עטיפת הספר היוגה של התזונה
עטיפת הספר היוגה של התזונה
הודעה לעיתונות

ספר חדש בהוצאת חדקרן היוגה של התזונה

היוגה של התזונה
מצרפתית: ד"ר שלמה לדרמן

אומרם מיכאל איבנהוב ( 1900-1986 )
פילוסוף ומחנך ממוצא בולגרי שלימד את עיקרי משנתו בצרפת. הוא היה תלמידו של פטר
דנוב, מייסד "האחווה הלבנה". בלימודיו עוסק איבנהוב בשאלת האדם ובדרך להשגת שלמותו.
כל נושא נבחן תמיד ביחס ישר ליכולת האדם להבין את עצמו ולשפר את מהלך חייו.

בספרו "היוגה של התזונה" עונה איבנהוב על השאלות שיש לכל אדם בנושא התזונה.
שאלות כגון:
כיצד לאכול בצורה נכונה?
מה נכון לאכול ומה לא?
וכיצד משפיע מצבנו הרגשי והנפשי על קליטת החומרים העדינים הנמצאים במזון?

הספר מבוסס על סדרת הרצאות שערך
איבנהוב בשנים 1938-1986 ברחבי העולם.

"כיום, אנשים רבים חשים שהאיזון הפנימי שלהם נפגע על ידי קצב חייהם, לכן, בתקווה לזכות
שוב באיזון האבוד הם פונים ליוגה, לזן, למדיטציה טרנסצנדנטלית ואף פונים ללמוד שיטות
הרפיה שונות. אינני אומר ששיטות אלה לא טובות, אולם מצאתי תרגול פשוט ויעיל יותר:
ללמוד לאכול נכון".

איבנהוב מדבר בשפה הפשוטה והישירה האופיינית לו ועוסק בנושאים כגון הכוח הטמון ביסודות
המזון שאנו אוכלים, הדרך שבה ניתן להפיק מהמזון תועלת ברמות השונות והאפשרות להימנע
ממחלות על ידי אכילה ונשימה נכונה. הוא מתייחס בספרו גם לצמחונות, לצום ולאחדות עם
הטבע, ומעל הכל, להתפתחות, להרמוניה ולאהבה.

"זמן הארוחות הוא הזמן הטוב ביותר לטפל בדברים החשובים והבסיסיים ביותר, כלומר, להתחיל
לפתח את הלב, את השכל ואת כוח הרצון. אכן כן, כיוון שלא ניתן לדעת אם לכל אחד ואחת
תהיה האפשרות ללכת לספרייה או לאוניברסיטה, או אם יזכה לבן או בת זוג וילדים, או אף
אם יתאפשר לו או לה לעשות פעילות פיזית, כזו או אחרת. אך אפשר להיות בטוח לגמרי שכל
אחד יהיה חייב לאכול".

לפי איבנהוב, חשיבותו של המזון איננה רק ברמת האינסטינקט אלא גם ברמת החיים השכליים
או המודעים. כך למשל, אנשי הרוח תמיד הקדישו חלק ניכר מזמנם לחקר התזונה.
המזון מכיל יסודות שונים שבכוחם לא רק לשמר ולחדש את בריאותנו הגופנית
והנפשית אלא אף לגלות לנו נפלאות גדולות.

לפרטים נוספים: ענבל שניידר [email protected] 052 3413300
חדקרן היא הוצאה לאור עצמאית ומנוע תרבותי המציע לקורא
תכנים איכותיים בנושאי אמנות, חינוך ורוח.

לפרטים נוספים ניתן לפנות ל- אופוס הוצאה לאור.