מפרסם: גלאי תקשורת
תאריך: 03/10/2013 11:57
נושא: טלוויזיה
הודעה לעיתונות

תכניות חדשות בערוץ הראשון

סאטירה על ההיסטוריה היהודית והישראלית, תכנית המתחקה אחר תהליכי התקרבות לדת של ידוענים, תכנית הבוחנת נישואין במשבר, סדרת תחקירים בינלאומית, פרויקט דוקומנטרי מיוחד לציון 40 שנה למלחמת יום הכיפורים ועונה שנייה לדוקו-ריאליטי "בואו לאכול איתי" ישודרו במהלך החורף הקרוב בערוץ הראשון.

בין התכניות והסדרות החדשות שיעלו לשידור בערוץ הראשון:
"לא תשקוט הארץ", פרויקט דוקומנטרי בשיתוף ערוץ 8 במלאת 40 שנים למלחמת יום הכיפורים שיכלול גילויים חדשים, "היהודים באים", סדרת מערכונים סטירית ובועטת הבוחנת את ההיסטוריה של העם היהודי בשלושה-עשר פרקים קומיים, בהשתתפות מוני מושונוב, יוסי מרשק, יעל שרוני, עידו מוסרי ויניב ביטון. "בואו לאכול איתי", הגרסה הישראלית של תכנית ה"דוקו-ראליטי" הבין-לאומית המצליחה come dine with me"" של Channel 4 (ערוץ 4 הבריטי) חוזרת לערוץ הראשון לעונה שנייה. תכנית אוכל נוספת תהיה "בעזרת השף", עם השף הכריזמטי גורדון רמזי, מאנשי הטלוויזיה המצליחים ביותר בעולם שמוזמן למסעדות במשבר הנאבקות על קיומן. "נישואין במשבר", סדרה המציגה את התמורות בעולם של אנשים שחוו פירוק משפחה, בהגדרה מחודשת של ה"אני" ובהתמודדות עם מציאות החיים החדשה שנקלעו אליה. "ביקור בית", המתעדת משפחות ישראליות בביתן, "חוזרים קדימה", סדרה ובה מפגש עם אמנים ויוצרים חילוניים המקבלים עליהם עול מצוות ו"המתורבתים", מגזין תרבות חדש בהגשת מרב בטיטו.

כמו כן, הערוץ הראשון רכש לשידור את העונה הרביעית של "אחוזת דאונטון", את "נשים פצצה", סדרת דרמה העוסקת בתקופת מלחמת העולם השנייה המביאה את סיפורן של נשים העובדות במפעל תחמושת ומייצרות פצצות לגברים הנלחמים בחזית, סדרת התחקירים החדשותית "VICE" של רשת HBO ובה סיפורים חשובים, מרתקים ומיוחדים מרחבי העולם והעונה החדשה של תכנית האלתורים "של מי השורה הזאת?". בנוסף, בכל יום שישי ישודר סרט ישראלי קלאסי באיכות HD במסגרת "שישי ישראלי".

מחלקת הילדים והנוער בערוץ הראשון מציגה תכניות חדשות: סדרת האנימציה המקורית "מלמולים" בדיבוב של מיכל ינאי ועידו מוסרי להעשרת השפה העברית, "שגית המושגית", סדרה אנימציה חדשה בהפקת המחלקה עם נערה שמסבירה מושגים מעולם החדשות בליווי צילומים מארכיון רשות השידור, "מאה בתנ"ך", סדרה המתמקדת בעלילות תלמידי פנימייה חקלאית בהשתתפות ירדן בר כוכבא וציפי שביט, ועוד.
יואב גינאי, מנהל חטיבת התכניות בערוץ הראשון: "אני חש זכות גדולה להיות אחראי על השינוי שאנחנו ברשות השידור רוצים להוביל ומובילים. מגיל ילדות אני נמצא ברשות השידור ואני היום יותר מתמיד אומר בפה מלא: צריך שידור ציבורי. אנו ממשיכים לתת במה ליוצרים וותיקים וחדשים. אנו דואגים כי כל התכניות יהיו באיכות HD"

קישור לעמוד ה-YouTube של הערוץ הראשון לצפייה בפרומואים: http://www.youtube.com/user/MEDIAIBA

לפרטים נוספים ניתן לפנות ל- גלאי תקשורת.