ולהכין את 'המנה הירוקה' שתוצג בכנס. השפים שמחו להיענות לפניה וכל אחד יציג את המנה הירוקה שלו. המשתתפים (לפי סדר א'-ב'): איציק ברק מזרחי, אסף גרניט, טלי פרידמן, ליאור חפצדי, מוטי בוחבוט, משה בסון, עזרא קדם ושלום קדוש.

שמונת השפים הבכירים של ירושלים שלוקחים חלק בפרויקט יציגו את 'המנה הירוקה' היום, יום שלישי, 24 באפריל בשעה 18:00 במסגרת כנס ירושלים הבינ"ל הראשון ל'עלייה לרגל ירוקה ונגישה'. השפים הרכיבו את המנות הירוקות במיוחד עבור הכנס בהתאם לתחושות כל אחד ואחד בהתייחס ל'מנה ירוקה'.

הכנס הבינלאומי בנושא "עלייה לרגל ירוקה ונגישה" מתקיים במהלך השבוע החל מיום ראשון עד שישי ( 21-26 באפריל 2013 ) בירושלים. יוזמת הכנס הינה נעמי צור, סגנית ראש העיר ירושלים ושגרירת ארגון GPN בישראל- רשת עולמית לעלייה לרגל ירוקה. ארגון GPN מרוכז ע"י ICLEI, רשת עולמית של רשויות וערים למען קיימות, וארגון ARC, המחבר בין דתות על בסיס נושאי איכות הסביבה. אירוע ייחודי זה הינו למעשה הכנס הראשון מסוגו בארץ המוביל תפיסה כוללת של קיימות אורבאנית, ושל התפיסה המחברת בין האמונה הדתית לחשיבה ירוקה וסביבתית.
להלן הסברי השפיםמ על ה'מנות הירוקות' שיוצגו בכנס, לפי סדר הא'-ב':

• איציק ברק מזרחי, שף מלון 'מצודת דוד'. רביולי תרד במילוי ירקות אורגניים, קרם אספרגוס ומוסר ים צלוי.
הסבר: במנה נעשה שימוש בירקות אורגניים וביצי חופש. כמו כן, המנה קלילה, קיצית ובריאה בזכות שימוש בירקות ירוקים, דגי ים ושמן זית.

• אסף גרניט, שף מסעדת 'מחניודה', מנכ"ל קבוצת 'מחניודה' המחזיקה במסעדות המונא, הסדנא, יודלה ומחניודה. ריזוטו פול ירוק.
הסבר: ריזוטו פול ירוק ,אפונה ,שום טרי וגבינת עזים ישראלית מנה שמביאה לידיי ביטוי מצויין את העונתיות והטריות של שוק מחנה יהודה שבו נמצאת המסעדה שלנו, עושה שימוש בחומרי גלם מקומיים ובריאים ונותנת דוגמא למטבח ישראלי חדש .

• טלי פרידמן, מסעדת 'אטלייה' בשוק מחנה יהודה. לברק עם קרסט ירוק על תבשיל ארטישוקים, פול ירוק, אפונת גינה ושקדים ירוקים.
הסבר: "האהבה הגדולה שלי היא דגים, דגי ים כמובן, רק שלצערי הרב מצב הדגה במדינתנו הקטנטונת הוא עלוב ביותר, וזה בלשון המעטה. רוב הדייגים אינם מכבדים את הים ויוצאים לדיג עם רשתות בגודל אפס, מה שכמובן לא מחזיר אל הים את הדגים הקטנים, בנוסף הם אינם עוצרים את הדיג בעונות הרבייה של הדגים. באם נעצור היום את הדגה, הזמן האידיאלי שנצטרך כדי לשקם את הדגה ברצועת הים הקטנטונת שלנו הוא למעלה מ- 3 שנים. הדייגים היקרים אוהבים דגים והפגיעה המתמשכת שלהן בענף זה עליו הם יושבים בעצמם ... הוא מכוון שהם זקוקים ללובי חברתי ותמיכה כלכלית כמו שהחקלאים זוכים לה בשנת בצורת, נניח לפתרונות לאנשי המקצוע, ונסכם שהחשיבה הירוקה שלי היא דאגה לים ולדגתינו והחיבור הירוק לירושלים נטולת הים הוא ברור ולא מתפשר, שקדים ירוקים שגדלים מסבבינו בהרי יהודה כמובן הארטישוקים הצעירים ואפונת הגינה הרעננה, כל תנובת הבלאדי המרשימה שכרגע משתלטת בגוונים עזים של ירוק עז על כל דוכני השוק ישתדכו לדג ים נפלא ואמן ויעבירו את הבשורה הירוקה לשמירת הים והדגה בחופי ארצנו הקטנטונת".

• ליאור חפצדי, שף מסעדת 'לארא'. זר העשבים של לארא
הסבר: מנה זו בעצם מסמלת פריחה ,אביב ,משהו שמח נקי הכל עדיין כל כך צעיר ,מעט בוסר אבל אמיתי שמה שממבר את המנה זה השמן זית שגם הוא בא מממקום ירוק גם כן

• מוטי בוחבוט, שף ראשי מלון 'ענבל'. המבורגר תפוחי עץ במילוי פיטרית פורטובלה במילוי תרד ובצל בציפוי בשקדים
הסבר: "בחרתי במנה זו בגלל הטריות, המראה המוצרים זמינים, תפוח עץ מפרי ארץ ישראל, שילוב של טעמים מיוחדים. אני קורא למנה זו "המורכבות שבפשטות " הוכחה לכך כי מחומרי גלם פשוטים ניתן לייצר מנות מאוד מיוחדות...".

