חודש המודעות לסרטן השד בערוץ "בריאות."
חודש המודעות לסרטן השד 2013:
ערוץ "בריאות" יקדיש שידוריו לנושא במטרה לעודד גילוי מוקדם ומניעה של המחלה
יום שישי, 18 לאוקטובר, בין השעות 15:35 - 19:00 (ש.ח ביום שבת, 19 לאוקטובר בשעות 17:00-20:15)
כחלק מהגברת המודעות לסרטן השד, מצוין בישראל מדי שנה בחודש אוקטובר, "חודש המודעות לסרטן השד", במקביל לשאר מדינות העולם.
ערוץ "בריאות." מבית 'ענני תקשורת' (אפיק 29 ב-yes וערוץ 43 ב-HOT) יקדיש את שידוריו בספיישל טלווזיוני עם מיטב תוכניות הערוץ העוסקות בנושא במטרה לעזור בעידוד גילוי מוקדם ומניעה. הספיישל ישודר ביום שישי בשעות 15:35- 19:00 ובשידור חוזר ביום שבת בשעות – 17:00-20:15
בין התכניות המיוחדות שישודרו:
תורשה קטלנית - אמה של דון פורטר מתה מסרטן השד. דון מודעת לעובדה כי ייתכן והגן למחלה עבר אליה. כעת, כשמלאו לה 30 ,היא מחליטה להתמודד עם הפחדים. הסרט מלווה אותה במהלך הבדיקות ובשיחות עם נשים שחלו בסרטן.
שקט מנתחים (שני פרקים)
כריתת שד- פרופ' שניבאום, מנהל המרכז לבריאות השד והיחידה לכירורגיה מונחית איזוטופים, במרכז הרפואי תל-אביב, מסביר על ניתוח כריתת שד שהוא אחד הטיפולים הנפוצים בסרטן השד. ההסבר ילווה בתיעוד הניתוח בזמן אמת.
שחזור שד- יואב ברנע, מנהל השירות לכירורגיה פלסטית ומשחזרת של השד, במרכז הרפואי תל-אביב, מסביר על ניתוח לשחזור שד במטופלות שעברו כריתת שד מלאה או חלקית, לרוב בעקבות סרטן השד. ההסבר ילווה בתיעוד הניתוח בזמן אמת.
ופרק מיוחד מתוך "ד"ר אוז" העוסק בנושא החשוב.
הספיישל ישודר ביום שישי בשעות 15:35- 19:00
ובשידור חוזר ביום שבת בשעות – 17:00-20:15
מרב סעד, מנהלת ערוץ "בריאות.": "כידוע, אחת משמונה נשים חולה בסרטן השד, לכן ישנה חשיבות גדולה ביותר למודעות למחלה, גילוי מוקדם ומניעה. אנו מאמינים כי כל אחד חייב לעשות כל שביכולתו לטובת הגברת המודעות למחלה, לכן היה ברור שבמסגרת תרומתנו למאבק נרתום את שידורנו לסופ"ש מיוחד המתמקד בנושא."