מיקי שמו אופה בצרפתית
השף קונדיטור האהוב מיקי שמו פוגש ואופה עם מיטב הקונדיטורים בפריז
" מיקי שמו אופה בצרפתית ", ימי חמישי, החל מה-14 בנובמבר בשעה 18:00
השף קונדיטור האהוב, מיקי שמו, בוחר להקדיש את התכנית החדשה שלו בערוץ האוכל מבית 'ענני תקשורת" (אפיק 28 ב-yes וערוץ 38 ב-HOT) לארץ המזוהה אולי יותר מכל עם קונדיטוריה איכותית, מסורתית וחדשנית כאחד – צרפת!
בסדרה החדשה מיקי יוצא למסע משכר בפריז וצולל אל מעמקי הקונדיטוריה הצרפתית. נלמד להכין את הקלאסיקות הידועות כמו עוגיות מדלן, מוס שוקולד ופטיפורים שונים לצד חידושים מהקונדיטוריה הצרפתית המגוונת ומתחדשת כל הזמן. נבקר במפעל מקרונים, בית ספר לקונדיטוריה, מפעל ומוזיאון לשוקולד ועוד.
בכל פרק נחזה בפגש מרתק של מיקי עם טובי הקונדיטורים בפריז. רבים מהם חבריו הטובים וכולם קונדיטורים מפורסמים ומהשורה הראשונה בצרפת. כך הוא יפגוש את פייר הרמה מי שנודע בכל העולם במקרונים המושלמים שלו, את איב טורס , מי שנחשב לאבי הקונדיטורה הצרפת,ת. את השוקולטייר בעל רשת החנויות, פטריק רוזה, ז'אן מארי היבלוט, הקונדיטור הראשי של מלון "פלאזה אתנה" המפורסם בפאריז ועוד אנשי מפתח בקונדיטוריה הצרפתית והעולמית. לאחר שיקבל השראה ותאבון יחזור מיקי למטבח האישי שלו ויכין את הגרסאות שלו ומאפים המתכתבים עם מה שראה בפריז. בין המתכונים המתכוננים טארט טרופזיין,קיש לוריין ירוק, טארט סוכרה, פינגר באבא רום ומינסטרונה פירות
טארט טאטן חדשני מקל מרציפן וגפרורי שקדים ועוד.
את התכנית מביים שוקי גוז'יק, עורכת ראשית שירי לימור-לדרמן, עורכת שירה אילני ומפיקה ענבל גריאני.