• משה בסון, שף מסעדת 'אקליפטוס'. עלי מוריה ממולאים, על מצע ריזוטו חיטה ירוקה מעושנת, ברוטב חאמלה מאלן עם סלט קטן של חלגלוגות ושקדים ירוקים.
הסבר: "מרוות ירושלים פורחת כמו מנורה ונקראת גם מוריה, לוקחת אותי להר המוריה דרך הפלאחיות הערביות על מדרגות שער שכם שמוכרות אותה בשם אחר "לסאן" עי בזעתר והריג'לה. עכשיו בדיוק העונה התנ"כית/פלאחית להכנת הגרש כרמל או פריקה בערבית זה ה"תייק-אווי" שדויד הנער לוקח לאחיו הלוחמים בשדה הקרב וזאת מנה אביבית שאמהותיהם של חבריי השפים הערבים חברי שפים למען השלום - ללא פוליטיקה. והסלט הקטן חלגלוגות מילה מצחיקה לעשב בר אוכל של תרנגולות ריג'לה או רגלת הגינה עם שקדים ירוקים. והשקד חוזר ומקשט את המוריה המנורה ככתוב "כפתור ופרח משוקדים....".

• עזרא קדם, שף מסעדת 'ארקדיה'. קרפצ'יו חציל.
הסבר: "בחרתי במנה הזו משום שהיא מייצגת את המגמה וה'טוב' שבמטבח הישראלי. שימוש מושכל בירקות ושמן זית המייצגים נאמנה את הדרך הנכונה היפה והנקייה של אוכל ישראלי, זאת מגמה שאני מוביל ב19 שנים האחרונות".

• שלום קדוש, שף ראשי מלונות 'פתאל'. טרטר טונה אדומה במעטפת אבוקדו בגספצ'ו של עגבניות ערבה.
הסבר: "לטעמי היא מתאימה למנה ירוקה מכיוון שהיא רעננה, בריאה ומורכבת מחומרי גלם טריים. היא מאוד מתאימה לאקלים האזורי הים תיכוני".

הכנס הבינלאומי בנושא "עלייה לרגל ירוקה ונגישה" מתקיים השבוע ב- 21-26 באפריל 2013 בירושלים.
מטרת הכנס הינה לחבר בין עלייה לרגל של מיליוני תיירים בשנה לערים הקדושות בעולם ולעיר ירושלים בפרט, לנושא איכות הסביבה במקביל, לעורר את המחויבות של האזרחים והרשויות השונות לחשיבה סביבתית מעמיקה בצורה שחוצה מגזרים, דתות וגבולות לטובת כל תושבי העיר ומבקריה.
הכנס שואף לטשטש את הגבולות הפיזיים והרוחניים בין הדתות השונות במטרה לפעול יחדיו למען המטרה הנעלה של שימור וקיימות העולם בו אנו חיים כולנו, כל אחד באמונתו הוא. לשמר ולהוקיר את ערי העלייה לרגל, את העולים אליה, המבקרים בה ואת המתגוררים בה מתוך כבוד, סובלנות ופתיחות.
כעת, כאשר עולה המודעות לסכנות הסביבתיות, לצורך למזער את נזקיהן ולחנך לחשיבה סביבתית ברת קיימא, נוצרה פלטפורמה ייחודית עבור דתות העולם ואנשי הדת המובילים אותן, הרואים עצמם כמי שתפקידם להגן על יצירת האל, להתערב ולפתור בעיה משותפת זו בעזרת מיליוני עולי הרגל אשר יראו בהפצת החשיבה הסביבתית ברת הקיימא כחלק בלתי נפרד מאמונתם ושליחותם הדתית.
בכנס מתקיימות הרצאות בהשתתפות מרצים ישראליים ובין לאומיים מתחומים שונים- סביבה, פוליטיקה, דת, אדריכלות, טבע וחברה. מתקיימים מושבי שולחנות עגולים שיקדמו שיח בין משתתפי הכנס, נערכים סיורים ואירועים שמטרתם ליצור שיח אמיתי וקידום רעיונות של עלייה לרגל ירוקה ונגישה.
בין הנושאים שמועלים בכנס: קיימות אורבאנית, עלייה לרגל תוך שמירה על הסביבה, נגישות בערי עלייה לרגל, פתיחות קבלה וכבוד במרחב הציבורי והדתי בערי עלייה לרגל, האינטראקציה בין עולי הרגל לתושבי העיר והרשויות וכו'.

אתר כנס 'עלייה לרגל ירוקה ונגישה': http://greenpilgrimjerusalem.org/symposium2013hebrew/

לפרטים נוספים וראיונות- לעיתונאים בלבד – "מרום תקשורת":
טל מרום-מלובץ 057-7769609, טל ירון-פויר 052-2821844,קובי לנקרי 0528426803

לפרטים נוספים ניתן לפנות ל- מרום תקשורת.